"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 62

• 51 931
  • 853
  •   2
Отговори
# 135
Mkyrova, напълно съгласна! И в допълнение, компанията, която произвежда конкретно лекарство спазва редица нормативни актове и е длъжна да посочи всяка една нежелана реакция, която може да се прояви. Правят клинични проучвания, като за всяка една неописана реакция, за която знаят, подлежат на солидна глоба, а да не говорим, че и на отнемане на лиценз.
Ами да, те са разделени на категории нежелани реакции. Определено когато се правят опити за бебе, трябва да се консултираме с лекар, колкото и глупав въпрос да му зададем за някое лекарство. По-добре да питаме, за да няма после кофти ситуации

# 136
Нурофен и аз давам само на децата. Тези за възрастни при мен нямат никакъв ефект. А при опити за бременност и вероятност за бременност бих взела парацетамол. И то ако може еднократно, защото май и в ранна бременност по-добре да не се пие нищо. Малко ме съмнява обаче един -два приема на Нурофен да спрат овулация. По-скоро предупреждават, заради евентуална бременност. Имам позната, което всяка вечер си пийва винце и пуши над кутия цигари. Забременя лесно, макар, че е над 35, а един прием на Нурофен не вярвам да спре чак овулация.

Anigo , знам откъде го чу това за овулацията и Нурофен, помня че се учуди, аз също, но определено мисля че може да е било съвпадение, че дамата е била с ановулаторен цикъл, а и тя беше споделила, че е изпила доста хапчета.

# 137
На мен невролог ми каза,че всички нестероидни противовъзпалителни имат като ВЪЗМОЖНА ,не казвам задължителна странична реакция липса на овулация...едва ли се случва често и от 1 хапче,но пък съвсем не е ОК да се пие при бременност особено РАННА бременност,защото никой не знае какви последствия може да има при формирането на органите на плода...но всеки сам преценя какво да прави и на кое да вярва

# 138
Напълно съм съгласна, че в ранна бременност изобщо не са препоръчителни противовъзпалителните. За овулация не съм чела, че пречат, но наистина , ако са в голямо количество може и да е така. Аз се радвам , че този месец при мен няма бременност, защото имах закъснение и като ми дойде направих бронхит, който се задълбочи и нямаше как да се размина от антибиотик. С втората бременност пък пак бях с бронхит в 8-ми месец и пих аб, но за щастие нямаше никакви последствия за бебето.

# 139
Здравейте, това е резултата на 6та минута от Clear choice касетка днес, не съм сигурна дали и вия виждате бледата 2ра чертичка. Дали не е изпарителна лента, в следващите минути лентичката стана още по-наситено сиво розово.
Има  още 2 дена до цикъл.

Изнамерих още един тест Clear HCG Test за ранна бременност при него лентичката е по-ясна.

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 08:27 от bibiididi

# 140
Здравейте, това е резултата на 6та минута от Clear choice касетка днес, не съм сигурна дали и вия виждате бледата 2ра чертичка. Дали не е изпарителна лента, в следващите минути лентичката стана още по-наситено сиво розово.

Изнамерих още един тест Clear HCG Test за ранна бременност при него лентичката е по-ясна.
Има черта, бледа може би защото е преди цикъл. Пуснете си чхг през 48 часа да видите как върви. Според мен е положителен теста, но си направете чхг да видите дали се удвоява правилно

# 141

Има черта, бледа може би защото е преди цикъл. Пуснете си чхг през 48 часа да видите как върви. Според мен е положителен теста, но си направете чхг да видите дали се удвоява правилно
Благодаря така смятам да направя. Толкова съм развалнувана след над година опити и една неуспешна преди 3 години. Пускам ЧХГ възможно най-бързо.

# 142

Благодаря така смятам да направя. Толкова съм развалнувана след над година опити и една неуспешна преди 3 години. Пускам ЧХГ възможно най-бързо.
Пуснете си да видите как върви, най-вече за лично успокоение. Пишете като имате резултати

# 143
И аз пак да кажа пуснете с чхг и прогестерон ...

# 144
И аз пак да кажа пуснете с чхг и прогестерон ...
Ние с теб тука сме като аларми.едната само чхг дрънка другата допълва прогестерона 😂😂😂

# 145
Да така е 😁 Ами по чхг ще са сигурни,че има бременност,а много бременни имат нисък прогестерон ,а никое АГ не препоръчва изследването му ...до 12г.с. аз сама си го изследвах и следях...

# 146
Да така е 😁 Ами по чхг ще са сигурни,че има бременност,а много бременни имат нисък прогестерон ,а никое АГ не препоръчва изследването му ...до 12г.с. аз сама си го изследвах и следях...
Аз го пуснах 1 път видях, че е ниско назначих си утрогестан, който после лекаря потвърди, пуснах след 3 дни видях, че е ок и повече не съм. Ама още съм на утрогестан. Ще питам след като заведем бременност до кога ще ползвам.

# 147
Страхотни сте момичета, утре сутринта ще пусна изследванията и после ще ги споделя тук. Чертата след 15 мин на втория тест стана много ясна.

# 148
Страхотни сте момичета, утре сутринта ще пусна изследванията и после ще ги споделя тук. Чертата след 15 мин на втория тест стана много ясна.
Чертата ти не е изпарителна на 10000 процента. Розова черта е, нищо че е бледа. Розова си е. Пускай си тези неща, стискаме палци и мине ли 1000-2000 отивай на лекар

# 149
Може би въпросът ми ще е адски глупав но,възможно ли е 10 дни след евентуално зачеване да се изпитва постоянна болка в гърдите и тежест.И когато ги натисна отвътре са все едно имам буци.Не е ли много рабо за някакви симптоми?Да уточня че аз преди цикъл не ме болят гърдите или и да е болят е съвсем леко ден два преди това,а ми е рано да ми идва.

Общи условия

Активация на акаунт