За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 487
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
  • България
Моарейн, край, ще го гледам след като приключа с пожарникарите от The Flaming Heart (дори и да трябва да се прежаля за драмакуул)! Затъжила съм се за Ren Jia Lun, а в този сериал си изглежда като да е в типичната си роля Heart Eyes.
Да, пак си е един такъв хладен отвън и горещ отвътре.
Светът също е много интересен.
Декорите са като от началото на ХХ век, вече има картечници, изправиха енергиите срещу оръжието.
Духовете са същества пристигнали от друг свят.
Всички актьори до най-дребната роля са отлично подбрани.
Отдавна не бях гледала сериал на нормална скорост, искам да се насладя на всеки момент от този.

# 241
  • пустинен пъпеш
Поомръзнаха ми всички започнати дорами и си избрах ,,Good Manager,,(2017) с Namkoong Min в доста различна комична роля ,а и непрекъснато е в костюми с неприятно изглеждащи панталони до над глезените) за разлика от така подхождащата му роля в ,,My Dearest,,; а и Джуно с леко пухкави бузки ,доста убедителен в ролята на безскрупулен директор,често похапващ(поне в началните серии) продуктите за рекламиране.Показаха доста интересни клетки,в които с бухалка удряш по изскачащи тенис топки,за да изпуснеш парата от трудностите.(интересен детайл).

# 242
  • пак на Рив Гош
Аааааа, костюмите на Намгунг Мин в The Good Manager Joy, невероятни бяха! Joy Ама много добре му пасваха на ролята в този сериал.
А това в "клетките" е да си тренираш удари от бейзбол Wink за разпускане. В Япония и Корея се оказа страшно популярен спорт, даже не очаквах колко, докато не погледнах статистиките.
Ако искаш да видиш Намгунг Мин (пак в костюм, но едноцветен) и бейзбол, може да погледнеш Hot Stove League (2019).

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 09:57 от Роца

# 243
  • Русия
А, 2017. Тогава такива куци панталони бяха на мода, и във всяка дорама така се обличаха. Много ме вбесяваха. От този вбесяващ тип са и панталоните с увиснало дъно в района на коленете, добре, че поне те не се утвърдиха задълго.

# 244
  • пак на Рив Гош
Тези панталони до глезените стоят добре на дълги, прави и слаби крака, иначе са ужас.  Но baggy-тата са по-голям ужас. Тук се върнаха за малко на мода преди година-две, ама добре, че не се задържаха, както казваш  Grinning

Аз днес пак съм на корейско изложение (някаква епидемия са Joy). Но е повече  за да се видя с една приятелка по женски Joy.
Е, ако има дегустация на разни неща, ще се прежаля да дегустирам Grinning

# 245
  • пустинен пъпеш
Ехх иска ми се да гледам Namkoong Min в друга историческа дорама,че в ,,My Dearest,, ролята много му приляга,направо му пасва като ръкавица.А в комедийните роли по мое мнение си е направо похабен актьорският му талант.Той и доста екшъни с бойни сцени е снимал(жалко за което).Докато на Джуно всякаква роля му подхожда.

# 246
  • пак на Рив Гош
Намгунг го харесвам във всякакви роли Wink , а гласът му направо ме упойва. Имам си така няколко актьора, чиито гласове ме хипнотизират. Но май не е снимал много исторически драми. Гледала съм го досега в 8 други сериала, но My Dearest е първият исторически. Може да има някой сред по-ранните му участия.

Снощи довърших The Flаming Heart (2021). Добре, че беше Гонг Дзюн, да ме развлича до края. Започна добре, вървеше ми прилично някъде до 14-15 епизод, след което ми доскуча. Упорствах само заради пожарната бригада, Него и броманса. Те бяха хубавото нещо в този сериал.
Женските роли ми стояха недонаписани, бяха едни плоски и клиширани. Отделно и актрисите не ми се видяха добре подбрани. А Главната Zhang Hui Wen май е кривогледа и след като го забелязах, само в очите ѝ гледах, ужас! Вмъкването на историята с Гадняра в последните епизоди беше абсолютно скалъпено. Всъщност, имам чувството, че сценаристите не са знаели накъде да тръгнат от един определен момент нататък и са си казали "давай да вкараме все пак някаква драма". Отчитам и като грешка, че много бързо събраха Той и Тя (още в първата четвърт на сериала) и оттам нататък нямаха абсолютно никакво развитие във връзката (а предложението за брак си беше направо кринджаво). Спасителните мисии стояха логично (имайки предвид, че ставаша въпрос за пожарникари и лекари... май от спешното отделение... макар че и докрая така и не разбрах Главната точно какъв лекар е и с какво се занимава). Обаче историята с проблемните лекарства си беше направо изсмукана от пръстите и почти без връзка с останалата част от сюжета.
Ако не бях гледала преди 2 месеца Fireworks of My Heart, The Flaming Heart може би щеше да ми хареса повече. Но сравненията със Фойерверките бяха неизбежни и, за съжаление, не в полза на Пламтящото сърце. Във Фойерверките сценарият имаше по-малко дупки, стоеше си по-логичен, двамата главни имаха по-добре написани образи и повече химия заедно. Даже и сценографията, и ефектите бяха по-добре направени (сигурно са имали повече бюджет). В Пламтящото сърце, някои сцени (особено при земетресението) направо си личаха, че са картонени декори. 7* и сигурно няма да го гледам втори път.

И тръгвам да правя компания на Моарейн с Thousand Years for You Grinning.

# 247
  • Русия
И така, изгледах Презареждането / Reset и му сложих 10 от 10.

1. Има смисъл.
2. Добра история.
3. Има морал.
4. Добри актьори.
5. Кратък.
6. Добър финал.

Според сюжета един автобус се взривява. Героинята, пътуваща с него, също, но всеки път се събужда отново там малко преди взрива. Много лесно може да спаси себе си, но иска да спаси всички. Не се предава нито веднъж, въпреки страха и неуспеха. Един от пасажерите също го затегля в този времеви парадокс. Той е по-слаб, по-емоционален, но въпреки това и той дава всичките си сили. При все че изобщо не са сигурни, че това ще има край.
За целта трябва да разберат причината за взрива, виновника, мотивите, как да не ги сметнат за престъпници, как да взаимодействат с милицията. И най-важното, как да спрат виновния само за 20 минути.
Един от малкото сериали, които изгледах без да пропускам нищо. Усукан сюжет, работа на мисълта, емоциите. И разбира се, страхотната актьорска игра. Ей тук я разбираш разликата между играта в розовите уся и сянся и нормалните дорами. Актьорите свършиха чудесна работа.

Горещо го препоръчвам.

# 248
В кой сайт го изгледа? Аз сигурно няма да мога, защото нямам адблокър, ще трябва да го тегля отнякъде.

В моята сапунка започнаха драмите - бащата
Скрит текст:
съди децата си да му върнат всички пари, които им е дал от навършването на 20 години. На мен ситуацията ми изглежда малоумна, защото не е редно възрастни хора, които работят, да очакват по-бедният им баща да поема всичките им разходи.
И викат, че е длъжен.
Отклонение:
Скрит текст:
В нашето право развалянето на дарение е нещо често срещано и се прави често - няма нищо особено (обикновено е за имоти, дарени от родители на деца или от баба и дядо на внуци).
Още по-малоумно ми изглежда деца да мислят, че няма нищо нередно в това да си искат наследството предварително. Той е жив - защо да си дава всичкото имущество на тях??! Знам един такъв случай (имам предвид познати хора) и доколкото помня, само му бяха казали, че наследник се става, когато родителите умрат и въпросът беше приключен.
А знам и случай (пак хора, които познавам, не чуто отнякъде), в който от имотите на бащата нищо не отиде при сина, който чакаше (просто бащата си е уредил нещата преди да умре, както е преценил) - смятам, че това е правилно - имотите са негови - той решава на кого да ги остави. Имаше и дело, но нищо не взе - всичко си беше законно уредено.
Интересно ми е как ще се развият нещата с по-големия син, който се ожени в богато семейство. Но той е такова дърво, че може и нищо да не стане - въпреки че тъщата е отвратителна, а жена му е като овца (в ментално отношение).

# 249
  • пак на Рив Гош
pppqqq, Reset при мен го има във Viki. Ама не знам дали е със свободен достъп.
Големи драми в твоята сапунка. Но, при въпросите с наследството обикновено е така, за съжаление - стане ли въпрос за това, изскачат най-различни аспекти на човешката същност.

# 250
Така, едно признание- "Императрица Ки" ме разсипа. Хем знам, че е филм, хем нощес не спах и днес пратих младши колега да ми свърши работата. Добре , че е ентусиаст и даже се зарадва. Днес завърших и даже поплаках. Малко като при "Великолепния век" са попреувеличили с костюмите и украшенията. При интериорите са по-убрани. Но добре са преплели човешките драми. Днес го завърших, а не знам колко време ще ми трябва да се отърся от филма. Започвам "Намери ме в паметта си" с Ким Дон Ук. Лека вечер!

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 22:45 от victoria vassileva

# 251
  • Русия
Reset гледах тук https://doramatv.live/nachalo__A3840a с руско озвучаване, там е качено от ютуба https://youtu.be/gHgyCWy54Wk?si=R3tMRgIF4qmQdm9F.

# 252
И на мен костюмите от Императрица Ки непрекъснато ми напомняха на Великолепния век - особено с украшенията за глава. Честно казано, не ми изглежда особено красиво да им стърчат и висят толкова неща от главите.

# 253
  • Русия
В Москва има Музей на източното изкуство. Изложено е и китайско, включително украси за глава. Да знаеш, колко са фини и колко са красиви. Ако имаш такива неща, със сигурност ще искаш да ги носиш, и повечко. Simple Smile

# 254
Една-две шноли и игли за коса са достатъчни, когато са повече ми напомнят за Междузвездни войни.

Общи условия

Активация на акаунт