За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 468
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
на друг струва ли му се, че китайците говорят мнооого бързо? Така ли си говорят по принцип? Имам съмнения, че забързват, за да се поберат в 45те минути на епизода Simple Smile
Има сериали, в които намалявам скоростта на видеото, за да мога да прочета субтитрите - особено когато са на английски
Здравейте! Чета ви,но не пиша.И на мен китайците ми се струват доста бързи,но не винаги в "Пътят към дома" си говореха нормално.

# 226
  • Русия
Струва ми се, се техните думи и изрази са къси, а преведено излиза дълго.

# 227
И на мен ми се струва понякога, че говорят много бързо или просто тайминга на субтитрите не е добър Sweat Smile

# 228
  • пустинен пъпеш
Поизоставих,,Find Me In Your Memory"(2020),че бързо ми поомръзна и започнах китайската вуксия ,, Love is an accident"(2023) за съвременна девойка,която попада в миналото в света на бойните изкуства,лека,ненатоварваща,по едно време двамата с момъка се озоваха отново в съвременността,след това явно ще се върнат в миналото.Хубав инструментал на струнни(може би цитра,арфа,лира),павилион разположен сред вода(езеро?),красиви цъфнали дръвчета и отново познатото шъшкане в говора им(последните месеци гледах предимно корейски продукции).

# 229
Аз си продължавам с Какво се случва с това семейство? Той е все така забавен, вкараха малко драма, но нищо особено.
Появи се задължителното извънбрачно дете (този път не е Филипи че), очаквам майката да умре скоро.

# 230
  • България
Започвам 18 ти епизод от Thousand Years for You (2022) .
Гледам го бавно, дотук продължава много добре.
Яд ме е, че един от много интересните актьори отново е в отрицателна роля.

Не така добре се разбрахме с корейския The King's Face (2014).
Гледах до момента, в който тя му препоръча брак по сметка.
Прескочих до последния епизод и никак не съжалих. То и финалът не бил моят.

А по въпроса за бързото китайско говорене.
Нищо не ми е бързо, даже ми е бавно, може би защото гледам повече вуксии, а там боговете имат мноооого време и никак не са се разбързали.

# 231
  • Русия
Гледах едно интервю с Лай И, питат го, защо все такива роли играе. Той отговори, че представа си няма, защо режисьорите все такива му предлагат, сигурно така го виждали.
 За мен той е китайският Хари Олдман: безумно талантлив хубавец, брилянтен във всяка роля, но все злодей, та злодей. Иначе имаше и две главни положителни роли, ама от 2020 все йок.
И страхотен беше в "Кой управлява света". Много жалко, че не беше главният герой. Когато предложи на главната героиня да бъдат заедно, помислих си: къде ти тая, дето целият свят й е черно-бял, да бъде с такъв сложен и драматичен персонаж. Куха лейка и дълбоко мислене, надвишава я със 100 километра.

Последна редакция: вт, 17 окт 2023, 22:34 от Naili

# 232
Стигнах до 22 епизод на „Иператрица Ки“. Интересно е преставена любовта към нея на различни мъже. Различни по възраст, психолия и манталитет. Кралят, зрелият мъж, сангвиникът отдаден на отечеството, но и обичащ една единствена жена, за която умира- признавам, че погледнах малко напред. Императорът- Младият император, който Ки отгледа. Меланхоликът обречен да я следва цял живот с цената на всички усилия, но който трябва да се разплати за несправедливостите и страховете  си . Двамата генерали- този , който с холеричен темперамент и животинско чувство преследва Ки, за да е негова и това да усети като победа. Той единствен разпозна с обонянието си в нея жената. Флегматичният Тал, умен и отдаден, оставащ си учител и закрилник. И да, една  жена може да обича няколко мъже без да е невярна. Много добре е направен сериалът. Не си представям толкова много мъже да се измешват с жените в женското крило на двореца, но кой знае. Поне на фона на настъпващата мрачна есен се успокоявам, че любов има.

# 233
Ю туб ми препоръчва този китайски сериал - https://mydramalist.com/697563-kai-duan (Reset (2022)) - някой гледал ли го е? Добър ли е? Дали няма някоя гадна изненада на финала?
Скрит текст:
Искам, предвид описанието, всички да се спасят (особено главните герои), не някаква тъпа развръзка, в която 15 епизода ги гледам как се мъчат и накрая умират...

# 234
  • Русия
pppqqq, какво съвпадение! Тъкмо днес се каня да го гледам. Според отзивите краят е добър.

# 235
  • пак на Рив Гош
bb6, ти хубаво препоръчваш филми, ама като ги няма по моите платформи, сега къде ще ги гледам? Wink
Видях и един японски от другата тема (където тайно "шпионирам Wink ), дето ми хареса.

Поне на фона на настъпващата мрачна есен се успокоявам, че любов има.
А като наближи Коледа и пуснат коледните филми на Холмарк (при нас ги пускат някъде от средата на ноември), ще е лИбов и еднорози с коледни шапки и зелено-червени панделки в опашките отвсякъде Joy Вече си подготвям греяното вино Joy.

pppqqq, Naili, кажете после за края на Reset (2022), понеже ми е в списъка за гледане, дали има смисъл да го оставям там.

Аз нали загледах A Time Called You, та долната песен ми е от 3 дни в главата, не мога да се отърва (не успя да ми влезе в главата покрай Hospital Playlist, ама с този сериал успя Joy)

# 236
  • България
И като писа "песен", имам същия проблем с тази:

От Thousand Years for You (2022) е, пускам с важни моменти, ако някой не е гледал сериала, а има интерес да види как върви.

# 237
  • вятърничава
bb6, ти хубаво препоръчваш филми, ама като ги няма по моите платформи, сега къде ще ги гледам? Wink
Видях и един японски от другата тема (където тайно "шпионирам Wink ), дето ми хареса.
Кой,кой? Че аз последните седмици доста филми отметнах.
Хубава песен, въпреки че един "експерт" я намери за плоска,ама толкова разбира, даже корейски сериали почти не е гледал. Аматьор!

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 20:14 от bb6

# 238
  • пак на Рив Гош
Кой,кой? Че аз последните седмици доста филми отметнах.
The Legend & Butterfly имах предвид, сюжетът много ми хареса на четене.

Моарейн, край, ще го гледам след като приключа с пожарникарите от The Flaming Heart (дори и да трябва да се прежаля за драмакуул)! Затъжила съм се за Ren Jia Lun, а в този сериал си изглежда като да е в типичната си роля Heart Eyes.

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 20:25 от Роца

# 239
  • вятърничава
С  Такуя Кимура ли? Той ми е голяма слабост във всичките си възрасти и роли.
Аз съм една слаба жена, простете ми! Joy
Скрит текст:
Почти 3 часов филм за бурния брак на легендарния даймио Ода Нобунага (Такуя Кимура) и съпругата му Нохиме (Харука Аясе).То си е направо за сериал,ако питат мен.От момента на запознанството и сватбата им,която е политически брак,замислен от бащите им, в началото са като куче и котка, като вода и масло. Нобунага е толкова глупав и смешен младеж, наистина е бил около 16 годишен.Кимура са успяли да го направят много млад в началото. Аясе е красива и без възраст до края.
Интересни са като образи, много добре си партнират.Кимура си плува в свои води.Насладих се на играта им.Те двамата са,другите са просто фон.Такуми Сайто дори не можах да го позная.Красиво заснето,прекрасни гледки, архитектура от епохата, костюми. Добре е човек да е запознат с историята от този период и личностите,преди да гледа, защото са хронологично подредени части с по-важните събития, битки. За Нохиме няма точни исторически факти.
Изненадаха ме с доста европейски и християнски елементи в този период 1534-1582, вярно имало е мисионери, търговци.

Роца, аз пък чакам новия фр.филм с Жулиет Бинош и Беноа Межимел Страсти в кухнята

Общи условия

Активация на акаунт