Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 81

• 32 328
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
Да можеш и така да си сметнеш чхг...
Яйцата ги оставям повечко за всеки случай...даже и малко посинели са...ама по добре от сурови ... вместо 3 минути 5-6

# 631
Ако си от София, има лаборатории, които работят събота и неделя, ако толкова държиш да е на 48 часа. Но не мисля, че е проблем да пуснеш ЧХГ и понеделник. Важното е да се вижда, че значително нараства.

# 632
И в моя провинциален град има лаборатории в събота. Откъде си, че няма работеща лаборатория в събота? Пожелавам ти успешна и лека бременност!!!! 🌸🧘‍♀️🌸

А за яйцата ... изобщо не броя минути и т.н. Всичко, което продават в магазините, има срок за годност, колкото човешки живот.... изобщо не се впрягам. Ям си и майонеза, и риба тон, и синьо сирене и яйца и всичко...

# 633
Разбира се, че не е проблем да отидеш в понеделник. Сметни си го приблизително как се движи. Важно е да се покачва добре, а не да седи около същата стойност като предходното или да пада.

Forest, aз ги държа около 12 мин, да е сигурна работата Grinning

# 634
Момичета малко глупав въпрос,но няма кой да ми обясни...
Кога трябва да отида при личната ми лекарка,за да се регистрира бременноста,задължително ли е или са достатъчни само прегледите при гинеколог.
Сигурно ще ми се смеете,но гинеколога ми е много зает и винаги бърза за въпроси.
В 7 г.с. съм

# 635
  • София
Гинеколога ще те регистрира в 12 седмица, не знам защо мислиш да ходиш при личната?
Изобщо не съм стъпвала при нея.

# 636
Да, през цялата бременност, с около 2-3 единици над нормата ми бяха завишени.

Момичета някой от вас имал ли е завишени левкоцити в кръвта по време на бременност...до преди да влязат 8мк месец бяха винаги в норма...в началото на 8ми месец бяха 12.5,а днес са 14.8 при референтни до 10.5...от два дни слагам киртикостероид ,но те бяха се завишили преди това...четох,че било нормално по време на бременност...

# 637
През колко време ходихте при АГ първите месеци?

# 638
В момента съм в 15-та седмица, като от 6-7-ма ходих през 2 седмици до 12-та тогава ми беше БХС и следващият час АГ ме записа след месец реално другата седмица ще ходя когато ще съм в 16-та.

# 639
Елиза, до 4 месец ходих на две седмици.

Джени...
В 12 г.с. личния ти дава направление, с което да се запишеш при АГ по здравна каса на т.нар. "Женска консултация", която обхваща пакет от брой прегледи и изследвания, които можеш да видиш какви са като напишеш в гугъл - майчино здравеопазване. Като цяло не е нищо wow. Евтините изследвания 2-3 пъти и няколко ехографа. Ако твоя АГ ти прави ехограф всеки път на аванта (🤣🤣🤣) това е друг въпрос, но чета, че повечето си таксуват ехографите, защото такъв правим всеки месец, та и по-често, а по ЗК колко бяха?! Два, три..?!
Но с две думи - такова направление от ЛЛ не ти трябва, ако се следиш на частно. А кое е по-добре вече ти си решаваш. Simple Smile Лека бременност!

# 640
И в моя провинциален град има лаборатории в събота. Откъде си, че няма работеща лаборатория в събота? Пожелавам ти успешна и лека бременност!!!! 🌸🧘‍♀️🌸

Благодаря ви за отговорите. И на вас ви пожелавам щастлив край. Не съм от България, но като се замисля, все пак ще си направя разходка до града, за да пусна изследванията. Някак си не мога да се отпусна. По-добре така от колкото да се притеснявам.

# 641
Здравейте
Пуснаха ми изследвания
Този Анти-стрептолизинов титър какво е
И моят резултат добър ли е
Някой дали е запознат
Чак след 1 седмица ще занеса на лекаря да ги погледне

# 642
Добре е твоят е по малко от 20,а трябва да е под 200...мисля ,че това изследване беше нещо за стрептококова инфекция,ама не съм сигурна

# 643
Антистрептолизиновият титър показва преболедувана стрептококова инфекция. При теб титърът е много нисък, така че всичко е наред.

# 644
Здравейте. Имам чувството, че коремът ми е малко по-малък, отколкото беше преди седмица. След седмица влизам в 5-и месец. Вярно, че коремът ми си е бая голям за 17 г.с. по принцип, но постоянно се паникьосвам дали всичко е наред с бебето. Особено сега, когато прегледите са толкова рядко, а още е рано да го усещам. Мислех, че ще се успокоя, когато мина 13 г.с., но не. В пълен ужас съм. Едва се сдържам да не отида днес на преглед някъде, въпреки че в понеделник имам час. Имам един мисед в много ранна седмица и сега много ме е страх дали бебето е добре вътре.
Отвреме навреме лягам в покой и се опитвам да усетя дали мърда. Има някакви неща, които усещам слабо, като почуквания и прескачания, но изобщо не съм сигурна, че е бебето. Мислех да търся познат с домашен доплер, само да отида да чуя сърцето дали бие, но нямам такива, а и ме е страх да ме ми да не го чуя и съвсем да откача.
Понякога мисля, че имам нужда от психолог.

Общи условия

Активация на акаунт