Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема - 2

• 23 044
  • 408
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Или нищо или студен компрес. До 1-2 дена ще се успокои. Ако е силна болката - нурофен или парацетамол

# 391
  • Sofia
Здравейте! Вчера на обяд ми направиха ваксина за Ковид, нощес се зачерви около мястото на убождането, а сега е и подуто. Около 3 см в диаметър. Лека болка в ръката. Какво трябва да направя? Досега не ми се е случвало и се притеснявам.
И при мен така стана след противогрипната - леко болезнено, подуто, червено, топло и сърби.
Аз сложих един Cool Patch за през нощта. Мисля, че поуспокои мястото.

# 392
Всеки път може да е различно. Не е притеснително като реакция.
Моята ваксина този път не ми помогна. От днес съм с положителен тест. Sad
Преди 3 седмици е сложена.

# 393
  • София
Ами леко каране, DeVa®
Има наистина много болни и основната идея да го караме леко.
Всеки път може да е различно. Не е притеснително като реакция.
Моята ваксина този път не ми помогна. От днес съм с положителен тест. Sad
Преди 3 седмици е сложена.

# 394
Леко е, благодаря, Erinne!
Проблемът е да не заразя майка ми, стоя в хола и съм я предупредила да влиза в банята с маска, че е вътрешна и само с вентилатор се проветрява.

# 395
  • София
Ох, значи стискам повече.

# 396
Благодаря! Лека е болката, по-скоро усещане, че не е в нормално състояние. Като си помисля, че и противогрипна трябва да слагам...Досега и при нея не съм имала реакции, но знае ли човек! И пия Зиртек. Вчера и нещо ми беше студено следпбед, побиваха ме тръпки. Значи два-три дена ако не изчезне, да питам лекар?
Леко да го изкараш, Дева, и да няма други заразени!

# 397
Благодаря, Бадрулбудура+!
Ще ти мине. На мен миналата година от противогрипната ми се зачерви мястото и ме болеше/сърбеше. Различно е всяка година. Не е притеснително.

# 398
И от противогрипната ваксина имах същия дискомофт на мястото за 2 дни, днес нищо, така че отминава,

# 399
Не знам ...Вчера петното беше 4,5 см, а днес  май е 5,5. Минаха две денонощия от поставянето. Снощи имах 37,1.

# 400
  • Sofia
Не знам ...Вчера петното беше 4,5 см, а днес  май е 5,5. Минаха две денонощия от поставянето. Снощи имах 37,1.
И моето петно беше около 5см.
За два дена избледня и спадна подутото.

# 401
  • София
Всичко от изброеното е нормална реакция на организма. До утре ще минат повечето неща, зачервяването малко по-бавно. Аз 3 часа след противогрипната вдигнах температура, втресе ме яко на усещане, не беше много високо. Втория ден бях много уморена и на третия бях ок. С ковидната миналата година, пак подобно.

# 402
  • Ю Ес ъф Ей
Здравейте. На майка ми ЛЛ й поставил противогрипна ваксина днес. Майка ми иска да си постави и ваксина срещу ковид, но лекарят й казал да изчака поне 3 седмици. В един ден можело и двете ваксини да се поставят, но ако били в различни дни, трябвало да изчака.
На майка ми това ще и 4 или 5 ваксина срещу ковид.
Аз не бях чувал за такова правило. В сайта на CDC инфото е "There's no recommended waiting time between getting a flu vaccine and a COVID-19 vaccine."
Някой да е чувал за такава препоръка на ЛЛ в България? Аз ще питам един лекар тук (САЩ), но от опит знам как медицинските практики тук и в България се разминават...
Майка иска да постави ваксината след 10 дни понеже може да отиде с приятелка и двете да се ваксинират, а ако изчака 3 седмици ще трябва да ходи сама, което тя не иска. Притеснява ме да не я върнат от РЗИ, като видят че е поставила противогрипната преди 10 дни, ако има такова правило.
Отделно ЛЛ й казал, че тази ковид ваксина "не била добре за костите й" и не препоръчвала да се слага. Майка не знае какво да пита и не знае повече точно защо тази ваксина да е проблем за костите. Тя страда от остеопороза, но аз за първи път чувам такава препоръка от лекар.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 19:46 от Татко Непохватко

# 403
  • София
Аз съм планирала ковидната за сряда (записах ни час), т.е. 3 дена между двете. Миналата година ми се разминаха с една седмица, съвсем ОК си бяхме всичките.

# 404
ЛЛ на моите родители (в БГ) им поставя двете ваксини в един ден.
Тук (в Германия) също поставят ковидна и грипна ваксина заедно.
За проблем с костите при ковидна ваксина за първи път чувам.

Общи условия

Активация на акаунт