Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 81

• 31 917
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте,
Миналата седмица си правих пренатален тест, резултатите излезнаха и всичко е наред. Следващата седмица съм на ранен скрининг, в който доколкото съм запозната влиза обстоен преглед с ехограф и биохимичен скрининг. Чудя се дали в моя случай има нужда от кръвното изследване след като съм правила пренатален и там всичко е ок. Какво мислите?

# 676
Аз БХС не съм правила след пренаталния тест. 😇🌸

# 677
  • София
Аз също се чудих. Лекарят каза да се направи, за да се видят нивата на хормоните и да се изчисли риска за прееклампсия, защото пренаталния не дава тази информация. В крайна сметка пуснах всичко.

# 678
  • София
Благодаря, момичета! А каква е подготовката преди тези прегледи, освен да не пия аспирин предната вечер?

# 679
Бхс показва и риск от прееклампсия и от гестационен диабет...това прена теста не го показва ..аз като давах кръв за бхс беше следобед и бях яла и си бях пила хапчетата които пия,но за аспирин незнам...

# 680
Здравейте направих си изследване на прогестерона и щитовидната жлеза не знам дали изследванията са добре.Чакам и ЧХГ още не е готово.
Ще можете ли да ми кажете?Със нисък прогестерон съм в 6та седмица и 5дни почти нямах болки в гърдите днес и се притесних затова направих изследванията.Правилно ли е да се пие дуфастон 2х2 на ден не бях обърнала внимание и така съм ги приемала.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 10:43 от Мими888

# 681
Дуфастона от лекар ли ви е изписан и с каква цел? От другата тема знам, че го пият мами, които са имали кървене.

# 682
От лекар заради прогестерона но 2х1 аз съм взимала повече 😄 ето и ЧХГ

# 683
  • Ст Загора
Дуфастон е слаб 10мг.

# 684
Здравейте! Как ви се струва шийка с дължина 25 мм в 8ми месец 33 г.с.+4 дни? Само преди 3 седмици беше 33-34 мм и ми се видя малко бързо това скъсяване. Колко са дълги вашите шийки в този период?

# 685
ЧХГ според мен не е имало смисъл да пускате щом бременността е установена. По принцип се пуска в началото, за да се види дали нараства добре. Аз лично не знам дали тези стойности са добри в тази седмица, защото аз съм пускала само след ден-два на закъснението и примерно не мога да сравня.
ТСХ е супер. Прогестерон също (според мен). Моя беше малко по-нисък (около 7 г.с. го тествах) и АГ не ми назначи терапия за това. Дуфастон Ви е изписан от лекар на база изследвания, кървене, отлепяне? Аз съм против да приемам лекарства, ако нямам конкретна причина за тях - ниски показатели, кървене, отлепяне на сак. Ей така да пия нещо, защото “всички бременни пият”, не съм съгласна.

# 686
Разбирам ви и съм съгласна със вас. Дуфастон ми го препоръча доктора заради аборт и биохимична бременност но сега не съм при него не можах да си запиша час. Докторът които ме прегледа му казах че ми е нисък и ми изписа Дуфастон.

# 687
  • Ст Загора
Мими пий го. Макар че има и по добри, утрогестан прим.
Аз 2 бременност не пих прогестерон имах 1 спонтанен аборт. Но не пих и вит за бременност също. И сега имам няколко аборта...

# 688
Съжалявам. И аз от това се притеснявам да нямам втори аборт дай боже този път да е наред😇 моля се за това.

# 689
Пожелавам и на двете ви да завършите със здрави бебчета. Чувала съм, че за прекарани аборти, някои пускат тест за тромбофилия. Тествайте се за всичко възможно, което може да предизвика аборт, защото когато лекаря знае от какво страдате, с нужното лечение ще стигнете до успешен финал. Късмет ❤

Общи условия

Активация на акаунт