Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 81

• 32 324
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Прелекували трябва да значи,че вече е бил преди лекуван(извадени са му нервите) и са го лекувани наново ли?

Точно.
Поне намерих рентгеновата снимка от преди да го затворят.
Мен упойката не ме тревожи толкова,колкото ако трябва лекарства да се слагат някакви ...

# 661
След като е така не би трябвало да ти слагат упойка,защото нервите са извадени вече.
Упойка не се препоръчва до второ тримесечие,защото съдържа адреналин.
Ще отворят зъба,ще го почистят, за да може да диша.
Лекарствата,които слагат не би трябвало да имат проблем, защото остават вътре в канала на зъба,не преминават в кръвта.

Прелекували трябва да значи,че вече е бил преди лекуван(извадени са му нервите) и са го лекувани наново ли?

Точно.
Поне намерих рентгеновата снимка от преди да го затворят.
Мен упойката не ме тревожи толкова,колкото ако трябва лекарства да се слагат някакви ...

# 662
Аз ходих вече не знам колко пъти на зъболекар. То ми се възпаляваха венци и забираха. Пломби ми падаха. Сега по празниците очаквам пак някой зъб да ме предаде, че си им е традиция. Няма проблем да идете на зъболекар, просто им кажете, че сте бременна. Те си знаят какво може и не може 😇 (освен ако не сте намерили някой зъболекар, завършил онлайн 😅 че вече и такива има)

# 663
И аз бях на зъболекар първите седмици и просто я предупредих. Не е нещо нечувано да се ходи на зъболекар при бременност. Като се налага, то не търпи. Имам мъдрец за вадене, но ще почака.

# 664
  • София
Аз ходих вече не знам колко пъти на зъболекар. То ми се възпаляваха венци и забираха. Пломби ми падаха. Сега по празниците очаквам пак някой зъб да ме предаде, че си им е традиция. Няма проблем да идете на зъболекар, просто им кажете, че сте бременна. Те си знаят какво може и не може 😇 (освен ако не сте намерили някой зъболекар, завършил онлайн 😅 че вече и такива има)

О за съжаление ги има и ти първа все повече ще се появяват,моята е на около 40 години и ходя при нея от около две години, доволна съм, дано не съм й първата закъсала бременна,ще ви кажа довечера как е минало.

Със сина ми точно с мъдрец го бях закъсала, беше много гадно 🤬

# 665
Моят зъболекар, който чете доста и общо взето се интересува много задълбочено от материята, категорично отказа да ми постави упойка.
Съображенията му са, че много често след това предизвикват контракции, а в ранна бременност не е ок. За по - натам има прозорец само във втори, и то пак каза, че не му се рискува особено с упойката.

Ходих преди 2 седмици и не желае да ми прави нищо преди стартирането на втори триместър, понеже и аз имах някакви болки. Ще се върна назад във времето и ще действаме без упойка, но бавно и полека.

# 666
Използвали ли сте Макмирор свещички в ранна седмица?

# 667
  • София
Във венеца е бил проблема ми за щастие.Мажа с един гел и жабуркам, доста ме облекчи.И зъболекарката обясни, че в този период от бременността венците често се подували,кървяли.

# 668
Моля споделете опит дали в България се пие Но шпа през всички периоди на бременността и има ли някакви лимити. Останала бях с впечатлението, че е съвсем безобидно при бременност и повечето от вас го пият в един или друг период.

Питам, защото съм в чужбина, самоназначвам  си го втора бременност.  Взимала съм в началото при контракции и болки, не повече от седмица без почивка и после при нужда.

Не мен венците много ми се обостриха с първата бременност, ходих няколко пъти на почистване (не стандартното с ултразвук, ами ръчното). Сега много ми помага, че използвам зъбен душ и ако се сетя гаргара със смрадлика.

# 669
  • На изток от Ада
Но шпа в началото на бременността е ок . Но към края не , изглежда шийката.б Това знам, нямам успешна бременност...

# 670
Всеки доктор различно ще ти каже за но шпа...при мен и тримата АГ при които ходя ми казват,че това с изглаждането са глупости ...аз до около 7 месец и половина пиех но шпа постоянно ..има мами и до края си го пият...

# 671
  • София
Но шпа пият в началото, после е предимно магнезий, но на някои изписват и него допълнително. На мен не ми се е налагало. Втората бременност карам и от 5м нататък си казаха директно магнезий на прегледа.

Иначе ето какво е проучено за него: Най-важното противопоказание за приема на лекарството по време на бременност са последните месеци, тъй като Но-шпа по време на бременност, използвана в края на бременността, може не само да предизвика преждевременно раждане чрез прекалено отпускане на ректалните коремни мускули, но и допълнителен риск от нарушено дишане на детето след раждането, както и слабо или никакво твърде много мускулно напрежение при детето.

# 672
Да , лекувах гъбички . Аг ми го назначи и нямяше никаъв проблем .
Използвали ли сте Макмирор свещички в ранна седмица?

# 673
Пиех ношпа до пети, шести месец, но до 6 на ден. После нямах нужда - магнезият ми беше достатъчен. Също до 6 магнерота на ден

# 674
До коя гс се пиеше фолиева?

Общи условия

Активация на акаунт