Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 16

• 53 977
  • 773
  •   1
Отговори
# 210
Ta да се изкажа за мелницата на Х.Д.- нищо не шуми от мелницата, влаковете са под ??
Самолети има, не е като 2020г. - затворена от Ковид  планета🤣🤣🤣
Пред Вади, Ливади, ЛУзенец, Долини и Шосета, кой'т рзбрал -разбрал.
Това е един супер , най-близкия до центъра квартал!

# 211
Аз съм минавала покрай София Мел, не ме кефи районът. Има доста складове и подобни,  които създават доста мизерно усещане, поне за мен. Самата мелница ме притеснява - да не дава Господ, ама ако стане авария, ще се чуе надалеч.
Вярно, гледам откъм Подуяне и Ботевградско, че вече на първа линия до ж.п. линиите са една до друга нови кооперации, при това с доброто изложение - юг. Ако трябва да си прецениш лично, моят съвет е да отидеш вечер след 21-22 ч. или сутрин към 6-7 ч. най-късно, когато няма фонов шум от друг трафик. Ясно е, че вечер и нощем няма да има много минаващи влакове, все още е в града и в рамките на маневрирането на влаковете, така че се движат бавно. Но при маневрирането има свирки, има джаскане на вагони, има изпускане на налягане (пуфтене и свистене), тези звуци, които ги знаем от чакането преди тръгване на влака, но на гарата не ни правят впечатление.
Имам солидни детски спомени от квартал Левски - влак от другата страна на улицата и кацащи самолети, ама буквално над главата, чуваха се и самолетите как загряват на летището преди излитане. Шумът от самолетите беше по-силен, буквално разкъртващ.

# 212
То вече влакове почти няма. Работя близо до жп линия и чувам свирка два пъти на ден.
Аз лично бих инвестирала в имот около жп линиите в отсечката между Сточна гара и моста Чавдар. Това ми се струва район, който тепърва ще се облагородява и развива.

# 213
  • София
Аз съм живяла като студентка 6 години до Докторската градина. Толкова много минуси мога да ви кажа Grinning , но това беше преди 20+ години и през погледа на 18-годишна. Скъпите магазини, порутените тротоари, заети от коли и минирани от домашни любимци (това го няма сега със сигурност), застаряващото население с особен манталитет. От нескрито презрителното отношение към провинциалистката в началото, до псевдо приятелско и любезно към 5-6 курс, когато вече завършвах "уважавана" професия и намираха за много полезно да съм им под ръка.
Сега , разбира се, е различно. Нито аз съм на 20, нито хората са същите, местоположението е прекрасно и , да , цените са брутални. Предполагам, че има млади семейства вече и шумотевиците с малки деца със сигурност подобряват атмосферата.

# 214
Какво мислите за района на Докторска градина? Има ли въобще минуси това място, че аз съм влюбена в него,но цените са...

Винаги ,а и днес живея там. За мен минуси няма и никога не бих сменила квартала с друг. Имам гаражи ,но и без тях паркирането е каквото и на другите места в София.

# 215
  • пустинята Гоби
Аз съм живяла като студентка 6 години до Докторската градина. Толкова много минуси мога да ви кажа Grinning , но това беше преди 20+ години и през погледа на 18-годишна. Скъпите магазини, порутените тротоари, заети от коли и минирани от домашни любимци (това го няма сега със сигурност), застаряващото население с особен манталитет. От нескрито презрителното отношение към провинциалистката в началото, до псевдо приятелско и любезно към 5-6 курс, когато вече завършвах "уважавана" професия и намираха за много полезно да съм им под ръка.
Сега , разбира се, е различно. Нито аз съм на 20, нито хората са същите, местоположението е прекрасно и , да , цените са брутални. Предполагам, че има млади семейства вече и шумотевиците с малки деца със сигурност подобряват атмосферата.
Не се сърди, ама не виждам минуси в твоя пост. Навсякъде кварталните магазинчета са скъпи, тротоарите къде ли не са порутени, да ни е здрава вече бившата кметица, бомби от домашни любимци пак има навсякъде, за което квартала няма вина, а останалото е въпрос на лично въприемане.

Дали е хубав най-скъпия квартал в София? А не бе!

# 216
  • София
Преди няколко вечери минах пеша от Семинарията до Лъвов мост без да следвам най-пряк път. Включително и през коментирания район.
Нито порутени тротоари имаше, нито бомби кучешко аки. Чисто беше, включително и чували със събрани листа. Само от Мария Луиза към Лъвов мост и около Женския пазар не беше - ясно ви е защо.
Или съм левитирал, или ми е прекалено лично възприемането или се хвърлят едни дежурни писания в темата. Четвърта опция не намерих.

# 217
  • пустинята Гоби
Е минал си по една улица, което не значи, че навсякъде тротоарите са добри. В малките улички около Витошка са кошмарни - в неделя излизахме до една книжарница в дъжда, беше голяма игра на оцели здравата плочка. Зле са тротоарите, госпожа бивша кметица почна да ги оправя на парче, около нас оправи най-здравите, колкото да отчете дейност. Ако искаш ще снимам, левитирам около НДК всяки ден по различни маршрути, не вярвам около Докторската всичко е да цветя и рози, а тук или встрани от Витошка да е най-порутено.

# 218
В крайните квартали положението не е по-добро. Всеки ден обикалям района на Докторската по различни маршрути, в зависимост от настроението Grinning По някои улици е добре, по други не чак толкова. За мен единственият минус би бил паркирането, и (за някои) по-шумната среда, но аз това не го отчитам като минус, защото ми е ок.

# 219
София е толкова занемарена, че дори и престижните квартали имат в много отношения вид на гета. Но това ще се оправи в един момент. Няма вечно да е така.

# 220
Тази лудница щом ви харесва....
За 'средната' класа може и да е хубав. За хората с повече пари и свободно време има по-хубави. И снобарското отношение и поведение е ужасно неприятно и отблъскващо.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 11:42 от Tina*

# 221
    Точно около Докторска не ми харесва на мен, нечовешки трафик и шум, долната част на Оборище и някои вътрешни улици са по-приятни.

# 222
    Тази лудница щом ви харесва....
    За 'средната' класа може и да е хубав. За хората с повече пари и свободно време има по-хубави. И това снобарското е ужасно неприятно.

Стана ми интересно Simple Smile  Кои са по-хубавите квартали ?

# 223
      • пустинята Гоби
      Аз ако имам пари няма да се замъкна в "престижен" квартал около София. Нито ми харесват в този вид, нито искам да живея в колата си. Предпочитам си лудницата, докато ми се налага, после спокойни местенца бол.

# 224
      Единственият минус на Докторската градина са цените.

Общи условия

Активация на акаунт