Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 81

• 31 913
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
  • Ст Загора
Ваня, аз имам мн изследвания. Тромбофията, НК клетки, кариотип, и д-р . Мин година ми откриха лек хроничен ендометрит и го лекувах с 2 неща. Обаче не съм правила контролна биопсия и нз какво стана. В Надежда го откриха. После при 2мс док ходих казаха не трябва биопсия....
И амм изследвания за инфекции също са добри. И 1плод изследвах , здрав бил. Моята история е от 7г

# 691
Много ми е неприятно да го чуя. От сърце ви желая този път да завърши всичко благополучно ❤

# 692
  • Ст Загора
Много ми е неприятно да го чуя. От сърце ви желая този път да завърши всичко благополучно ❤
Не съм бременна в момента.

# 693
Здравейте! Как ви се струва шийка с дължина 25 мм в 8ми месец 33 г.с.+4 дни? Само преди 3 седмици беше 33-34 мм и ми се видя малко бързо това скъсяване. Колко са дълги вашите шийки в този период?
Ами моята беше 36-37мм...и в 32г.с на ФМ вече беше 21мм...сега съм 33+4 г.с. и аз...АГ който ще ми прави секциото ме и бърка и каза и че е мека...на лежащ режим съм ..4х2 магнерот и 3х1 утрогестан от 300 мг...при мен главата на бебчето е ужасно ниско и ми е сплескало шийката...отделно получавам контракций които въобще не усещам...каза да се пазя много да вляза поне в 9ти месец

# 694
Здравейте,
Предстои ми пътуване до Будапеща с кола, но междувременно установих бременност в 7 г.с. Лекаря първоначално ми каза, че няма проблем и ме пусна, но като че ли в последствие размисли и реши, че все пак не е добре да се пътува толкова и да "си слага главата в торбата" с разрешение, което предполагам, е нормално и каза че по -добре да не го правя. На 37г. съм, нямам медицински показатели за проблем, чувствам се добре.  Сега съм в дилема - хем ми се пътува, хем се притеснявам да тръгна.. Интересно ми е вие пътували ли сте в ранна бременност и пускали ли са ви вашите лекари на път толкова рано?

# 695
Познавам много жени, които са пътували и то доста по-надалеч и в по-напреднала бременност. Например една мацка, която в 5ти месец беше на екскурзия в Япония (грубо 20тина час път накуп).
Всичко зависи от това как се чувстваш. Будапеща е на 10тина час път ако си от София, сега няма и опашки по границите.

# 696
Чести почивки и разходки и всичко ще е наред Simple Smile Аз пътувах по 2000 км в 32 и 34 г.с. Даже преносих накрая.

# 697
Колебая се, защото нали се твърди че уж до трети месец има по-голям риск за бебето.
А и реално сега ще е все едно през главата на доктора... 🙄 а той за 5 мин си смени мнението..предполагам си каза че  поема излишен риск с това разрешение. На предишната консултация също беше казал че е ок да пътувам.. затова ми стана интересно на други момичета лекарите какво са им казали за пътуванията в първото тримесечие? 🤔

# 698
На мен ми каза, че ншрешението си е изцяло мое. Казс обаче, че за мое лично спокойствие е по-добре да не пътувам, защото ако стане нещо, ще се обвинявам, дори и не пътуването да е причината.

# 699
Абсолютно при всеки е индивидуално...аз не бих поела риск,но много мами пътуват и в първи и в трети триместър...и със самолет....всеки сам решава дали да поеме риска...обикновено ако всичко е наред може да се пътува,но винаги има едно НО...

# 700
Спонтанните аборти в ранна седмица почти винаги са заради генетични аномалии на плода. Не защото жената е спортувала, вдигала тежко, изпила една чаша вино, пътувала, танцувала цяла нощ и тн.
Но и моята лекарка каза, ако се случи нещо, ще се самообвиняваш, въпреки че 99% не е това причината.

# 701
От лекар заради прогестерона но 2х1 аз съм взимала повече 😄 ето и ЧХГ
Според мен пък не ви е нисък прогестерона. Моя в 6 та и 10 седмица си беше 87 и никой не ми е казал, че е нисък.

# 702
  • Ст Загора
Има2 мерни единици за прогестерона,

# 703
Моя прогестерон точно в тази мерна единица в първото тримесечие вървеше около 70...всички казваха,че е добре и не са ми изписвали препарати....след 3ти месец не съм го изследвала...

# 704
Според вас нормално ли е в 8г.с да спрат болките в гърдите?

Общи условия

Активация на акаунт