"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 62

• 51 920
  • 853
  •   1
Отговори
# 120
Ама това лекарство намалява вероятността да има овулация. И повишава риска от извънматочна бременност. Ако идеята е след курса на лечение да се започнат опити добре, но по време си е направо риск или безпредметно.
И защо не си направиш един тест, знае ли човек, може пък да си бременна Simple Smile

# 121
Ама това лекарство намалява вероятността да има овулация. И повишава риска от извънматочна бременност. Ако идеята е след курса на лечение да се започнат опити добре, но по време си е направо риск или безпредметно.
И защо не си направиш един тест, знае ли човек, може пък да си бременна Simple Smile

Назначено ми е по време на 6 - месечното им приемане да се правят опитите за забременяване, като АГ ми поясни ,че така по-лесно ще забременея.. Приемам ги заедно с добавки ,които стимулират овулацията.

# 122
Странно, в листовката им пише друго.

# 123
Странно, в листовката им пише друго.
Да и аз това щях да кажа, не сте ли прочели листовката. По-скоро по време на лечението да няма опити. Вярвате ли напълно на лекарката си?

# 124
А сигурна ли сте,че ви е казала да правите опити,а не да НЕ правите...Ами ако овулацията е на 16ти ден или 17...ако въобще има...

# 125
А сигурна ли сте,че ви е казала да правите опити,а не да НЕ правите...Ами ако овулацията е на 16ти ден или 17...ако въобще има...
Даммм... Аз лично на нейно място бих попитала, може да не е разбрала правилно. Едва ли някой лекар ще каже подобно лечение с опити. Предвид всички рискове от него..

# 126
Да, то един нурофен спира овулацията, пък какво остава за зафрила. И най-вече пише риск от извънматочна, аз не бих рискувала.
И да добавя, аз съм с ендометриоза, а това лекарство си е за нея. Искаха да го пия и отказах, заради страничните му ефекти.

# 127
Да, то един нурофен спира овулацията, пък какво остава за зафрила. И най-вече пише риск от извънматочна, аз не бих рискувала.
И да добавя, аз съм с ендометриоза, а това лекарство си е за нея. Искаха да го пия и отказах, заради страничните му ефекти.
Да, вече съм забелязала че на повечето лекарства пише да не се приема или говори с лекар, дори ако правиш опити за бебе. Хората си знаят, че има странични ефекти

# 128
На мен ми се наложи в два от месеците в които бебеправехме да пия НСПВ заради силни болки в кръста и невролога и личната ми казаха,че е най добре да прескочим през тези месеци,защото ако все пак има овулация и стане не е много добре да се пият нестероидно

# 129
Даммм... Аз лично на нейно място бих попитала, може да не е разбрала правилно. Едва ли някой лекар ще каже подобно лечение с опити. Предвид всички рискове от него..

Казах и ,че искам да забременея и тя ми изписа това , като ми подчерта ,че докато ги пия ще забременея. Прочела съм нещата , но имам доверие на лекарката ,защото е помогнала на доста жени да забременеят. Исписано ми е ,защото съм с прогестеронов дефицит , като ми каза щом видя двете чертички да прекратя и него и добавките и веднага да я потърся.

# 130
Дуфастонът или примолут-нор действа страхотно при нисък прогестерон и са много по-безопасни.
Да, не съм лекар, но жалката истина е, че има много некадърни лекари, както и такива, които си мислят, че като при една жена действа едно нещо, ще действа и при други....
Все пак ти пожелавам успех и всичко да е наред!

# 131
Това за Нурофен,не вярно,че подтиска овулацията. Преди 3 дни пих 1 таблетка Нурофенза зъб и по тази логика да не чакам овулация ли?

# 132
Вземи му прочети листовката. Не знам от колко хапчета се влияе, едва ли е само от едно, но кой знае.

# 133
Това за Нурофен,не вярно,че подтиска овулацията. Преди 3 дни пих 1 таблетка Нурофенза зъб и по тази логика да не чакам овулация ли?
Не е казано, че ще се случи веднага или точно на вас. В листовката нежеланите реакции са разделени по тази причина. На всеки различно може да повлияе. Не е казано да не чакате овулация, просто както казах, ако искате обърнете внимание на повечето лекарства какво пише. Преди на антибиотици пишеше: Ако сте бременна или кърмите се консултирайте с вашият лекар или фармацевт преди да приемете лекарството. Сега вече пише: В случай, че сте бременна,кърмите или има вероятност да сте бременна(тоест при правене на опити) се консултирайте с лекар или фармацевт. Аз лично Нурофен давам само на детето, ако вдигне температура, пила съм някакъв стоп колд ама на мен изобщо не ми помага и не съм продължила с него.

# 134
Mkyrova, напълно съгласна! И в допълнение, компанията, която произвежда конкретно лекарство спазва редица нормативни актове и е длъжна да посочи всяка една нежелана реакция, която може да се прояви. Правят клинични проучвания, като за всяка една неописана реакция, за която знаят, подлежат на солидна глоба, а да не говорим, че и на отнемане на лиценз.

Общи условия

Активация на акаунт