За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 447
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
По повод сериали за пътуване във времето, сега гледам Back to 1989, китайски е (тайвански?) и също ми харесва доста.

# 196
Гледам "Тайнствената градина" с Хьон Бин на млади години през 2010г. Какъв е бил слабичък! Много са се развили за 13 години. Днешният ми Гонг Ю.

# 197
Вики, за да видиш младия Хьон Бин трява да гледаш My Name Is Kim Sam-soon, A Millionaire's First Love, Worlds Within... или The Snow Queen.

# 198
  • пак на Рив Гош
Гледам "Тайнствената градина" с Хьон Бин на млади години през 2010г. Какъв е бил слабичък! Много са се развили за 13 години.
Вики, то и ние сме се развили за 13 години Joy . Както казва майка ми: "Бяхма млади и хубави, сега сме само хубави" Joy

Снощи догледах Destined With You - 8.5*, стандартната ми оценка за корейски сериал. Беше ми от типа King The Land - хубав мъж с костюм, еднорози, малко магии, малко крими, малко забавяне на действието в средата, малко съдбовна предопределеност, сладък като цяло, незатормозяващ за гледане. Много добре върви на 2 епизода седмично.
Много хубав Роуон (с и без костюм) Heart Eyes. Скоро пак ще го гледам в костюм, ама исторически - в The Matchmakers, който излиза в края на месеца. Тъкмо ще съм "загряла" дотогава с Намгунг Бътлър Чосонски (от тази вечер нататък).

Приключих и с китайския See You Again - 7.5*, стандартната ми оценка за китайски сериал. Беше ми от типа "лимонада" - изпиеш я и я забравиш. Сюжетът с пътуването във времето ми хареса повече как беше третиран в Shuttle Love Millenium. За See You Again, вече писах, че имаше някои неща, които ме смущаваха - например, как Той от 1936 година за нула време се почувства у дома си в съвременен Шанхай. Тя нещо не ми хареса в началото, по средата ми стана симпатична като образ, но накрая ми беше почти досадна. Имаше доста епизоди пълнеж, особено посветените на втората двойка, които по никакъв начин не допринасяха за действието. Както и краят беше твърде разточен (5-6 епизода). Спокойно можеха да се вместят в 24 епизода, ако дайстваха малко по-стегнато Joy. Гледайте ако харесвате Ху И Тиен (с и без костюм) Wink .

След като преди 2 месеца гледах сърдечните трепети на Янчо (Ян Ян) като пожарникар с любимата му доФторка във Fireworks of My Heart, като текущ китайски сериал започнах сърдечните трепети на Юнчо (Gong Jun) като пожарникар с неговата любима доФторка във Flaming Heart (2021).
След гадната ми седмица на работа, пък и не само там, имам нужда от много розовина и еднорози Grinning.

# 199
Къде ще го гледаш The Matchmakers? Обичам такива с исторически котюми.

# 200
  • пак на Рив Гош
Nevermoresleep, ще го гледам във Вики Ракутен.

# 201
Може ли превод на това което написа Sweat Smile или линк?

# 202
  • България
Тази седмица съм повече на път, но започнах Thousand Years for You (2022) и изгледах осем епизода.
Изтеглих го преди няколко месеца, но чак сега му дойде редът.
Засега много ми харесва.

Актьорите, героите, атмосферата, историята, всичко до осми епизод върви отлично.
36 епизода са, има време да прецакат всичко.
Историята е започнала преди хиляди години, ще видим как ще завърши.
Много интересно се срещнаха в настоящето, тя е малко тъпа, а той несъобразителен.
Пасват си, но ще им трябва време да го разберат.

# 203
......................... тя е малко тъпа, а той несъобразителен.
Пасват си, но ще им трябва време да го разберат.
Joy Joy Joy Искрено ме разсмя Hug.

Роце, погледни по твоите места за Twinkling Watermelon и виж дали ще ти допадне.
Много симпатично и задружно семейство от мама, татко и двамата им сина. Майката, бащата и по-големият син са глухонеми. Малкият син е техният "преводач" за другите. Отличен ученик, отговорен, умен, добър... изобщо дете-мечта. Случайно попада в един музикален магазин, където среща човек, който му разкрива красотата на музиката и го научава да свири на китара. Оказва се, че момчето е самороден талант, а музиката става неговата тайна страст. За да угоди на баща си, той продължава да учи усилено, за да влезе в медицински университет и да стане лекар, но вечер тайно ходи да свири.
Неочаквано се озовава в миналото, където среща младото "аз" на баща си, който се оказва, че е бил китарист в една група.

# 204
  • Русия
С огромно удоволствие изгледах Древна любовна песен / An Ancient Love Song.
Рядко сред китайското се среща нещо смислено. То не затова и го гледам. И колко е приятно да срещнеш такова неочаквано злато.

Сюжет: съвременен историк пише книга за злата императрица, и в съня си попада в нейно време. Само че тя изобщо не е такава, каквато я е мислил, плюс май го познава. Любопитен, после решен да разбере какво става, а след това влюбен и пълен с негодуване срещу репутацията на любимата, той постоянно се пренася все по-назад във времето, търсейки начин да промени съдбата й. Кога ще е тоя кръстопът: поразеният враг, смъртта на близък, среща с императора, намиране на свобода? Или може би никога? Може ли един човек, който знае всичко, да промени съдбата?
Актьорите не са сред известните, режисьорката също, но всички се справиха много добре. И сценарият перфектен, и изиграно на ниво. Актьорите млади, по едно време трябваше да играят старци, при това без грим (не знам, защо). И успяха, особено тя. Актрисата съм я мяркала накъде, не ми правеше впечатление досега, актьорът съм го видяла неотдавна в една мини-дорама, съвсем глупава (писах за нея), направи ми добро впечатление, а с тая дорама и го затвърди. Не само че са хубави и двамата, ама и талантливи.

Много я препоръчвам: и смисъл има, и сюжетът интересен и държи в напрежение, и заснето е на ниво. Само 14 серии по 30 минути, което за Китай е направо върхът.

# 205
  • пак на Рив Гош
Може ли превод на това което написа Sweat Smile или линк?
Viki Rakuten е платформа за азиатски филми и сериали - https://www.viki.com/
Има безплатна секция, обикновено за по-стари сериали и с реклами и платена (абонаментът ми е някъде към 50-55 евро на година), която дава възможност да гледаш нови сериали и без реклами.
Аз гледам със субтитри на английски или френски, доста читави са и новите сериали излизат със субтитри същия или най-късно на другия ден след излъчването на епизода. Има и сериали със субтитри на български, ако някой се интересува.

2в1, и блещукащата диня е там Grinning, ама засега не съм си го боднала, понеже много ми се събират за гледане този месец и във Вики, и в Нетфликс... а трябва и да се работи от време на време Joy . Ще трябва да си взема една година отпуска, за да наваксвам Joy

Моарейн, този си го бях харесала заради Ren Jia Lun Heart Eyes, ама го няма по моите платформи. Уж трябва да е в платформата на Тенсент, ама там не ми тръгна. Ще трябва да се прежаля за драмакуул, или да чакам да си дойда в София, да го смъкна при нашите.
Стискам палци да не го прецакат до края!

Naili, ще погледна и този сериал, за който пишеш, че като сюжет ми харесва.

# 206
Страхотна си, много благодаря за информацията Kissing Heart

# 207
НАчело на класацията "най-скучен сериал"- https://doramy.club/40404-ajdolmarket.html
Не гледай дори да умираш от скука.

# 208
  • Варна
За мен тази: Панда и Таралеж е най-глупавото нещо. Също силно не препоръчвам. Grinning

# 209
  • пак на Рив Гош
Пандата и Таралежа ги изгледах най-вече заради Choi Jin Hyuk.
Доста сериали съм изоставяла, но за мен най-ужасният досега (при това изгледан!) си остава Playful Kiss (в корейския варинат, за другите нямах нерви).

Въъъъъъй, ама в The Flaming Heart Той и Тя много бързо се Аресаха (вкараха целувка още в първите 25% от сериала)! Сега тръпна какви катастрофи ще им стоварят на главите до края. Твърдо вярвам в китайските сценаристи!

И тържествено обещавам да не правя вече много паралели между My Dearest и Отнесени от вихъра. Приликите са все по-малко (но си ги има Wink ).

Загледах и A Time Called You (2023). Още не мога да разбера защо Той и Тя имат едни имена като гимназисти и други като големи... Но сигурно ще ми се изясни в хода на действието.

Общи условия

Активация на акаунт