Седмокласници 2023-2024 - Тема 2

• 39 312
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
  • София
sanaka, вече споменах, че потребителка на лично ме уведоми за нивото на интелекта ми и ме порица официално за бЕлото. От този момент рекламирам само розмарина Joy

# 181
  • София
Заключи си личните и си карай както си му е реда. В крайна сметка това не е тема за седмокласници, а за майките им. Joy

# 182
Дами , аз предлагам да заражате "Белото" и директно да минете на "Твърдо". Мисля , че ще има по-добър ефект JoyJoy

# 183
Момичета моят е толкова опърничав овен, решава задачи, но по БЕЛ пише колкото да е написал. Тази седмица вече почва с уроците и се надявам госпожата да го събуди. Лошото е че в класа го няма стимулира, да искат да знаят да успеят, а това също е от значение. Думите му са само майките на А , Б искате да четем лятото и да решаваме задачи...

# 184
В крайна сметка това не е тема за седмокласници, а за майките им. Joy
директно да минете на "Твърдо". Мисля , че ще има по-добър ефект JoyJoy
Точно така. Аз снощи си сипах 30г уиски. Ами по-леко приех факта, че днес има входно по БЕЛ, но тя си ги знаела нещата от миналата година и не отвори учебник. И да се ядосвам, какво мога да променя? Да и чета на глас ли? Satisfied Мързелът ще  я съсипе

# 185
Ами в нашето училище се грижат за здравето ни, пък и пари да не харчим, входните нива не им ги казват тази година предварително. Започва часа и раздава госпожата тестовете. Вечер само научавам по какво са правили.

# 186
  • София
Казват, че маслото от розмарин стимулирало умствената дейност.

То първо трябва да има ум, за да има умствена дейност...

# 187
На неговата възраст, в 7 клас, ходех на курсове по мат и по бел. Домашните съм си писала сама, без никой да ме подканва, подкупва, и подобни. А сега? Аз ръчкам и напомням и подканвам. Где.с.увещаване, где с крясъци. Какво да ви кажа...как все от баща си са взели якото спокойствие всичките...

# 188
  • София
А, едва ли нашите знания и умения като ученици имат значение. Бях много добра по математика, даже много приятно ми беше да решавам. Баща й влязъл с най - висок бал в Първа немска едно време, преди години. Баба й, дядо й, преподаватели в СУ, математици. Какво от това? Щерката има усет, знае, решава, но я мързи и толкова. Лежи на усет и каквото там успее да напише, около 5ца с малки усилия. Та, малко да се напъне  ще успее, ама не. Не й е зор, не й е интересно. Как да кажа, с досада, и като се натрупат домашни и други уроци става ужас... Разсейва се и се мотае... Ученето все изостава и все "нямала време" Joy Снощи ми държа реч, била болна от някаква форма на ДисОрдер. Нова болест било и тя била болна Head Band 30 минути дрънка преди лягане , но домашното не написала

# 189
Така, така, ами това с розмарина го бях забравила. Какво беше - за концентрация ли? Като седне да си пише домашното по математика, си пуска дифузер с лавандула и пали ароматни свещи. Да взема да предложа масло от розмарин? Сериозно питам.

Ох това с лавандулата и свещите ме прати в съвсем друга посока 😂😂😂😂😂

# 190
  • Варна
Тя лавандулата е за успокоение, по-добре да я замени с розмарин и мента Simple Smile
Тази седмица всеки ден имат входно. Да видим като почнат да излизат резултатите, може пък да се стресне малко.
Мен цялата улица ме знае как обяснявам задачи по математика, понеже сме в къща с отворен прозорец към улицата Simple Smile Като ме видят и все ме бъзикат. Имам чувството, че и кучето вече знае основни задачи.

# 191
Ние понеже сме до парк, та врабчетата научиха задачите. Вчера били имали 3 входни нива. Днес може и 4. И свършиха.

# 192
  • София
Здравейте мили дами!
Не съм ползвала този форум почти от бебешката възраст на младежа, който днес вече е на 13 г. и е в седми клас. Чета ви и се радвам на ведрият стил на диалога ви.
Та моя младеж вече две недели ходи на школа по БЕЛ и Математика. За сега е заинтересуван да си пише домашните дадени от школата, ама Пу пу да не го урочасам. Чета за някакъв розмарин .... ще споделите ли как се действа с него? Че пусто да запазим концентрация и да си съберем мозъка ни е сложничко. Даже се чудех дали не трябва да му давам някакви витамини и добавки. Когато е на център  - мисли, работи, решава задачи. Но когато главата му е в облаците , все едно никога не е виждал тези задачи.
Та издайде тайната с розмарина.
А аз също почнах с 30г твърдо "гориво" за успокояване вече Simple Smile))

# 193
  • София
И при нас ударно ги минават входните. Днес имат 4, но вчера нямаше кой да преговаря, защото... било невъзможно да се подготви и за 4-те! Та така. Дано когато си видят резултатите се стреснат и си седнат на дупетата да учат!

# 194
  • София
Като решавам задачи с моята щерка, котката идва да я пази от мен. Преди щом се развикам, тя скачаше и заставаше между нас, а сега само като види учебници ми препречва пътя до детето. И котката изглежда доста по-съсредоточена в задачите. Дали ще мога да пратя нея на матурата?
Мисля си да взема някакви витамини, които да помагат и за концентрация и за умственото натоварване. Ще препоръчате ли нещо? За седмокласничката питам, за себе си съм избрала бяло вино и валериана Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 11:12 от ahoney

Общи условия

Активация на акаунт