Седмокласници 2023-2024 - Тема 2

• 39 281
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • София
За АК се изисква бързината.

# 106
  • София
Аз трябваше утре да пътувам с приятелки до Гърция да покараме мотори, като за последно. Вместо това ще ходя на курс по физика. Sweat Smile Мисля, че това положение много точно описва предстоящата година. Даже сутринта казах на голямата, че много тъпо са си планували бала за неделя, когато дребното е на последния си курс преди изпита в НПМГ. 

Иска ми се по Коледа да забегнем за една седмица някъде, но предвид ситуацията, ако се е случи, ще се реши в последния момент.

В училище е лежерно. Както и миналата година, учителката по БЕЛ е топ, а тази по математика пълна трагедия. Госпожата по физика е много щастлива и готова да помага за амбициите на дребното. А аз все още съм дзен.... да видим докога.

За Хъшове е отговорност на голямата да вземе билети и да заведе сестра си. С други думи, делегирам част от задълженията си. Защото, нали "Ти каква майка си!!!!" и аз да не развалям впечатлението.

# 107
  • София
Никакви планове не правя тази година, евентуално за междусрочна ваканция за 3 дни нещо, понеже видях графика на школата, че няма да имат занятия тогава. За първи път зимата няма и да правя резервации за лято/ море/ чужбина и т.н.
МНО-ГО СМЕ ! СИЛ-НИ СМЕ ! Frowning1Frowning1Frowning1
За пътуващи хора идващата учебна година ще е тегава, ама целта оправдава средствата.

# 108
И аз си мисля, че между Коледа и Нова година (+ самата Нова година) ни е вариантът за почивка. Край тези празници така или иначе няма да се събере и да се разучи кой знае колко, а пък и с школи не се съобразяваме. От междусрочни, есенни и, както и там да са ги нарекли, други "ваканции" вероятно няма да се възползваме, за запълване на дупки ще са. Joy Най-много някой дълъг уикенд да си направим, ако се видим по-свободни.

# 109
Наборката заспа преди повече от час. Не може още да си нормализира режима. Лятото насила го обърка - лягаше в полунощ, заспиваше в 2, спеше до 12... Сега става, ама зор. Днес й станало лошо втория час - глава, гадене. Учителката я пуснала да излезе пред стаята и да хапне малко, носеше си днес. Слаба е,вероятно и цикълът допълнително обърква работата. Тази година най-после тръгва на плуване - три дена седмично веднага след училище. Буквално за 20 минути трябва да се прибере, да смени раниците и да отиде. Иначе басейнът е на 10 минути пеша от нас, училището - на 2-3 минути. И два пъти седмично е на школа по три часа. Да видим как ще влезе в този режим от октомври. Обича да е заета, но дано не й дойде нанагорно. Нямам варианти за местене на часове нито в школата, нито по плуване (УСШ). Вторият срок може изобщо да не може да ходи на плуване - минават втора смяна и за първи път не се радвам, че им слагат нулеви часове от 12:30 вместо да започват от първия час в 13:30 и да свършват в 19:10. Ще го мислим втория срок, тогава школата по БЕЛ и математика отива в събота заради децата от втора смяна. Поне за сега такива са им плановете.
Приемам съвети за нормализиране на режима, три на лягането и заспиването до 22:00, че сега ляга, ама насила не заспива, щото "всички си лягали в 1-2 през нощта".

# 110
  • софия
Ние започнахме учебната година с голямо нежелание- мечтаели да е 22.06  и всичко да е приключило Joy
Девойката я тресе здраво пубертет. Няма да е на школа, а с частни учители. В училище имат планове да приключат с целия материал по БЕЛ и математика до края на април и после подготовка за НВО- добре звучи, но ще видим дали ще се получи.
Наборът има други вълнения- получи си програмата в Музикалното училище,  3 дни от 10.30 до 18.30. Другите 2 дни от 12.30 до 18.30, но в един от тези два дни трябва да наместим урок по солфеж. Втора смяна цяла година. Предполага се, че трябва да свири по около 2.5- 3 часа дневно и да пише домашни, да учи уроци( предметите в училище са със стандартен хорариум). Нямам никаква идея как ще се справи, май ще жертваме успеха по някои предмети.

# 111
Нашата родителска среща е във вторник за цялото училище. Чудя се родители с три деца как евентуално биха успели да отидат ... Аз ще ходя на седмокласника. За сега е супер лежерно в училище - минимални домашни, никакви входни, само преговарят. Днес е 2 часа на Математика от 17. Снощи писа "лятното" домашното почти до 10. Беше и на тренировка. Надявам се днес да успее да си помогне с домашните за събота, за да можем утре да отскочим на разходка някъде по планините. Цялото семейство ще страдаме тази година от неговия график Disappointed Relieved (нагласен от майка му). Всичките съботи и недели са заети със занятия. Иска ми се да ги водя на театър, концерти, опера, но не знам как да стане - повечето представленията са в петък от 19 до 22... Докато се приберем е станало 23. Събота и неделя отпадат, защото ще е уморен според мен.  А той толкова много обича... Чакам репертоара на Младежкия театър, за да мога да вместя един "Бай Ганьо" ноември или декември.  Някой с отзиви за постановката?
На моята дъщеря и на найни приятелчета ,постановката им хареса. Беше интересно и на моменти доста забавно.
Според мен няма да сгрешите.

# 112
Ние пък още нямаме дата за родителска....Не че мога да ида(рядко свършвам работа до 18ч.), но поне имате дати.

Да за пътуващите учебната година ще е приключение, затова си подарявам уикенд в Истанбул тази седмица.
Иначе вчера ходиха с госпожата по Истария на документален филм посветен на 100 г. от Балканска война....било много интересно.
Чакам да започне и рисуването, та запълнихме седмицата...да няма нито един почивен(празен) ден.

# 113
Ще го водя на постановката Хъшове другия месец. Бай Ганьо го гледаха с класа.
За ските съм раздвоена дали да организирам:  хем да не отсъства много-много, че да не пропуска материал, хем - защо пък да не вземе малко свеж въздух....

# 114
После защо прегаряли децата... Хайде вие ходете на работа 10 месеца без почивни дни и после пак ще си говорим. Close
Ние планираме и пътувания, и концерти, и представления (и - О,ужас! - на нещо различно от актуалния учебен материал). Много е рано за такова пренавиване. Ама... това е моето си виждане за нещата.

# 115
  • София
Абсолютно! Аз вече съм запазила за 3 дни около 3.03. за ски и спа. Сега мисля за зимната и пролетната ваканция. Надявах се на междусрочна, но... уви. Smirk

# 116
Ученическа карта ще извадим като се снима, не знам кога, но реално ще ни трябва за да си зарежда картата за автобус и евентуално ако реши да се яви на някоя олимпиада. За НВО вече ще има лична карта, така че ще си я ползва нея.
Почивки и екскурзии изобщо няма вариант да планираме, единия няма и априлска ваканция. Надявам се средата на юли всичко да е приключило и при двамата и да почиваме цяло лято.

# 117
После защо прегаряли децата...
Тъкмо започвах да си мисля, че аз съм в грешка, но явно и при други здравия разум все още е запазен Laughing
Такъв филм да си спрем пътуванията 'щото "сме"в седми клас просто няма.
И на уикенди ще хидим, и ски ще има, и пролетната ваканция планирам чужбинско пътуване, само да сме здрави.
И все пак, това е само едно училище, успокойте топката, дами. С най-добри чувства го пиша.
Наздраве Cocktail

# 118
  • Варна
Ние сме резервирали една седмица на море в началото на октомври. Обмислям пътуване до Италия и/или Прага на пролет. И въобще не мисля, че трябва да се лишавам от удоволствие заради седми клас. 🤔
Ходи на школа по английски и при частен учител по БЕЛ. С математиката съм се заела аз, на което младежа реагира с не голямо задоволство.
А, да, и разбира се тренира баскетбол шест дни в седмицата. Ходят по състезания и тн с всички екстри.

# 119
Да ви кажа, аз си спестих малко пари за снимките за личните карти. Снимах с телефона двамата малки, и си направих файл със снимки с различни размери. Нагласих размера да пасне на личната карта (принтирах веднъж в офиса черно-бели). И после, с файла отидох в близката книжарница, където за 2.20 ми разпечатаха (вкл. Хартията) снимките. Хартията е за снимки. Сега имам и на двамата снимки за лична карта, някакви други снимки. И то много, и то за 2 лв, вместо за 20, или 24. Тоест при нас са 10 и 12 лв на дете, зависи в кое студио отидеш.

Общи условия

Активация на акаунт