Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 81

• 32 960
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Извинявам се че пак повдигам въпроса но трябва спешно да реша дали да правя пренатест. Цената от 2000 лв ми идва мн висока в момента, но се притеснявам все пак защото съм над 30 а таткото е над 50.
Според вас заслужава ли си ако на бхд и фетална вс е ок и кой е най-пълният и изгоден

# 616
Какво ти каза специалистът по фетална морфология, при когото си била? Какво означава, че на БХС всичко е ок?

Иначе аз съм твърдо ЗА ... стига човек дс може да си го позволи. За съжаление не е евтино изследване. Ние сме с Vision тест и за 8 синдрома + пол платихме 1150лв в МЦ Афродита.

# 617
Аз пусках на nifty pro в геника...
Хромозома 21, 18, 13, 9, 16, 22, Х и У-хромозома, 84 микроделеции и пол струваше 1300 лв

# 618
  • София
Надежда Х, защо не те вкарат за няколко дни в болница,за да се овладеят нещата с шийката,да се проследи за ибфекция?Говори със следящото си АГ.

Green Arrow , колко ти е фолата?

# 619
Извинявам се че пак повдигам въпроса но трябва спешно да реша дали да правя пренатест. Цената от 2000 лв ми идва мн висока в момента, но се притеснявам все пак защото съм над 30 а таткото е над 50.
Според вас заслужава ли си ако на бхд и фетална вс е ок и кой е най-пълният и изгоден
От къде сте?

# 620
Надежда Х, защо не те вкарат за няколко дни в болница,за да се овладеят нещата с шийката,да се проследи за ибфекция?Говори със следящото си АГ.

Green Arrow , колко ти е фолата?
Ами имам микробиология и урокултура чисти...и до сега всички пъти винаги да били чисти. .. във 22г.с шийката беше 37мм...в 25-26 г.с. Отново дълга и твърда..  на последната ФМ 32г.с шийката излезе 21мм...според АГ по ФМ  е от ниското разположение на главата на бебето...буквално с ехограф дори не можем да видим цялата глава,а само половината и от това,че д ниско ми сплесква шийката...според АГ който при който ще раждам също е от ниско разположеното бебе и от тежестта му....защото до преди това никакво скъсяване не съм имала...не усещам контракций...може да съм имала и без да го усещам незнам...сега съм на лежащ режим и преглед всяка седмица плюс почваме и тонове...ако нещо не му хареса на АГ ще ме остави с болница

# 621
  • София
Melisandre, възрастта като възраст не е единствен фактор за пренатален. Повечето деца със синдром на Даун например, са родени от майки под 35г възраст.
Аз с първото дете не правих. На ФМ всичко изглеждаше ок. С второто направих за чисто спокойствие. Сега на втората ФМ си говорихме повече със специалиста и той си каза - шансът човек да обърка маркер на синдром е много по-голям, отколкото реалното изследване на хромозоми (това беше по повод пола, че не се показва, но го знаем и темата се разви в тази посока). Негова препоръка още в началото беше, ако имаме възможност да пуснем основен пакет. Ние също избрахме Вижън 8 показателя за 1150лв.

# 622
Също съм от направилите Vision тест като ни струваше 1150лв в МЦ Афродита. Скъпичко е, но наистина си заслужава такова спокойствие през цялата бременност ми дава.

# 623
  • София

https://prevista.bg/tests_category/%d0%b1%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b … 0%be%d1%81%d1%82/
Аз използвах Супер скрийнинг опцията и съм доволна на доста по-достъпна цена е от другите.

# 624
Всеки си решава сам,ако няма никакви показания на бхс дали да пуска пренатест.. при мен на ехографа всичко беше перфектно и на следващия ден АГ ми се обажда и ми казва заради високо чхг което беше 5 и нещо ,а трябва да е около едно риска ти за Даун се повишава на 1:190 ...каза ми,че бхс е просто една статистика и ехографа има много по голяма сила и тежест и според нея няма нужда от притеснение...каза ми че чисто физиологически има жени с по високо чхг или ако  бременността е почнала с две,но е останало само едното...Да ама от там нататък аз вече нямаше как да не бъда притеснена и пуснах прена тест...слава на Бога всичко излезе отрицателно..

# 625
  • София
От къде сте?
От София съм

# 626
Аз също правих Вижън,препоръчвам ...едното е статистика,а в другото се случват грешки,недоглеждане ...
Ако трябва заем вземете,но ще сте спокойни
32,35 г.сме

# 627
От къде сте?
От София съм
В понеделник правих пълен пакет в света Марина във  Варна и цената беше 830лв.

# 628
Здравейте,
Имам и аз едно запитване.  Ще ви се стори  смешен въпроса, но ми е първа, много желана бременност и предпочитам да се презастраховам. Първи ден от последната менстр. е 02,11 (30-32 дни). Не се сдържах и направих Sure check. Не повярвах, когато видях двете черти и веднага припнах до лабортаторията. Излезе ЧХГ 47,89, а Прогестерона е 67,9 (35.0 - 141 nmol/L). Което мисля, че е окей за 3-4та седмица. Утре се пада да ходя пак, но е събота и не работят лабораториите. Проблем ли е да отида в понеделник? Предполагам, че просто трябва да сметна два пъти по 2 и да видя дали съвпада. т.е утре трябва да е около 100-120 в понеделник 250-300?
Благодаря предварително

# 629
  • София
Момичета, по колко време варите яйцата си, за да сте сигурни, че всичко е ок?

Общи условия

Активация на акаунт