"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 62

• 52 045
  • 853
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, момичета малко съм подранила с въпросите, но вълнението е голямо. При дата на последна менструация 26.11, продължителност на МЦ 28/29 дни овулацията според мен беше около 9-10ти/поне така я усетих/ правихме опити точно тогава. На 14ти имах леко зацапване след, което се започнаха едни постоянни усещания за опъване и болка в зоната на матката и яйчниците, които продължават и до днес макар не толкова постоянни. Остават ми още 4 дни до датата на която трябва да ми дойде, но не издържах и направих тест, на който ми се привижда втора черта, какво мислите? Препоръчайте ми тест, който е подходящ за ранно установяване. Рано ли ми е за кръвен тест, защото по празниците, предполагам нищо няма да работи, пък много ми се иска да изненадам бъдещия татко с подарък Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 дек 2023, 06:49 от rayne666

# 556
Има я втората черта, а този тест по принцип е за ранно тестване. Има и lady test с чувствителност 10. А относно кръвния тест, щом показва на пиклив значи хормонът вече си циркулира в кръвта и ще отчете, но е хубаво да се пусне и след 48ч пак, да видиш дали се удвоява, т.е прецени го как ще е с дните около празниците. Успех! Simple Smile

# 557
Здравейте, първи ден закъснение ми е. Тестът е категорично отрицателен, нали ?

# 558
За съжаление да, отрицателен е.
Здравейте, първи ден закъснение ми е. Тестът е категорично отрицателен, нали ?

# 559

Отрицателен ли е?

# 560
  • София
Да

# 561
Направен е 6дни след полов акт.. според вас дали е възможно да отчете друг резултат след дни?

# 562
Направен е 6дни след полов акт.. според вас дали е възможно да отчете друг резултат след дни?

Според мен е възможно да се промени резултата. Много сте избързали с теста. Изчакайте поне още седмица и направете пак кръвен.

# 563
Естествено, че е възможно. Обаче се броят дните след овулация, не след секс. Иначе на 6ти ден тъкмо може да започва имплантацията.

# 564
  • София
Тестът се прави най-рано 7 дни след овулация.

# 565
Момичета,
Пиша ви с молба за мнение от ваша страна.
Лявата ми тръба е запушена и правя фоликуметрия всеки месец вече 3 месеца, защото не искам да рискувам да правим опити, когато има овулация от ляво. Най-накрая след прием на добавки имах доминантен фоликул в десния яйчник, както и доказана овулация на 15.12. Съответно с приятеля ми бяхме активни на 15-16-17.12. Тези дни имам бяло кремаво течение, както и боцкания предимно от дясно, по-рядко в средата. Сега сечудя да пускам ли прогестерон и чхг на 23.12 (7 дни след овулация), има ли какво да разбера от прогестерона, имайки предвид че овулацията е доказана, а за чхг рано ли ще е?
Мерси предварително!

# 566
  • София
Самият прогестерон не доказва непременно бременност, а доказва успешна овулация и развитие на жълто тяло след това, което би помогнало на имплантацията и по-нататък на развитието на ембриона, но ако е нисък, е сигурно че няма да настъпи бременност. ЧХГ е добре да се прави около 10 дни след овулация.
За успешно забременяване опитите се правят 5 дни преди овулация, в деня на и един ден след. Това са най-благоприятните дни, тъй като спермата оцелява няколко дни във вас.

# 567
Редактирах.

Последна редакция: вт, 26 дек 2023, 13:21 от Marthina

# 568
  • София
Има май нещо, но според мен е раничко да отчете качествено, пробвай с друга марка след закъснението, за да е по-сигурно, в краен случай кръвен тест, понеже тези домашните реагират на определени нива на ЧХГ.

# 569
Вижда ми се +, но 5 дни преди цикъл и Шуър чек... Чак не ми се вярва.

Общи условия

Активация на акаунт