За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 423
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
  • пустинен пъпеш
Изгледах  в 24-серийната десетминутна (реални 7') минидорама ,,The Delirabetion Love"(2023) за герои,които се прераждат три пъти.Чудесни по съдържание песни в началото и края на сериите,превъзходен инструментал на флейта и струнни(може би цитра,арфа) и ненапрягащо повествование.Е има и разни недомислици,като например гг наследният принц прегръща любимата си,докато помощникът му се бори на живот и смърт,за да оцелеят,но това е често срещано в дорамите.То само заради музиката и красивите и затрогващи текстове на песните си заслужава.
Гледах я в doramy.club.
А сега продължавам с,,Ttree With Deep Roots"(2011) с Jang Hyuk и заради интереса ми към историческите дорами и заради актьора.

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 14:19 от rududu

# 286
Здравейте,

От многооо време не съм писала в темите за азиатски сериали и се натрупаха доста сериали, за които не съм писала.

Ето тези китайски сериали гледах:
- Тhe Starry Love (40 епизода) - Гледах го едновременно с излъчването му в Китай. Много е интересен...Чаках с голямо нетърпение да пуснат всеки епизод. Двете главни актриси не ме дразниха с играта си, което е рядкост за мен в китайските сериали и затова по принцип избягвам да ги гледам. Оценка - 9/10;

- Till the End of the Moon (40 епизода) - И този гледах едновременно с излъчването му. И тук е интересен сюжета. Главният герой е злодей и... Enemies to Lovers.  Оценка 9,5/10;

-My Journey to You (24 епизода) - Отново интересен сюжет. Бойните сцени са супер. Оценка 9/10;

- - Beauty of Resilience (36 епизода) - И този го изгледах докрай... Оценка 8/10.

Музиката при всички сериали беше много хубава.

Пробвах се да гледам и други китайски сериали, но не успяха да задържат интереса ми... героините са лигави и слаби, сюжетите са скучни и т.н.

От корейските гледах:

- Alchemy of Souls Season 2: Light and Shadow 8/10;
- Our Blooming Youth  8/10;
- Pandora: Beneath the Paradise - Доста шантава драма, защото има доста фантасмагории, но пък я изгледах докрай 7/10;
- Doctor Cha 8/10;
- Duty After School: Part 1  8/10;
- Duty After School: Part 2 4/10;
- The Good Bad Mother 9/10;
- My Perfect Stranger 10/10;
- Celebrity  8/10;
- Tale of the Nine-Tailed 1938 10/10;
- See You in My 19th Life 10/10;
- Revenant 8/10;
- The Uncanny Counter Season 2: Counter Punch 9/10;
- Mask Girl 7,5/10;
- Moving 10/10;
- Longing for You 7,5/10;
-  Reborn rich 9/10;
- Under The Queen's Umbrella 9/10.

Сериалите, които гледам в момента са Strong Girl Namsoon, Twinkling Watermelon, The Escape of the Seven: War for Survival и The Killing Vote.

Препоръчвам този японски филм As Long As We Both Shall Live 10/10 е.

# 287
Моят сериал оформи много драматична основна тема -
Скрит текст:
таткото има терминален рак, 90% от семейството не знае и той няма намерение да им казва до края. А има още доста епизоди.
Независимо как ще се развият нещата с младите, ще е доста гадно, ако той умре на финала. Дали не могат да му уредят нещо като чудотворно изцерение?

Обаче ми е адски странно да гледам след Светът на съпрузите, който изгледах преди това - там имаше богата дъщеря - родителите си я гледаха като писано яйце и изритаха по-бедния зет веднага, щом стана ясно, че тя не може да го търпи повече.
Тук пак богати родители, но като че ли не им пука за дъщеря им - почти я принуждават да остане в брак с мъж, който й обръща внимание колкото на настолна лампа. 
Предполага се да го харесвам, защото е талантлив хирург и уж страдал (от какво - че не е роден богат?!), но на мен той ми е отвратителен. След като се интересува само от работата си - да прави само това и да си сложи едно легло в кабинета, да не се омешва с нормални хора, за да им почерня живота.

# 288
Напреднах с Jelousy Incarnate със Jo Jung-suk. Без да е  шедьовър е много трогателен. Има интересни идеи, важни напомняния за грижата- за здравето, за приятелите, за родителите. За мечтите и пропуснатите шансове.

# 289
  • вятърничава
Ще е по-лесно да ги намираме така Jealousy Incarnate, ако имате възможност Hug
Има го и с бг превод Jealousy Incarnate / Въплащението на ревността (2016).

# 290
bb6, благодаря за информацията.

Скрит текст:
Аз никога не търся филми на български, особено със субтитри , и особено, ако в субтитрите има грешки като "въплАщение". Коренът на думата идва от "плът" и оттук нататък правописът е друг.
Работя едновременно на няколко езика, които не са ми матерни. Съхраняването на знанията по български ми е много важно, за да го рискувам по този начин. Без обида за всички , които се занимават с превод. А за по-разумното описание на филмите също съм съгласна, но не винаги имам време за това, а и всеки може с малко усилия да си намери нужното, в зависимост от това какво е разполагаемо при него като ресурс. Аз лично приемам всякакви съвети, а ако нещо не разбирам ви питам и винаги, ама винаги съм получавала отговор.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 16:56 от victoria vassileva

# 291
  • Русия
Тук пак богати родители, но като че ли не им пука за дъщеря им - почти я принуждават да остане в брак с мъж, който й обръща внимание колкото на настолна лампа. 

pppqqq, доколкото знам, в Корея разводът е голям позор и за двете страни, но особено за жената (кой да се съмнява). Сигурно затова я натискат.

# 292
Не, бащата е хирург и иска да има наследник хирург (дъщерята е дизайнер на храна, каквото и да значи това).
Вярно е, че разводът е голям срам, но и не е нещо нечувано. Особено при богати хора - могат винаги да изчистят имиджа си, с помощта на парите.

# 293
  • вятърничава
Вики, дори не го забелязах това въплАщение,често нямам търпението да чета до край.Видях го и го цопнах в темата,за да е от полза.За другото - затова написах "ако имате възможност".И аз пропускам да вмъкна връзка често, зависи дали пиша набързо и от какво устройство.

# 294
bb6 Един от големите ми ужаси е как се събуждам и не знам вече български език. Езикът за мен е като някаква вътрешна котва, в която съм се захванала, за да не си губя автентичността, да не се размия. Снаха ми, която е чужденка, ме подкрепя да говоря с внуците на български, за да чувстват другата си родина. Казва, че за правилния "матерен" език тя отговаря. Иска да имат част от нашия мироглед. А техническите детайли са наистина само детайли. Хубава вечер! И благодаря на всички ви, че си намерих място за споделяне на това увлечение по Изтока. Понякога се шегувам, стоейки зад екраните на устройствата, че аз всъщност живея на друго място- там във фантазиите си.

# 295
  • вятърничава
Май всички сме така...Хубава вечер и на теб, Вики !

# 296
Feyre, би ли споделила от изброените от теб филми/сериали има ли такива с лош край?

От последно изгледаните от мен сериали искам да спомена Soundtrack #1 - много нежен (само 4 епизода по 40 мин), хареса ми.

# 297
  • България
Въобще не се шегувам, вечер заживявам в Далечния Изток, а понякога и насън съм там.
Сега се забавлявам с тези корейски сладури.

Неведнъж се писа за Behind Your Touch (2023), дъщеря ми също го похвали и сега ще започна 11 епизод.
Много добър, мятат ни към този и онзи за убиеца, но в 10 епизод реших, че не мога да гадая повече и погледнах.
Главният ми заподозрян е, но си признавам, че имах още двама.
Просто в 10 епизод дадоха прекалено категорична подсказка и сърце юнашко не изтрая и чете коментари. Joy
Пак ми е интересно обаче, има и други неща освен крими елемента, които си струват гледането.
Главната е много дребна и я обличат много смешно, само като я видя как припка около главния и започвам да се смея. Joy

# 298
  • Русия
Аз изтраях до серията, където се разкрива, кой е убиецът. Бях изненадана. Подозирах го по едно време, ама ми мина бързо. Simple Smile Актьорът много добре го изигра, тоя преход от добрия към лошия, и как обясняваше мотивите си...

Що се отнася до дрешките на главната, те са направо... не ми побира ума, как жена на нейна възраст може да се облича така. При това в коментарите едно момиче ми писа, че тоя стил й харесвал. Ужас просто.

# 299
  • пустинен пъпеш
Хареса ми препоръката за ,,Jealousy Incarnate" и го загледах.Макар че съм едва в началото му,много ми харесва.Някак човешки топъл и сгряващ,а  и  увличащ с цветността на многото различни и интересни герои,с динамиката на взаимоотношенията между тях,със смяната на местата на действието.И с деликатното поднасяне на важни житейски въпроси, много често на границата между сериозното и смешното,породено от комични ситуации.
Успях покрай филмографията на единия актьор да си набележа и следваща за гледане дорама ,, Red Balloon"(2022),но първо ще изгледам без превъртане ,,Jealousy Incarnate"(2016).
И за мен азиатските сериали се превърнаха в интригуващо пътешествие в интересен и непознат за мен свят, пътешествие подхранващо сетивата с много музика,багри,ума с размисли,предизвикващо различни емоции и действащо отморяващо.

Общи условия

Активация на акаунт