Бързи здравословни въпроси и отговори – 42

• 32 468
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Понеже ставаше въпрос за дете, абсолютно съм против крайните мнения и диети. Не може без въглехидрати, без сладко обаче да. В нета е пълно с информация относно храненето при кандидоза, никъде не е писано без месо, без въглехидрати, напълно без млечни и т.н. Който иска може да се храни съвсем ограничено, ама да дава акъл на друг да го прави - няма нужда.

При мен гъбички се появяват от употребата на захар. Въглехидратите не ми пречат, купувам само пълнозърнест хляб, пия си кафето с мляко, ям кисело понякога, пия кефир. Вкарам ли обаче сладко, ето ти проблем.
Това имах предвид. Hands Raised Hands

# 91
Много моля да не ми се приписва нещо, което не съм казвала. Изрично написах че много въглехидрати не е добре, никъде не е ставало дума за набиване на месо, което пък на мен лично ми звучи грубо...

# 92
Много моля да не ми се приписва нещо, което не съм казвала и аз, защото писах, че имам периоди основно на въглехидрати не съм написала бързи въглехидрати основно не съм изключила зеленчуци всякакви, абе не съм казала, и че набивам само тесто и захар...И последваха разни странни коментари. Няма да цитирам, седят си.

# 93
Да спрем вече предлагам.

# 94
Колко време след Урбазон инжекция може да се консумира алкохол?

# 95
Здравейте, извинявайте, имам още един въпрос - някой пробвал ли е Демир Бозан и ако може да ми разкаже за него на лично съобщение, има ли ефект върху нервите и кое е по-ефикасно - чая или таблетки те и тъй като живея в Лондон, моля да ми кажете най - добрия бранд? Благодаря ви много Simple Smile

# 96
Скрит текст:
Здравей, Simple Smile благодаря за отговора. живеем в Лондон, тук АД ги изписват джи питата и сме под техен контрол, когато става въпрос за такива неща, ще помоля и да ме насочат към психиатър, но няма да стане бързо. Мисля си дали да не се върна към психотерапевтката ми, с която имахме последно сесия преди две седмици. Просто съм отчаяна, страх ме е от развод, как ще живее детето ни ако майка му не е щастлива и не обича баща му. Преди две дни изведнъж пак ми се отключи страха от самолета, защото скоро ще летя сама до Швеция и на другата сутрин мозъкът ми каза: не обичам вече мъжа ми и оттам дойде целия страх и паника и припадъци.. Психиатъра снощи каза, че ми трябва спорт, релаксация и каза, че дозата от 10мг ципралекс е много ниска и писа на джи пито ми да я увеличат и да взимам диазепам за съня... Понякога не виждам изход, имах чудесно лято в България и Гърция, а сега какво стана....
...Днес ще звънна на джи пито да се консултирам с тях за АД...
Не те съветвам!
Намери си психиатър.
От кой град си, за София бих дала контакт?
АД не са територия на ЛЛ!
Намери групата Хронични възпаления във фейсбук и прочети протоколите за депресия.
Пускала ли изследвания на вит д, б12, щитовидни хормони?

# 97
Здравейте, благодаря Ви за отговора! Да, члена съм на тази група, пак ще погледна и там. И на че си направих и всички изследвания тази пролет, дори сърцето ми гледаха и всичко е нормално, даже показателите са много добри. Пътувах и успешно със самолет до и от  България това лято, следващата седмица отивам за два дни в Швеция при моята най-добра приятелка и оттам май тръгнаха нещата и се уплашиха пак и на следващата сутрин отблъснах всички в живота ми най - вече съпруга и детето ми, а те са прекрасни...
Скрит текст:
Здравей, Simple Smile благодаря за отговора. живеем в Лондон, тук АД ги изписват джи питата и сме под техен контрол, когато става въпрос за такива неща, ще помоля и да ме насочат към психиатър, но няма да стане бързо. Мисля си дали да не се върна към психотерапевтката ми, с която имахме последно сесия преди две седмици. Просто съм отчаяна, страх ме е от развод, как ще живее детето ни ако майка му не е щастлива и не обича баща му. Преди две дни изведнъж пак ми се отключи страха от самолета, защото скоро ще летя сама до Швеция и на другата сутрин мозъкът ми каза: не обичам вече мъжа ми и оттам дойде целия страх и паника и припадъци.. Психиатъра снощи каза, че ми трябва спорт, релаксация и каза, че дозата от 10мг ципралекс е много ниска и писа на джи пито ми да я увеличат и да взимам диазепам за съня... Понякога не виждам изход, имах чудесно лято в България и Гърция, а сега какво стана....
...Днес ще звънна на джи пито да се консултирам с тях за АД...
Не те съветвам!
Намери си психиатър.
От кой град си, за София бих дала контакт?
АД не са територия на ЛЛ!
Намери групата Хронични възпаления във фейсбук и прочети протоколите за депресия.
Пускала ли изследвания на вит д, б12, щитовидни хормони?

# 98
От баща ми (българин, дипломиран психолог от старата руска школа) знам, че фобии и зависимости се лекуват най-успешно под хипноза, вместо да се тъпчете с лекарства с множество странични ефекти.

# 99
Здравейте! Над 55 г. възраст съм. От около седмица ми направи впечатление, че в края на венеца имам лека подутина, която расте. По друг повод посетих инцидентно заместващ стоматолога ми, с когото не се познаваме и попитах дали е възможно да ми расте мъдрец. Било възможно. Предложи другата седмица да си направя снимка.
От вчера обаче се появи лека болка, която на моменти върви към ухото. От сутринта кръвното ми е 170/90, след 1/4 хлофазолин 160/100, 160/90.
Сега, в 4.15 сутринта отново има болка във венеца и към ухото. Не е нетърпима, но не мога да заспя. Премерих отново кръвното и е 185/103... Взех отново четвъртинка хлофазолин и една таблетка аналгин. Възможно ли е да има връзка никненето на мъдрец и такова високо кръвно. Обмислям да потърся дентална клиника в почивния ден...

# 100
Да не е киста/абцес?
За кръвното - ако е зъб, не мисля, че е от това.

# 101
Здравейте.
Бях на преглед при Ендокринолог.
Пусна ми изследвания.
Направих ги тази сутрин.
Според вас нормални ли са резултатите.

# 102
Нормални са, да.
Ако имаш някакви съмнения /симптоми/относно функцията на щитовидната жлеза може да провериш антитела Тат и Мат, дали не е започнал някакъв автоимунен процес.

# 103
Нормални са, да.
Ако имаш някакви съмнения /симптоми/относно функцията на щитовидната жлеза може да провериш антитела Тат и Мат, дали не е започнал някакъв автоимунен процес.
Преди години ми откриха кистички на щитовидната жлеза.
Всяка година ходя да ги следят докторите.
Уж сами щяли без лекарства да се спукат.
Във Сряда съм на ехограф и преглед.

# 104
Ясно. Ами по изследвания е ок работата.
Значи контролна ехография само 🙂

Общи условия

Активация на акаунт