Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 81

• 32 972
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
така е, да, и аз бях в други емоции около раждането, че хич не ме интересуваха стриите, но все пак ако някоя от вас се интересува, доста след като родих прочетох че контратубекс помага много на нови стрии (на не повече от 2 седмици), та ако на някоя от вас и се наложи може да пробва. Аз за съжаление изпуснах момента.
   Дано не забравя аз съм си такава паника за всичко че незнам … Живи и здрави. Най важното 🌸🫶

# 601
  • София
Ами ако ви е в гените да не се цепи кожата, да, може са се разминете, иначе каквото и да измажете по вас няма да помогне. Аз съм предразположена и винаги съм имала, не ме притесняват и дори не се сещам за тях. Не приемам стриите за нещо грозно, че да ги мисля толкова и да се чудя ще се появят ли. Да не говорим, че вече могат и да се махат/заличават и с лазер до даден момент, ако толкова ви притесняват.

# 602
  • София
И аз за разни такива неща изобщо не се впечатлявам. Ми то природа, какво има да го мислим толкова! По принцип съм облагодетелствана (засега), ама все ми е жал за жените, които се чувстват зле от такива неща Sad Красиви сме всички!

# 603
Това не е съвсем вярно. Зависи много от състоянието на кожата, което се влияе основно от вътрешни, но и от външни фактори, както и от скоростта, с която кожата се разтяга. Добра превенция е и да се стремите да не качвате повече килограми от препоръчителното, да се храните здравословно и да - да се мажете също помага. Много дами са ми казвали че са им излезли стрии само там, където не са се мазяли, по гърди или паласки отстрани.  Не всеки се харесва със стрии, а и защо да се изоставяш ако има начин да си остане кожата ти както преди. А вече пред свършвн факт е друго, светът не свършва с някоя стрия, но сме жени все пак

# 604
  • София
Ами с първата бременност се мажех редовно постоянно по 2 пъти на ден, качих 7кг, пих много течности и ядох здравословно. Кожата се разтягаше в пъти по-бавно от втория път и пак се появиха. Винаги съм я поддържала според нуждите й, не съм се изоставяла както казвате, но когато си предразположен това е положението. Пък и не ходя на всеки да му казвам “глей к’ви стрии излезнаха”, защото много ще има да се взират докато разберат (толкова са избледнели). Но да, който го притеснява тази естествена последица от бременността, има клиники, които могат да ги заличат и да не ги мислят. На кремове и олиа аз не вярвам и не разчитам, защото съм ползвала за други белези и не са ми вършели работа.

# 605
Абсолютно възможно е да не се появят стрии. Аз като цяло не съм от най-сериозните и си признавам, че не се мазах редовно. Не излязоха нито преди, нито след раждането. За второто ще видим, но със сигурност ще се мажа още по-малко Grinning

# 606
Същото е и при мен. Въпреки че имам много суха кожа и вече стари стрии от пубертета още, сега в бременноста бях малко мързелива по тоя въпрос и не мажех много често. Когато се сетя слагам кокосово масло или крема която ми преписа АГто.
Утре ми претстои секцио, за сега нямам стрии, дано издържа до утре и дано не ми излезнат след раждането. 🙈

# 607
  • София
Леко да минава утре! Приятна среща с човечето!

# 608
Леко да минава утре! Приятна среща с човечето!

Благодаря ти 🤗

# 609
Комбинация от фактори влияят на появата на стрии, това имах предвид. Генетичната предразположеност е един от тях. Не се знае колко стрии щяха да са без мазането.  Има различни степени на поява на стрии все пак.
Доколкото съм чела заличаването с лазер не е толкова просто, а и не всеки има една торба пари за козметични процедури.

# 610
За мен е въпрос на генетика, колко килограма се качват и чист късмет 😃
Не съм се мазала с нищо през цялата бременност ( а и преди и след това), качих 12кг, стрии нямам.

# 611
Говорила съм с много приятелки, които са ми споделяли, че са получили стрии само в зони, които са пропускали да мажат. Иначе частни случаи всякакви. Нека дамите, които се чудят дали да се мажат или не да го имат предвид. Това си е досаден ангажимент и е най-лесно човек да остави нещата на произвола.

# 612
Чак пък досаден ангажимент не бих казала, аз мажа с маслото на Палмърс вместо с лосиона за тяло, който по принцип.

# 613
Към Надежда Х - щом си на кортикостероид, от това са повишените левкоцити. Нормално действие на медикамента е, не се плаши.

Ох, като ви чета как успявате да сте здравослови и изпадам в депресия. Аз изобщо не мога да спазвам някакви здравословни правила все още, но съм си казала, че като спра да работя ще се погрижа за това. Докато съм на работа никаква възможност за регулярно и хубаво хранене нямам, а да не говорим, че заради гадене и кисел вкус в устата все трябва нещо да меля.

# 614
Аз мечтая за баница...домашна...от 2 месеца съм на режим заради гестационен диабет...ми аз вече се отказах и да ям...като знам,че трябва да е месо,яйца,или нещо млечно и 🤢може и риба ама аз от началото на бременността не искам да видя риба...и месо и яйца не кусвах много ми се гадеше от тях..

Общи условия

Активация на акаунт