Да родиш на 20/21

• 11 782
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз родих на 21, преди 20 години. Съпругът ми беше на 25. Планирана бременност. Не съжалявам и за секунда, нито пък се чувствам ощетена по някакъв начин. Изборът си е мой (наш). Не ни е било лесно ,но се обичахме много и сме минали през всичко. Учех, не спях, бебето гледах. На тази възраст нищо не ми тежеше, регенерирах с по 2-3 часа сън.
Ама не съм питала никого де, решихме и го направихме.

# 91
Аз не бих родила на 20, това са най-хубавите години за свобода.

Как си финансово стабилна на 20? Не си представям как човек може да има добре платена работа тогава :о

# 92
Не всички са на заплата, има и семейни фирми и фирмички.

# 93
  • Great Britain
Роди. Ще растете заедно. Като станеш на 40 ще имаш 20 годишно отгледано дете.Ще бъдеш млада, зряла и без ангажименти по малки деца. Успех!

# 94
  • София
А на 20/21 ще бъде незряла, млада и с ангажименти по малки деца.

# 95
  • Great Britain
Ще бъде.Това иска авторката. Ще зрее заедно с детето си.

# 96
  • sofia
Щом се чувствате готови, проблем не виждам.
Аз родих на 25 и първите години си гледахме децата с една мацка, дето беше родила на 20. Нищо страшно и опасно не виждам в ситуацията.
Ако трябваше да дерзая за всичко описано по материалната част, без деца да съм...ми някои неща от форумните списъци не съм ги изпълнила и на 45...

# 97
  • София
Ще бъде.Това иска авторката. Ще зрее заедно с детето си.

Незрелият родител. Ето това трябва да се избягва.

# 98
Нищо лошо не виждам, щом го желаете и сте финансово стабилни. Но пък щом питаш по форуми какво да правиш, може би не си съвсем готова.

Моите родители са били на 20 и 23, когато съм се родила, винаги са казвали, че да си млад родител е голямо щастие. Аз планирах бременност след като завърша висшето, но и да бях забременяла по-рано, изобщо нямаше да се замисля дали да родя. За съжаление обаче се случи доста по-късно, заради репродуктивни проблеми.

# 99
Аз родих децата си на 34 и 35 години. С мъжа ми съм от 26 годишна, на 28 години се преместих при него да живея и 2 години си живеехме и пътувахме постоянно. Хубаво беше много, но за нас с деца е още по-хубаво. На 30 решихме да имаме дете, обаче не ставаше 3 години. И се оказа така- правиш планове, но не става така както си решил. Имахме късмет все пак и си имаме 2 прекрасни дечица, но честно казано, ако можех да върна времето назад, още на 26 щях да родя. А ако бях срещнала мъжа си на 20, тогава щях да го направя. И не защото на млади години се гледат по-лесно деца. Просто сме толкова щастливи с децата, че направо се чудим как сме живели без тях преди.
Ако искате и двамата дете и се обичате, действайте!

# 100
Най-хубавите години за купон   изглежда са към 60-те.  Аз имам проблеми, но познати  не се спряха да пътуват  и забавляват, имат парите за  хубави места, времето да го направят,  не ги дърпа назад нищо. Та не си мислете за купонясването, че свършва на 25 например Ще узрееш набързо като се наложи, не всички са   инфантилни на 20+. Има много младежи точно на място.

# 101

Какво те спря да пожелаеш да родиш на тази възраст, щом само за това съжаляваш? Наистина ми е интересно. Беше ли отметнала всички кутийки - емоционално зряла, финансово стабилна, най-вече подходящ партньор?

Стандартните неща- държах първо да завърша, да поработя по специалността някоя година, живеехме на квартира. Кутийките колкото и да ги отмятаме, винаги нещо може да се прецака- хора губят работата си, стабилни уж партньори се оказват не дотам стабилни и какво ли още не.

# 102
Първото си дете родих на 21, а второто на 23. Постъпката ми беше напълно обмислена и желана. Сега имам две деца, които са ми опора, а те имат млада майка.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 103
  • София
Здравейте, според вас твърде рано ли е да родиш на тази възраст. С приятеля ми сме заедно от 5 години, но живеем заедно от 1 година. Много искаме да имаме детенце аз съм подщи на 21 а той е на 27?
Ако имаш поне година и половина - две стаж към момента и работиш, действайте. И разбира се, ако не учиш, че две дини под една мишница е трудно.

Като погледнеш "подщи" дали учи? Честно казано и средно може да не е завършила, ако е от малцинствата.

# 104
Е стига де, на една приятелка дъщеря й роди няколко месеца преди да навърши 21. Финансово стабилни са, да тя работи без да спира от 18 годишна, учи задочно вече трета година. И жилищно са осигурени -и двамата имат по едно прехвърлено на тяхно име жилище от родители, едното дори стои заключено и празно в момента. Мацката е много оправна, убедена съм, че дори да се случи да се разделят, детето финансово няма да е лишено от нищо. Дано не се случва де, защото за децата е най-хубаво да растат с двамата си родители.

Общи условия

Активация на акаунт