Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 81

• 32 325
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте. Имам чувството, че коремът ми е малко по-малък, отколкото беше преди седмица. След седмица влизам в 5-и месец. Вярно, че коремът ми си е бая голям за 17 г.с. по принцип, но постоянно се паникьосвам дали всичко е наред с бебето. Особено сега, когато прегледите са толкова рядко, а още е рано да го усещам. Мислех, че ще се успокоя, когато мина 13 г.с., но не. В пълен ужас съм. Едва се сдържам да не отида днес на преглед някъде, въпреки че в понеделник имам час. Имам един мисед в много ранна седмица и сега много ме е страх дали бебето е добре вътре.
Отвреме навреме лягам в покой и се опитвам да усетя дали мърда. Има някакви неща, които усещам слабо, като почуквания и прескачания, но изобщо не съм сигурна, че е бебето. Мислех да търся познат с домашен доплер, само да отида да чуя сърцето дали бие, но нямам такива, а и ме е страх да ме ми да не го чуя и съвсем да откача.
Понякога мисля, че имам нужда от психолог.
И аз съм, като вас. Затова преди да вляза в16 седмица ще си закупя доплер

# 646
Вървете на лекар да ви види и да се успокоите. Но аз не бих се закачала за доплера засега. Трябва да се опитате да мислите за това как всичко ще бъде наред, иначе ще се измъчите. Психолог е чудесна идея. Зимните месеци също предразполагат ттревоги

# 647
Този домашен  доплер е нож с две остриета...ако не успееш да нацелиш къде е сърчицето и не чуеш пулса изпадаш в ужасна паника...и аз бях така и още съм...дори когато започнеш да го усещаш има дни по цял ден мърда,а има дни я го усетиш 5 пъти я не...и пак се тревожиш...но корема ви няма как да спадне...може да е бил по надут от газове и сега просто да се е нормализирал...трябва да бъдем спокойни..колкото и да е трудно...бебчето усеща всичко

# 648
Бях като Вас. + че се наложи да прекарам бременноста в почти пълен покой и пазене на леглото, което също оказа влияние на мислите и то не малко. Бях убедена, че ще си закупя въпросния доплер, но така и не го направих. Трябва да намерите Вашия начин за справяне със ситуацията /например разходки, срещи с приятелки, подреждане вкъщи, редене на пъзел или някакво подобно хоби и т.н./. Аз все си намирах нещо вкъщи да направя, защото не трябваше да правя разходки и да се возя много с колата. Бях се записала за ЖК при една АГ и ходех на частно при друга + при трети за ФМ. Всичките ми прегледи ги бях направила така че да бъдат през две седмици и това ме успокояваше. Знаех, че винаги има ли нещо, което ме притеснява можех да отида на спешен кабинет. И по-често си повтаряйте, че негативните мисли влияят освен на Вас и на бебето, а то има нужда само от положителни емоции и мисли. Ако не успеете сама да се справите, психолог не е лоша идея. И не забравяйте - всичко е в главата Ви. 🌞🍀

Здравейте. Имам чувството, че коремът ми е малко по-малък, отколкото беше преди седмица. След седмица влизам в 5-и месец. Вярно, че коремът ми си е бая голям за 17 г.с. по принцип, но постоянно се паникьосвам дали всичко е наред с бебето. Особено сега, когато прегледите са толкова рядко, а още е рано да го усещам. Мислех, че ще се успокоя, когато мина 13 г.с., но не. В пълен ужас съм. Едва се сдържам да не отида днес на преглед някъде, въпреки че в понеделник имам час. Имам един мисед в много ранна седмица и сега много ме е страх дали бебето е добре вътре.
Отвреме навреме лягам в покой и се опитвам да усетя дали мърда. Има някакви неща, които усещам слабо, като почуквания и прескачания, но изобщо не съм сигурна, че е бебето. Мислех да търся познат с домашен доплер, само да отида да чуя сърцето дали бие, но нямам такива, а и ме е страх да ме ми да не го чуя и съвсем да откача.
Понякога мисля, че имам нужда от психолог.

# 649
Момичета, това, че нещо се е случило един път не значи, че ще се повтори. Тези мисед аборти, кухи яйца и т.н. са толкова често срещани. След като са минали 12 седмици и човечето се е закрепило, няма от какво толкова да се притеснявате! Мислете позитивно, четете книжки, подреждайте, която каквото я разсейва. Най-важното нещо е да сме спокойни!

# 650
  • София
Здравейте,
Майка ми ми е направила торта с маскарпоне и заквасена сметана. Чудя се дали мога да си хапна или по-добре да избягвам тези продукти? В тортата няма сурови яйца. Благодаря предварително Heart

# 651
Здравейте,
Майка ми ми е направила торта с маскарпоне и заквасена сметана. Чудя се дали мога да си хапна или по-добре да избягвам тези продукти? В тортата няма сурови яйца. Благодаря предварително Heart
Бих я мушнала наведнъж, не мисля че има проблем

# 652
Сега по едно парче на всички, на които ни се дояде! 🤪😂

Шегувам се! Яж си и не го мисли! 🧘‍♀️🌸💜

# 653
Добре, че не съм по сладкото. Satisfied Ако беше попитала за туршия нямаше да ти го простя! Sweat Smile

# 654
Момичета,здравейте!Имам въпрос към мамите,които повръщат в началото-имате ли/имали ли сте болки в стомаха тип гастритни?Благодаря Ви!

# 655
  • София
Ех, момичета, извинявайте! Черпя ви всички с тортичка CakeCakeCakeHeart

# 656
  • София
Заболя ме зъб днес.
Зъб, който прелекувахме миналата пролет 😡  
Някой от вас да е ходил на зъболекар в ранна седмица (8-ма съм)?Записах час за утре.Не ме боли много, ама не смятам че ще мине сам.
С предната бременност по това време имах ядове с мъдрец, а сега ... това.
Минимум ще искат да го отворят да видят какво се случва.

# 657
Прелекували трябва да значи,че вече е бил преди лекуван(извадени са му нервите) и са го лекувани наново ли?
Заболя ме зъб днес.
Зъб, който прелекувахме миналата пролет 😡  
Някой от вас да е ходил на зъболекар в ранна седмица (8-ма съм)?Записах час за утре.Не ме боли много, ама не смятам че ще мине сам.
С предната бременност по това време имах ядове с мъдрец, а сега ... това.
Минимум ще искат да го отворят да видят какво се случва.

# 658
И мен ме заболяха зъби от едната страна на челюстта горе-долу по същото време. Доколкото разбрах, няма проблем да се ходи, ако не ти слагат упойка. Аз лично ходя без упойка, но все пак изчаках да мине третият месец, въпреки че си мислех, че няма да успея. Не знам какъв точно е твоят случай, но се посъветвай със зъболекаря и АГ.

# 659
  • София
Има и упойки за бременни.

Общи условия

Активация на акаунт