За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 431
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
  • вятърничава
Аз на този последния сериал може само еп. 8 да изгледам.

# 211
Добро утро, аз пък след 4 пъти започване и зарязване най-накрая реших да изгледам корейската "Императрица Ки". Да видим този път докъде ще го докарам. Хубава седмица!

# 212
  • при най-добрия мъж...
Добро утро, измъквам се за малко от китайските пламъци, пожари и супер пожарникари. Мъчим се взаимно с Джонката, до сега само патриотизъм и геройства, а аз клетата си чакам ли чакам лИбовта да озари туй мъжко сърце. Не губя надежда, ама много тегава за работа за превод е да заете, когато няма нежни чувства.
Виж при Гун Дзюн беше друга работата, още в 6 еп чувствата експлоадираха и се разбраха с докторицата. Целия отряд ми бяха любимци в The flaming heart, особено колегата с когото не се разбираха много. А и злодея хич не беше за изхвърляне.
От минитата, днес приключихме качването на Forever love. За убиване на времето си е идеален. 30 еп по 10 минути и главния по бял потник в повечето време. Е, и без потник го има Simple Smile
От утре започваме да качваме Love strikes back. Въпреки, че е мини е много по-добре направен от останалите. И един уникален злодей, който в повечето време беше чисто комедиен образ. Препоръчвам го. Главния също си заслужава.
За любителите на силните страсти съм започнала превода на една японска розова лимонада по манга. За първи път изневерявам на любимите китайски герои, но на тоз якудза с вдигната вежда и безупречния костюм не можах да устоя. А и ме помолиха Simple Smile Така, че скоро и Koi to dangan ще излезе с бг букви.

# 213
  • пустинен пъпеш
Докато гледам историческата дорама,,Six Flying Dragons"2015)с гг Yoo Ah-in,която ми харесва,но и се поизморих,че 50 серии,взех че превключих на  „Find Me In Your Memory"(2020), чието действие протича в съвременността и ми подейства отморяващо.Харесаха ми контрастите между гг (неможещ да забрави)и гг-ня Mun Ka Young(забравяща отделни моменти),между минималистично обзаведения в преобладаващо графитеносиво,съчетано с беж дом на гг и вдъхващия жизнерадост и струящ светлина дом в светли краски на гг-ня с яркожълти врати,разкошната всекидневна ,приличаща на зимна градина.Още съм в началото на тази дорама,но си намирам радващи очите детайли в нея.Доста забавно стана,когато гг-ня(в ролята на актриса) с цел да покачи интереса към себе си, качи снимка  в социалните мрежи с нищо неподозиращия гг(тв журналист) с твърдение,че са във връзка,а също и когато хитрушата  използва неговото обаждане да иска изясняване, и го включи на микрофон пред феновете си

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 18:01 от rududu

# 214
  • вятърничава
За любителите на силните страсти съм започнала превода на една японска розова лимонада по манга. За първи път изневерявам на любимите китайски герои, но на тоз якудза с вдигната вежда и безупречния костюм не можах да устоя. А и ме помолиха Simple Smile Така, че скоро и Koi to dangan ще излезе с бг букви.
Не думай, значи и ти си "открила" Юта Фурукава.Точно заради него изгледах този сериал,който носи спецификата на жанра си.Но този поглед на Юта и костюмите му Joy Пък и е кратък, той Юта се и съблича,ноооо аз само костюмите и веждата му виждах. После му прегледах филмографията и се оказа,че съм го гледала в други сериали във второстепенни роли, включително и като пожарникар в My Boyfriend in Orange. Тази година явно снима много, излязоха Watashi no Oyome-kun - в този готви, Hayabusa Fire Brigade - играе лошко,за съжаление много бавно го превеждат. Юта Фурукава е и танцьор,певец, участва в мюзикъли на сцена и на екран.

От кратките започнах Romance Bible (2020) 8еп.х15 мин.На първи епизод съм,става.Не поемам отговорност за следващите епизоди Innocent

Устроих си филмов уикенд:
Ballerina / Балерина (2023) заради Ким Джи-хун и The Killer: A Girl Who Deserves to Die(2022) заради  Чанг Хьок.Като цяло не ги препоръчвам - престъпления,отмъщения, много насилие,убийства, кървища.Не знам как ги нацелих,но и в двата се засяга един и същ вид незаконен бизнес.Чанг Хьок го играе добрия чичко, Ким Джи-хун е направо чудовище, но пък кара по-хубава кола.
Hansan: Rising Dragon (2022)  е вторият филм от трилогията за великите водни битки

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 20:41 от bb6

# 215
Hansan: Rising Dragon (2022)  е вторият филм от трилогията за великите водни битки
Hands Thumbsup
И двата филма са страхотни и си заслужава гледането. В очакване съм на третия , дано да е толкова добър колкото другите два.
Има и подобни китайски ,също си заслужават да се изгледат.
Red Cliff   
Red Cliff 2 

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 18:56 от Danifin1

# 216
  • вятърничава
Дописвам за Hansan: Rising Dragon (2022).
Да, Адмиралът: Ревящи течения е първата част от трилогията. Историческите морски битки на адмирал И Сун-син с японския флот, корабите костенурки, стратегии, мечове, доблест, смелост, костюми, много  познати актьори - млади, аджушита. Тек се появи в първите минути, веднага го познах. Всички японци се играят от корейци и разпознах Byun Yo-han (годеникът от Mr. Sunshine ) в ролята на японския адмирал. Този се беше дегизирал, но не успя да ме заблуди. Препоръчвам за харесващите жанра.

20th Century Girl (2022) е съвременен филм (в сравнение с Чосон и Адмирала Joy) сладка любовна ученическа история с връщане в спомените от училище. Сладури и познати по-малко или повече актьори. И с комични ситуации, но и с корейски почерк, няма как. Препоръчвам! Flowers Cherry Blossom

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 20:45 от bb6

# 217
Мога да препоръчам още един исторически за битката при крепостта Анси. Тяхната история подобна на  нашата битка при Дойран, страхотен филм.
The Great Battle   
The Great Battle на руски

# 218
  • вятърничава
Да, потвърждавам! Хубав филм със страхотен каст. Мисля, че има и бг превод.

# 219
  • Русия
От минитата, днес приключихме качването на Forever love. За убиване на времето си е идеален. 30 еп по 10 минути и главния по бял потник в повечето време. Е, и без потник го има Simple Smile
Аууу, страхотно тяло има главния. Това тяло го показваха практически във всяка серия, и си заслужаваше. Иначе гледах заради актрисата, която много я харесвам. Не на последно място, и тя има красиво тяло, демек, не е кльощава, а с форми. Целуват се много. Това е вторият им съвместен сериал, много добре се погаждат.

От утре започваме да качваме Love strikes back. Въпреки, че е мини, е много по-добре направен от останалите. И един уникален злодей, който в повечето време беше чисто комедиен образ. Препоръчвам го. Главния също си заслужава.
Всички актьори в това мини си заслужават, но злодеят им скри шапката. Като почна да танцува, едва не се задавих. То не знаеш, кой е по-интересен: героят с ироничното си ухажване или злодеят с триковете си. Търсих да гледам още нещо с него, за съжаление, няма главни роли.

# 220
Добрутро във вторник. Вчера приключих Back to 1989 и в общи линии ми хареса, въпреки че ми се стори доста разводнен със сълзливи сцени. Обаче, не разбрах края, а не ми се иска да гледам пак последните серии. Може ли някой да ми каже как по-точно главната героиня се оказа в 2016-та? Нали я беше блъснала кола в 1993 и беше умряла?

# 221
Продължавам , този път успешно с императрица Ки. Искам да отбележа играта на Ji Chang-wook. Досега все ми се струваше малко прехвален, но в Императрица Ки показва актьорско майсторство. Много добре пресъздава образа. Великолепен каст. Разбира се има много недоглаждания в сценария, като всеобщия достъп до имперските кухни и др. такива, но това да е. Интересно поднесен сюжет. Хубав ден!

# 222
Здравейте! Simple Smile

Изгледах Kill me, Heal me . Интересен ми беше сюжета с различните самоличности и мистериозната нишка за това какво се е случило в миналото.
Скрит текст:
Много се смях на женският образ на ГГ и пуснах по една сълза когато се разделяше със самоличностите си.
Park Seo-Joon беше много хубав в този сериал.

След него продължих с Our blues.  Хареса ми как всяка от сюжетните линии се преплиташе с другите, за да ни покаже историята на една общност изградена от дългогодишни приятелства. Поплаках си доста, защото всяка една от тях ме докосна.
Препоръчвам го, има добър край.

Снощи приключх Sh**ting Stars (2022). Сюжета не е нещо особено, гледала съм вече няколко подобни, но сериала е много лек и приятен, създаваше ми едно весело усещане докато го гледам (с малко изключение), не ми дотегна.
Скрит текст:
Историята с починалият им приятел ме натъжи. А това което не ми допадна е, че за готиният мениджър бяха избрали момичето с момчешки дрехи и поведение на четвъртокласничка. Изпитвах желание да превъртя общите им сцени..
Сега мисля да продължа с някое от предложенията от последният пост на Indira....може би Forever love.

И да попитам нещо: какви са тези малки шишенца като от сироп за кашлица, които си поднасят един на друг?

Последна редакция: вт, 17 окт 2023, 16:35 от Alуa

# 223
  • вятърничава
Ако ги поднасят след вечер със запиване - лек против махмурлук.Ако са малки непрозрачни бели със сламчица - някакви млекца за пиене. Ако са шаренки - плодови сокове или чайчета. Имат кафе в кенчета,понякога и в бутилчици.

# 224
на друг струва ли му се, че китайците говорят мнооого бързо? Така ли си говорят по принцип? Имам съмнения, че забързват, за да се поберат в 45те минути на епизода Simple Smile
Има сериали, в които намалявам скоростта на видеото, за да мога да прочета субтитрите - особено когато са на английски

Общи условия

Активация на акаунт