Какво е най- абсурдното нещо, което сте чули за бебета и малки деца?

• 7 643
  • 148
  •   1
Отговори
# 75
Даааа и да се поръча ТОПЛА вода на дете посред жегите...

Аз в това лошо не виждам. Ледената вода на сгорещено тяло хич не е полезна.
https://fakti.bg/zdrave/601897-pieneto-na-studena-voda-v-jegite-e-opasno
https://lechenie.bg/razhlazhdane-no-pravilno-zashto-pri-zhega-da … ade-i-pie-studeno
https://www.actualno.com/curious/ne-pijte-ledena-voda-v-jegite-e … news_2018653.html

# 76
И аз не пия студена вода лятото. На стайна температура Simple Smile Но и обратното го има - някой има температура и зЕми тоя горещ чай и се навлечи с два пуловера и шушони.

За маста мога да се съглася до някъде, ако е зимата. Ама лятото, пусто, поне аз прегрявам скоростно от всякакви мазни неща за мацане та не знам бебетата как се чувстват като те имат още по-голяма драма с прегряването.

Не обявихме пола на бебето до почти 6ти месец. Колежките на майката на М ѝ бяха казали да види какъв цвят сме боядисали стаята като дойде у нас. И понеже стаята е синя беше голям шок след това, че чакаме момиченце (разбрахме след като казахме, че изобщо е дебнела за цвят на стаята)

И пак за половете "Хайде другия път момченце", ако си с момиче и обратното. Ако пък с цялата си наглост вземеш че заченеш второ същия пол вместо "Честито" получаваш "Еее... Нищо."

# 77
Лелята на ММ когато и казахме ,че очакваме момиченце :
" нищо нищо ,не се отчайвайте "
Майката на ММ ,когато и разказах какво е казала сестра й :
"Не обръщай внимание, сега момиченце пък второто ще е момче "
Expressionless

Майка ми , когато просто и зададох въпроса дава ли се вода на бебе в началото :
"Ауу как няма да му даваш вода , въййй добре че ми каза ,че щеше да направиш беля и да го умориш "
Това със соленето ,че щяло да мирише ..
За маста съм със смесени чувства..

Вероятно трябва да се сменят поне още 2 поколения за да се избият някои стари ( идиотски ) разбирания

# 78
Точно топли напитки се пият в жегите. Чай и въобще топли течности са полезни и при Т, защото помагат за изхвърляне на токсините.
Студена вода никога не пия, но пък сладолед ям целогодишно.

# 79
Сега се сетих. На посещението у дома след изписване, педиатърката се изцепи "оооо ама ти мислиш да кърмиш, много смело. Гърдите трябва да се мият със сапун преди всяко кърмене. И никакво кърмене прз нощта, само водичка" викам доообре, баш тей ше стане Joy
Пп. Всички бяха в потрес като оцеля 6 месеца без вода Joy

# 80
Мазана съм и съм мазала с мас.
Даже ЛЛ, като дойде вкъщи ми каза, че е по-добре от джонсън, някакво масло, което бях купила.
Софийски лекар, да не си помислите друго.
Когато животното е домашно, маста е преварена и пречистена всичко е точно.
Но споко- скоро няма да се намира домашна мас и този спор ще отпадне.

За абсурдите-много са, повечето сте ги изброили.
Май не видях да е писано, че дете не бива да се подстригва преди кръщенето. Laughing

# 81
  • Пловдив
"Хълца, защото му е студено"
Как пък за 30 години нямам спомен да съм хълцала от студ...

# 82
"Хълца, защото му е студено"
Как пък за 30 години нямам спомен да съм хълцала от студ...

Винаги спирам да хълцам, когато си наметна нещо за малко. При детето също действа всеки път.  Склонна съм да вярвам.

# 83
Може, има хора, които кихат от слънце Rolling Eyes Само не знам това как обяснява хълцането в корема ми Joy

При Т топли - да, на стайна температура или малко повече, но не горещи.

# 84
Аз за газираното не виждам нищо лошо да се разгазира. Като бях малка и се купуваше газирано, някой път ми се допиваше и ми го разгазираха, защото на следващия ден бях задължително с ангина. И до ден днешен съм така зимно време.

# 85
Аз от педиатър съм чувала, че някои бебета понякога хълцат от недоспиване и при моят бебок наистина се случва най-често когато е преуморен. Много е странно.

# 86
Абсурдни са ми всеки път коментарите за недооблечените деца в чужбина 😆

# 87
Аз за газираното не виждам нищо лошо да се разгазира. Като бях малка и се купуваше газирано, някой път ми се допиваше и ми го разгазираха, защото на следващия ден бях задължително с ангина. И до ден днешен съм така зимно време.

В разгазирането няма лошо, лошото е да се сложи още една лъжица захар в и без това захарния сироп, какъвто е Кока колата. И после детето да изпие всичко.

# 88
Като не искаш детето да пие газирано, купи му нещо, което не е газирано. На пазара е пълно с какви ли не цветни течности.

# 89
Като не искаш детето да пие газирано, купи му нещо, което не е газирано. На пазара е пълно с какви ли не цветни течности.
Интересно предложение, но понякога децата знаят какво искат и се тръшкат ако не го получат.

Общи условия

Активация на акаунт