За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 460
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Цитат
My Dearest, епизод 18 - началото е леле-мале Joy! Първите 30 секунди се връщах да ги гледам 3 пъти, че имаше диалог зад кадър, а аз толкова се бях вторачила в действието, та направо забравих да следя субтитрите Joy.
Роце и аз се втрещих, не можах да повярвам и го върнах да го гледам пак ,за да се уверя че не халюцинирам SatisfiedSatisfiedLaughing  Май започват да се отпускат....LaughingLaughing

# 361
  • пак на Рив Гош
Роце и аз се втрещих, не можах да повярвам и го върнах да го гледам пак ,за да се уверя че не халюцинирам SatisfiedSatisfiedLaughing  Май започват да се отпускат....LaughingLaughing
Уф, успокоих се, че не съм единствена Joy

# 362
  • вятърничава
Пуснете го тука туй начало леле-мале!
Ще се вторачим дружно,после ще обсъдим Blush Joy Wink

# 363
Пуснете го тука туй начало леле-мале!
Ще се вторачим дружно,после ще обсъдим Blush Joy Wink
Веднага за любопитните
Можете да го видите тук My Dearest ] отидете направо на 18 серия, още в самото начало.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 11:18 от Danifin1

# 364
Аз пък точно започвам 8 епизод на My Dearest, целувката. И щях да напиша за тези, които в началото го бяхме отписали- заслужава си гледането. В 6-ти епизод имаше майсторски бой с мечове, което рядко ме впечатлява. Едва на тази възраст се замислям за това как от Маргарет Митчъл, а и тук в My Dearest са показани всички безумни девичи блянове и заблуди, зад които понякога не можем да различим истинската любов. Прекрасни актьори и хубав сценарии. Много ефектни цветове в самата обработка на филма. Може да е малко бавничък филмът, но то и времето им не е било много забързано, освен когато се борят за живота си или закопават най-ценното си- обувките. Хубав слънчев следобяд!

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 15:25 от victoria vassileva

# 365
  • вятърничава
Никога няма да и простя,че изневери на д-р Янг Сок Хьонг.

# 366
  • пак на Рив Гош
Никога няма да и простя,че изневери на д-р Янг Сок Хьонг.
Joy Joy Joy
При това след всички усилия, които положи, за да го спечели! Даже и на майка му се изрепчи Joy
Ама айде, от мен да мине, щом е с Намгунг, може да ѝ простим Wink
(п.п. закачката е с Hospital Playlist, където героинята, която игреше главната актриса от My Dearest, положи големи усилия да свали един от докторите, който така и не разбра откъде му дойде на главата Joy)

Вики, права си за заблудите и бляновете. Само дето тази мъдрост да различиш истинската любов може да дойде понякога твърде късно.

# 367
  • пустинен пъпеш
Наред с излизащите през седмицата четири корейски сериала започнах и китайския ,,Sunshine of My Life,,/2021/ ,в който героите са дизайнери на дрехи и собственик на голяма компания за производство на облекло.В първата серия има чудесни панорамни като за реклама снимки на Шанхай/някои от тях не съм виждала в досега изгледаните от мен сериали/ ,модни ревюта ,едни от героите са с официални ,а други с хубави всекидневни дрехи.Песните са с хубави текстове/гледам с руски субтитри/,но като музика не ги намирам за интересни за разлика от инструменталите.Явно ще има интриги и противоборства на фона на модната индустрия,китайска бродерия и разбира се любов,та засега е лежерен и ненапрягащ и пълни очите с обстановка и хубави дрехи.В началото показаха и преддверие оформено като огромна кръгова библиотека.
И отново мелодичната шушкава реч,макар че след изгледаните много корейски дорами започнах да усещам и корейския език като мелодичен.
В отзивите си по-скоро отразявам впечатленията си от детайлите вместо цялостна оценка ,но ми се иска да ги отразя.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 09:25 от rududu

# 368
Вече съм на 12 серия на My Dearest. Този народ има люти рани от завоеватели и собствената си морална твърдост. Намерили са как да ги изразят в кино.
Скрит текст:
За пръв път за масовите изнасилвания в устроените от японците публични домове за войници с корейски момичета научих през 1993г. в Токио. Като обяснение от мой корейски приятел за неприязънта към японците. За моя изненада далеч по-късно в корейското общество става ясно какво се е случвало с тези момичета и , че те не са били там доброволно. До края на 20 век тези жени (или поне оцелелите от тях) са били масово осъждани като безпътни. Когато в плен в My Dearest Скарлет се опитва да каже, че мъжът и ще дойде да я откупи стражникът казва: "Деца са идвали за родителите си, родители са идвали за децата се, дори жени са идвали за мъжете си, но никога мъж не е идвал за жена си..." Уви, така е устроен светът.
https://en.wikipedia.org/wiki/Statue_of_Peace

# 369
  • България
Скрит текст:
Наред с излизащите през седмицата четири корейски сериала започнах и китайския ,,Sunshine of My Life,,/2021/ ,в който героите са дизайнери на дрехи и собственик на голяма компания за производство на облекло.В първата серия има чудесни панорамни като за реклама снимки на Шанхай/някои от тях не съм виждала в досега изгледаните от мен сериали/ ,модни ревюта ,едни от героите са с официални ,а други с хубави всекидневни дрехи.Песните са с хубави текстове/гледам с руски субтитри/,но като музика не ги намирам за интересни за разлика от инструменталите.Явно ще има интриги и противоборства на фона на модната индустрия,китайска бродерия и разбира се любов,та засега е лежерен и ненапрягащ и пълни очите с обстановка и хубави дрехи.В началото показаха и преддверие оформено като огромна кръгова библиотека.
И отново мелодичната шушкава реч,макар че след изгледаните много корейски дорами започнах да усещам и корейския език като мелодичен.
В отзивите си по-скоро отразявам впечатленията си от детайлите вместо цялостна оценка ,но ми се иска да ги отразя.
Благодаря!
И това беше достатъчно да обърна внимание на сериала.
Отдавна ми е в отметки, актьорският състав е много добър.

# 370
  • пак на Рив Гош
Вики, аз пък научих за същото покрай един от епизодите в сериала Tomorrow.
Изобщо, покрай сериалите си пообогатих общата култура за онази част на света.

My Dearest и на мен много ми харесва, макар че от време на време роптая срещу дължината му.

Sunshine of My Life го гледах основно заради Чанг Хан.
Скрит текст:
Искрено се забавлявах на епизодите, където действието се развиваше в Париж (защото няма как сериал за мода да не опре в един момент до Париж Wink).

# 371
Вики, по повод написаното в скрития текст има един филм, в който се разказва за това - I Can Speak. Може и да си го гледала, но пък за някой друг филмът може да не е познат.
По резюмето не се разбира, че филмът има доста по-сериозен замисъл. Дори и първата половина е повече комедийна и не загатва какво следва. Заглавието е доста двусмислено. Бабата не само се научава "да говори" английски, а също събира куража да се изправи срещу предразсъдъците и "да говори" за това, което е преживяла като сексуална робиня по време на окупацията и ВСВ.

# 372
Роца, 2 в 1, гледала съм и двата филма, които сте посочили, но си представете колко са дълбоки тези рани. За да ги съотнасят и към историческото си минало. През ХХ век освен от японци, и китайци  над корейците са се разпореждали и руснаците, обявявайки ги за чужди шпиони и преселвайки 350 хил. души , които са били депортирани от Далечния Изток в Узбекистан и Казахстан, като са ликвидирани множество селища. В българската възрожденска литература няма много следи за такива действия (изнасилвания) по нашите земи. Първата част на "Под игото" се сещам. Другите произведения като "Време разделно" са по-късни. И акцентът там е съвсем различен. Замислих се, че в това могат и да се крият причините за неприязънта към чужденците въобще в тази част на света, гледната точка към младите бели жени като "бели кобили". Нетолерирането на бракове между жени корейки и чужденци. Кратка е човешката памет. В My Dearest великолепно са пресъздали тези мъки и страдания.
Въпреки това Ви желая от сърце да се порадвате на днешния хубав слънчев ден!

# 373
  • България
Толкова ли е тежък My Dearest (2023)?
Набляга ли се на тези моменти?
Тъкмо започнах да го тегля епизод по епизод, ако е тежък да се отказвам навреме.
Едно е да гледам за демони и обсебване - неща, които не се знае дали са така, друго е да гледам за отвратителни минали събития.
А по нашите земи също не е било розово.
Реално са прибирали момичетата направо в харемите.
Това за мен не е по-различно от изнасилване.
Всъщност, от чужди автори съм чела и за пазарите на бели робини, християнки.
Едва ли е случайно, че голяма част от оцелелите българи са били високо в планините.

# 374
МоарейнД, в My Dearest има доста насилие. Не е показано буквално, но демонстрират напрежението, стреса, беззащитността на обикновените хора на война. Показват как властимащите си играят със съдбите на другите само в своя полза. Не е забавен филмът. Бих казала, че е за един нестандартен мъж и неговата любов в огледалото на войната, за едно момиче, което е решено да се бори- за другите и за себе си. Стреми се да остане вярна на близките си и пренебрегва малко или повече себе си. Характерите са добре изградени, на второстепенните герои също са убедителни.  Има малко кръв в разни боеве с мечове и преследвания, но са технически добре изпипани и не е отвратително. Всичко е колкото си трябва. В началото може да не те грабне много- особено при заявките да съпоставка с "Отнесени от вихъра". Но  ако издържиш първите два-три епизода играта между ГГ ще те зариби да го догледаш.

Общи условия

Активация на акаунт