Да родиш на 20/21

• 11 776
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
Брейй много ми е интересно авторката как постигна "финансова стабилност" на 21 Joy образование ли има, професия ли, стабилна работа, от която да кара майчинството ли, доходи за това майпинство ли, спестени пари, собствено жилище или поне родители на близо, при които да се прибере, ако евентуално връзката й се разпадне... ква е тая точно финансова стабилност, че не ми е ясно...? На 21 Rolling Eyes

# 76
С демографската криза и отношението тук, е ясно накъде и по-скоро защо натам върви бройката на населението на България. Авторката не е на 15 или 18г. 20-21 е съвсем нормална възраст за деца, ако на някоя двойка й се иска и се чувстват готови и финансово са ОК. Какви са точно детайлите, не е е точно важно. И двамата са пълнолетни и имат право да вземат решения, правят грешки и живеят живота си като възрастни.

# 77
Защото при него има поне една черна точка - зрял мъж да му шарят очичките по осмокласничка не ми звучи хич добре.

To тва вече е някаква норма, мисля. Аз като бях ученик редовния номер на всяка с по- малко акъл в главата беше или да се хване с на баща ми набор, или с някое цигане. Пълна гнус си беше.

# 78
  • София/Севлиево
Ако е маникюристка или фризьорка от много добрите може и да има достатъчно средства.
Скоро продавахме имот и дамата,която го купи работи като маникюристка,а взема повече от ММ, който е IT (видях го написано в документацията и много ме впечатли)...
И както казах едно бебе не винаги става от раз.Обаче моят съвет е ако наистина го искат да си направят с мъжът и базови изследвания,за да не останат неприятно изненадани.С ММ го приехме много тежко,когато още съвсем в началото на връзката ни се оказа,че и двамата сме с репродуктивни проблеми (аз бях на почти 22,той на около 27).Цяло чудо е,че два пъти забременях естествено и успях да родя големия.
Демографски ще се сринем и то много по-бързо от прогнозираното.

# 79
Няма лошо да ражда на 21, просто да не е изцяло зависима от мъжа финансово, защото всичко се случва в този живот, може да я напусне, да стане неработоспособен, да почине и тогава тя и детето ще са в доста лоша ситуация. Мен това би ме притеснявало.

# 80
Е, хора, то ако чака да и се подреди живота като по конец и тогава да ражда... може доста да си почака Simple Smile Раждайте навреме, че след 40 години,когато е постигната кариера, изграден дом и т.н. става много трудно гледането на бебе и малко дете.
И защо да е много трудно?

# 81
Няма лошо да ражда на 21, просто да не е изцяло зависима от мъжа финансово, защото всичко се случва в този живот, може да я напусне, да стане неработоспособен, да почине и тогава тя и детето ще са в доста лоша ситуация. Мен това би ме притеснявало.

+100000

# 82
Е, хора, то ако чака да и се подреди живота като по конец и тогава да ражда... може доста да си почака Simple Smile Раждайте навреме, че след 40 години,когато е постигната кариера, изграден дом и т.н. става много трудно гледането на бебе и малко дете.
И защо да е много трудно?
Защото ще вижда нещата по друг начин, доста лишени от романтика, лиготия, излишно треперене при неизискващи това ситуации.
Разбира се би било по-добре да е малко по-рано.

# 83
И физическата издръжливост е различна.

# 84
И като стане на 26-30 години и се разтъжи за изгубената младост, пропуснатите дискотеки и свалки с мъже и ще имаме поредното разбито семейство и дете, дето ще го размятат като предмет между две къщи... защото на мама й се живее... на колко вече такива подобни истории се нагледах последните години..

# 85
Първото си дете родих на 21, второто на 43 . От опит казвам че , колкото по късно толкова по добре от всяка една гледна точка.

# 86
Да чака докато стане клиент на репродуктивните клиники.Тогава спестяванията ще отидат там.
Не е нужно да чака 15-20 г.
2-3-4 г. ще са им достатъчни за да си изяснят някои неща.

# 87
  • Пловдив
Цитат
От опит казвам че , колкото по късно толкова по добре от всяка една гледна точка.
Чудесно, значи на 50+ ще ми е таман още едно дете. Wink Най-подходящата възраст ще е.

Никога, разбира се, не е твърде късно, стига да се получи (а възрастта пречи И на това), но при равни други основни условия според мен по-рано е по-добре. И като цяло, щом си пълнолетен и завършил гимназия, няма твърде рано. Не е изобщо наложително веднага, но не е преждевременно, ако условията ги има.

# 88
И физическата издръжливост е различна.
Особено 😁
На 24 с големия 2-3 часа сън на денонощие ме оправяха да живна. С малката на 30 ми трябваха поне 2 пъти по 2-3 часа 😊
На дискотеки не съм ходила, не беше моето. Нищо не сме пропуснали, пътувахме си с бебета/деца, не съм ги оставяла изобщо по баби.
НО това е като темата 1 или 2 деца да родя... все тая отговорите, това няма как да в валидно точно за нейното "семейство". Или ще й се получи, или не съвсем... с тема във форума едва ли ще си промени мнението, каквото и да решат.
Да си съберат мислите, да поживеят малко заедно. И ако не се разделят за някоя простотия, да са живи и здрави да си гледат бебчИтата 😜

# 89
Здравейте, според вас твърде рано ли е да родиш на тази възраст. С приятеля ми сме заедно от 5 години, но живеем заедно от 1 година. Много искаме да имаме детенце аз съм подщи на 21 а той е на 27?
Ако имаш поне година и половина - две стаж към момента и работиш, действайте. И разбира се, ако не учиш, че две дини под една мишница е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт