🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 3 (19.09 - 03.10) 🐄

• 35 910
  • 793
  •   1
Отговори
# 240
Аз също харесвам само Коко и Нанси от Канатица. Иван все още не мога да определя какъв човек и играч е. Теодора ми идва в повече с постоянните си заявки.
Добре че гледам на запис и всеки път като говори Теодора - превъртам. Тази жена не се ли усеща, че натъртва на всяка дума и я произнася цяла минута. Като бавноразвиваща ми е, никаква гладка мисъл/реч не върви там.

# 241
  • София
Хареса ми епизода снощи.Мъжете от Елбетица веднага се заеха да оправят калната пътека.Имаше материал и не знам Канатица защо не са направили това.Може би е от липсата на храна и енергия...Кенан ми се вижда отслабнал.Мисля си, че Ада ще бъде облагороден от Елбетица, ще видим...
сега като писа си мисля възможно ли е от продукцията да имат пръст в това. Един вид противопоставяне на отборите?
Иначе и аз се чудех защо Канатица не измислят варианти за облагородяване. Всяко дори дребно нещо.
Канатица имат двама здрави мъже, останалите са възрастни, с наднормено тегло, кой да облагородява? Да, вероятно и желание им липсва, но като цяло са си неравностойно разделени. Един Коко пролет не прави. Прави ми впечатление, че Станислав постоянно се скатава и сега това ще се превърне в ябълка на раздор като са в ада, което отново показва, че генерално от продукцията, в Канатица са сложили по-кекавите мъже.
Грозно впечатление ми направи, че в ада бяха оставили неизмити чиниите и изобщо кухненският кът им беше много мръсен и разхвърлян. Това говори за личностните качества на участниците. Иванка вместо само да търси цигари и да се чуди как да се измъкне от дуел, да беше измила някой съд, поподредила нещо в тази кухня. Много грубовати, в мъжка енергия са ми част от жените на Канатица и обратното - много скатаващи част от мъжете.

# 242
  • София
Пусната е новата анкета! 😊
Допитването за финалистите е импровизирано. Нямам никаква идея от колко човека ще е финала. Но тази формула 2+2 сякаш е най-често срещана и популярна. Но ако искате избере 4 жени или 4 мъже, все тая.

Много се радвам за победата на Канатица. Юхуу 😎
Време беше!
Две бяха ключовите позиции и на двете Канатица се справиха много по-добре.
Коко на стрелбата беше феноменален, само с един пропуск. А трениралия баскетбол Андрей имаше доста пропуски. Пак се справи човека, в никакъв случай не се е изложил, просто Коко беше очевидно по-точен. И другият ключов пост бяха бомбите. Там сръчността на Нанси и опита и хитростта на Иванка си казаха тежката дума. Първо Нанси беше много сръчна с оформянето на бомбите и връзването им. А пък Иванка много хитро ровеше по-надълбоко и вадеше тежки ла*на. Селското си каза думата. Така бомбите на Канатица наистина бяха бомби, хаха. Хем по-тежки, хем и не се разпадаха. Ния и Присияна повече си пречиха. Емилия би им свършила добра работа точно на този пост, както и Петър на стрелбата. Ама и двамата нямах право да играят.

За дуела в понеделник. Чисто психологически сега е момента Канатица да ударят, докато са на гребена на вълната.
Много важен ще е дуелът за 3 точки между Теди и Моника.
Щафетния за 5 точки изглежда равностоен, но с Петър и Емилия везните леко се накланят в полза на Елбетица. Освен Моника да ги издъни в тази игра. Определено слабото звено е Моника и ако тя поддаде целия отбор ще им се разклати. А и Георги поне на тази битка би трябвало да е в стихията си.
И все пак за мое съжаление прогнозирам 55 на 45% в полза на Елбетица. Дано не позная.
Ако Канатица загубят има голяма вероятност Теди да бъде изгонена и аз буквално ще счупя тоз телевизор!!! 😡😠 Ако ще се стигне до там, по-добре Хорхето отново да се изложи яко и неговата коалиция да разбере, че с тази котва нямат никакъв шанс за финал и да го изгонят!
Ако Елбетица загубят, то гласуването ще е кошмарно. Честно ви казвам нямам идея какво ще се случи. Емилия няма да я изгонят със сигурност. Предполагам, че ще изпидуркат Моника, но сега е момента и Петър да бъде елиминиран от играта. Но се съмнявам да успеят да се организират повече хора за такава тежка операция.

И така сега за епизодите.

Епизод 11

Петър предобри яко. Не пуска Моника да издои една крава?! WTF? 😮
Дори малки момиченца доят на село. Няма да я изяде кравата. Та тя е на близо 30 г. тази Моника. В саксия ли ще я отглежда Петър?

Жорката правилно се изясни с Ния. Да няма недоизказани неща и да не и дава повече фалшиви сигнали. Кофти за Ния, но така тя ще се съсредоточи повече върху играта, а тя там има доста сериозни шансове да стигне далеч напред. Пък и според мен Жоро не е мъж като за нея.

Битката за превъзходство
Най-накрая Канатица играха като отбор! Харесаха ми много, въпреки лошата си стрелба. То с тези фунийки си е малко и до късмет. Определено това за което писахме и тук си каза думата. Трябваше им лидер/капитан, който да уравновесява нещата и да има тежката дума относно разпределение по постове и тактика. И въпреки, че е мек и благ характер, Коко за мен се справя много добре дотук.
Елбетица спечелиха категорично. Скритата лимонка Станислав уцели една диня и още там всичко беше ясно. Но какво направи Мартина??? Феноменална стрелба на това прекрасно момиче. Балерина-снайперист! 😊

Изборът на Елбетица ме възмути много. Действаха като страхливи зайци. А се видя и че са лицемери, защото се смееха на болежките на Теди. Камерите ги злепоставиха много пред очите на зрителите. И после с такъв фалш се обясняваха на церемонията. Изобщо голяма излагация в моите очи. Стана ми много гадно за Теди. Дано не я изгонят, защото Фермата има нужда от такива хора като нея, а не от дребни тарикати като Иванка.

Епизод 12

Коко издои повече мляко от Кенан и последния пак започна с неговите дежурни оправдания. Дори на майтапчийска игра не може да губи...

Изборът на Канатица за втори дуелисти е много смел и много тактически. Хем избират два тежки коня, така и избират една по-слаба кобилка, а както знаем един отбор е толкова силен, колкото силен е най-слабият му член.
Ако тя се пропука и Петър може да поддаде. Приветствам този избор на Канатица. Въпреки че както вече писах за мен Елбетица си е фаворит. Канатица обаче искат да играят играта, докато Елбетица са много скучни в изборите си.

Още като видях каква ще е играта си казах, отличен шанс за Канатица да счупят каръка. Така и стана. По-горе вече писах за дуела. Много се радвам за тях, време им беше да се порадват малко на лукса. Тази радост ще е кратка обаче, защото ще имат само 3 нощувки в Рая, преди следващата битка за привилегия!

Кенан:
''От гетото отидохме в Бевърли Хилс'' 😀

Присияна за Ада:
''Много мизерия човек, много мизерия''

Не могат да намерят и сапуна... Но като цяло няма сериозни оплаквания. А специално, Мартина и Присияна са железни. Петър също не изглежда притеснен, повече се притеснява за духа на отбора. Най-стреснати ми се видяха Валерия, Станислав и Жоро Стоянов, но мога и да се лъжа и изобщо да не е така.

# 243
Определено не харесвам червените (освен Коко и Теди) , но искрено се радвам, че спечелиха. Мисля, че всички заслужават да се нахранят и изкъпят , а и сега нещата много ще се променят, когато се разменят местата. Със сигурност сега ще има все повече разногласия и неразбирателство при зелените!

# 244
  • София
Петър се държи с Моника сякаш е на 7 годинки.
Първо кравата, сега и това. 😀😉

# 245
  • София
ЕПИЗОД 12
https://playtube.tv/watch/%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D … 2BLaLW63HY6H.html

Надявам се, че тук може да се гледа  и от чужбина.

# 246
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Защо мислите, че баба Дешка избира манджата, плаща че и я готви?
Според мен само им я доставя 😁.
Ударението е на това, че просто е излишен персонаж, независимо дали готви тя или някой друг.
Защо изобщо трябва да се носи готова храна на млади, здрави, прави хора, които нямат почти никаква работа и по цял ден играят федербал, флиртуват и се прегръщат? Имат изобилие от продукти и съвсем спокойно могат да си готвят сами. А баба Дешка много отдавна е безинтересна. Беше забавна и атрактивна само първия път, сега вече присъствието й е досадно. Болшинството не й разбират какво говори, не казва нищо стойностно или умно, не ги учи на нищо както в предните сезони, така че не виждам никаква причина да ни я натрапват.

# 247
# 248
  • София
В играта с плодовете, Канатица бяха много бързи, скачаха пъргаво през варелите, но никаква точност. Мартина впечатли на стрелбата.

Вчерашната игра тотално превъзходство на Канатица на всяка стъпка. Нанси и Иванка бяха секунди по-бавни, но пък ги пълнеха добре и стояха стабилни. Елбетица не ги оформяха и при хвърляне след това се клатеха. Това затрудняваше Андрей.

Баба Дешка не им се зарадва, може би, нормално, познава си другите.

# 249
  • София
След седмица 3
Плюсчета/минусчета / Фаворити

++
Мартина и Нанси

Е, не мога без две плюсчета. Особено при толкова прекрасни фермерки този сезон.
Това са моите момичета. Страхотни са. Която и от двете да спечели ще съм много доволен. 😊

+
Теди и Коко
Ния и Еми

Тези са ми малко след лидерките.
Ния я подцених в началото, защото си мислех, че е поредната фитнесджийка само на думи, а и с този Дубай във визитката... Само че съм много, много приятно изненадан от нея!
Теди и Коко са ясни. Много ги харесвам още от самото начало. И не са мърдали от плюса.
Еми ми е изненадващ и за мен плюс. Но не мога да кажа на черното бяло. Най-работещия човек във Фермата 9. И на битките се представя силно. И с никой за нищо не се е скарала. И май всички я харесват. Е...

= / +
Кенан
Валерия, Присияна, Моника, Сергей, Петър, Георги Г и Георги С
УАУ, изредих почти целия отбор на Елбетица! 😀
Ами в моите очи всеки един от тях има право да е там. Петър и Жоро започнаха стръмно катерене от минус зоната. Още малко и ще стигнат до истинския плюс.
Кенан внася колорит и е запомнящ се персонаж, така че го отличавам и него.
Всички тези играчи имат потенциал за още нагоре, но към днешна дата тук им е мястото.

=
Андрей
Нищо не съм видял от този човек. За това е и в ничия зона.

= / -
Георги П, Лилия и Иван
Хорхе няма реална самооценка. Лили ми е прекалено груба и шумна. Иван не мога да му простя за изгонването на Цвети, а индиректно с този негов ход, евентуално би си тръгнала и Теди.

-
Иванка
Станислав

Тук промени няма и трудно ще има ако не си променят драстично поведението.

--
Нямам

И какво се оказва? Уж съм за Канатица, а чисто индивидуално повечето минуси са ми в червения отбор!
Ами това е така, но главната причина да съм за Канатица е това, че са явни аутсайдери, а и отделно аз лично почти винаги съм си за червените отбори навсякъде. Пък и там са Нанси, Коко и Теди, които са ми на сърце.

Фаворити:

Топ фаворити за победата: Остават ми Нанси и Мартина.
За Мартина се притеснявам, че почти не я дават, което не е добър сигнал, но специално за Фермата това не важи в такава степен както е при ИВ. Веселка също беше рядко показвана, но спечели 2 пъти Фермата.
-
Веднага след тях: Ния, Еми, Коко, Петър и Георги Г (не ги подреждам по шансове)
-
Скрити лимонки: Кенан, Сергей и Андрей -> т.е. не са явни фаворити, но имат своите никак не малки шансове за финал.

Теди не я слагам заради кръста и по-физическите игри, но стигне ли до финалната седмица има много големи шансове, защото е доста харесван от зрителите персонаж.

Кои ми изпаднаха от фаворитите:
Иван, Валерия и Присияна.
Това не значи, че нямат шансове. След време пак мога да ги върна в обръщение.

# 250
  • София
Честит празник и на тукашните пишещи!
И аз се радвам на победата (най-сетне, но с каква важна награда!)
Мъжете от Елбетица веднага се заеха да оправят калната пътека.Имаше материал и не знам Канатица защо не са направили това.Може би е от липсата на храна и енергия... (@KokoMira)
Канатица имат двама здрави мъже, останалите са възрастни, с наднормено тегло, кой да облагородява? Да, вероятно и желание им липсва, но като цяло са си неравностойно разделени. (@malina_smile)
Симпатизирам като цяло на червените, но не мисля да им спестявам впечатлението си, че са неорганизирани и макар по-сръчни в занаятите и плод-зеленчука за базара - са и някак хаотично лениви. Хайде, без сили и без храна, не е чак тъй; има едни техни съсестри по игри край една река в едно друго шоу и те трябва да са умрели вече. Добре, спортистки са, ама кандидатите за ферма нали са гледали, че не е само до коване на мост и рязане на талпи.
Едва с поетата роля от Коко, започват малко да се подреждат в отбор - когато Иванка не простее и други не се лашкат в начални лични стратегии. Колкото и да се снима (макар показано сгъстено в по-малко ефирно време), не мисля също, че нямат и свободно време да си организират уют в "Ада". Понеже, ако тяхното е "Ад", на едни Амазонки тяхното ще да е "Мордор".
Но пък, да, един Коко пролет не прави. (Хайде, етично, да вмъкна похвала за "бомбите" на Ивана.)
Продължава и недоумението ми при предимството в избори за битките. Едни печелят да избират първи - на другите им се задава да мислят цял ден и да им го върнат със стратегически избор. Пълна глупотевина, която - за мен - не прави съспенс в сюжета. С натрупването на епизоди, игрите вече ми допадат някъде 35:65 - сергия с плод/зеленчук по трасето ферма не прави.
За догодина двамата продуценти (или оня, дето се е взел за спец; по-точно, дето са го взели) да копи-пейстнат този път изпитания от "Един за друг": освен висене, нека има паркиране на трактор, обзавеждане на къщата и обора, пипане на кокошки, овце, барабонки и по някой питон - който просто ще се окаже, че си живеел в хамбара; може и скок от водна кула с котка в ръце - ако животинката я изпуснат, тя нали има 9 живота, ще изкара един игрови сеанс.
ПС. Дяволо, смятам, че Питър Дъ Елдър няма да го изгонят тия дни (дори и да загуби игра). Настроения в ангелския сонм срещу него има, но не са достатъчни (все още) да преодолеят самоналожената - и доброзорно приета негова роля там.

# 251
В играта с плодовете, Канатица бяха много бързи, скачаха пъргаво през варелите, но никаква точност. Мартина впечатли на стрелбата.

Вчерашната игра тотално превъзходство на Канатица на всяка стъпка. Нанси и Иванка бяха секунди по-бавни, но пък ги пълнеха добре и стояха стабилни. Елбетица не ги оформяха и при хвърляне след това се клатеха. Това затрудняваше Андрей.

Баба Дешка не им се зарадва, може би, нормално, познава си другите.
Баба Дешка,щом е поканена ,е един вид ,,на работа " Може и хонорар да получава.И в такъв случай,като част от екипа е длъжна да се съобразява и да не проявява пристрастност към отборите или поне да не и личи.Не е красиво,нито възпитано.

# 252
То тая къща май е на самата баба Дешка?

# 253
Баба ти Дешка е от Родопите. Това село с Фермата е до Перник.

# 254
  • Разпиляна във въображението
Баба Дешка, предполагам, че не е професионален актьор. Познава първите. Не може да изиграе колко мноооого се радва за новите. Би било толкова лицемерно и фалшиво. Като ги опознае нещата се ще променят.

Общи условия

Активация на акаунт