Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 81

• 32 969
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
А също така хемоглобина може да е нисък и от дефицит на б12,а не от желязото!

# 586
Здравейте. В 15г.седмица съм и запекът и болките в червата се завърнаха. Имах ги в началото и имаше ефект от Дуфалак, но с болезнени газове. Сега док одобри да приемам еспумизан, храня се изцяло здравословно и въпреки това от дни вече започва режеща болка в корема след като хапна и дори пия нещо различно от вода. Опитвам се да съм спокойна заради бебо, но е доста мъчително. Дали има бъдещи мами тук, намерили решение на този неприятен проблем без постоянен прием на лекарство?

Аз също имам проблем и често имам запек използвам това сладко 11лв има го в аптеките но не знам дали във всяка.
По една лъжица вечер.

# 587
  • София
Здравейте. В 15г.седмица съм и запекът и болките в червата се завърнаха. Имах ги в началото и имаше ефект от Дуфалак, но с болезнени газове. Сега док одобри да приемам еспумизан, храня се изцяло здравословно и въпреки това от дни вече започва режеща болка в корема след като хапна и дори пия нещо различно от вода. Опитвам се да съм спокойна заради бебо, но е доста мъчително. Дали има бъдещи мами тук, намерили решение на този неприятен проблем без постоянен прием на лекарство?

Аз също имам проблем и често имам запек използвам това сладко 11лв има го в аптеките но не знам дали във всяка.
По една лъжица вечер.

Ще го имам предвид, Мими Simple Smile Иначе проблема със запека сега изчезна и да чукна на дърво всичко е наред, на определени етапи се появяваше дали от хормони или от медикаменти, но с правилно хранене оправих нещата.

# 588
И на мен само този мармалад ми помага. Без него просто не мога.. 😂

# 589
И аз го търсих този мармалад, но фармацевтът категорично ми отказа - нямало такова нещо като "лаксатив, подходящ при бременни". Репликирах го, че Дулколакс може, той ме контрира, че той изобщо не могъл. Викам му да си прочете хубаво листовката. Иначе запекът и мен много ме мъчи, ама пусто още не мога да оправя и храненето си.

# 590
Дами, не се притеснявайте, изписано ми е желязо от лекар, просто исках да чуя мнения Wink Благодаря за обратната връзка.

# 591
И аз го търсих този мармалад, но фармацевтът категорично ми отказа - нямало такова нещо като "лаксатив, подходящ при бременни". Репликирах го, че Дулколакс може, той ме контрира, че той изобщо не могъл. Викам му да си прочете хубаво листовката. Иначе запекът и мен много ме мъчи, ама пусто още не мога да оправя и храненето си.
На мен ми е на рецепта изписан този мармалад. От АГ...
Не съм била аз да го поставя на място този продавач, оп, пардон, фармацевт.

# 592
  • София
Момичета, българско бяло сирене може ли да се хапва?

# 593
  • На изток от Ада
Момичета, българско бяло сирене може ли да се хапва?
може

# 594
Момичета някой от вас имал ли е завишени левкоцити в кръвта по време на бременност...до преди да влязат 8мк месец бяха винаги в норма...в началото на 8ми месец бяха 12.5,а днес са 14.8 при референтни до 10.5...от два дни слагам киртикостероид ,но те бяха се завишили преди това...четох,че било нормално по време на бременност...

# 595
  • София
Моите са ей така леко завишени още от самото начало и нито един лекар досега дори не го е споменал като притеснение. И реших и аз да не се притеснявам, то пък все едно няма за какво друго Simple Smile

# 596
И двата пъти от началото на 3м някъде и то не толкова да предотвратя стрии, колкото да успокоя сърбежа, че беше непоносим. Първия път успях до края на 8м да се опазя, но за 1 нощ се нацепи корема. Сега ще видим как ще е. Старите са избледнели, ама виждам на паласките и по бедрата някои нови вече.
.  Аз след две седмици влизам в 9ти месец и все още нямам нацепено възможно ли е да се размина ?

# 597
Възможно е да се разминете, но съвсем не е сигурно. В края на бременността най-често излизат стриите по мои наблюдения. И при мен беше така. Мажете усърдно до края и след това. Стрии ми излизаха и няколко месеца след раждането

# 598
Възможно е да се разминете, но съвсем не е сигурно. В края на бременността най-често излизат стриите по мои наблюдения. И при мен беше така. Мажете усърдно до края и след това. Стрии ми излизаха и няколко месеца след раждането
.  Мажа се по два пъти на ден ама в крайна сметка каквото такова да сме живи и здрави всички и да мине възможно най леко това да ми е проблема 🌸🫶

# 599
така е, да, и аз бях в други емоции около раждането, че хич не ме интересуваха стриите, но все пак ако някоя от вас се интересува, доста след като родих прочетох че контратубекс помага много на нови стрии (на не повече от 2 седмици), та ако на някоя от вас и се наложи може да пробва. Аз за съжаление изпуснах момента.

Общи условия

Активация на акаунт