Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 16

• 53 949
  • 773
  •   1
Отговори
# 525
Твоя прозорец показва различни неща от Гугъл. Ами гледай си през него.
Потребителят попита какво ви е мнението, казах какво е моето.

# 526
  • пустинята Гоби
Мисля, че говорим за различни квартали. Изобщо бе си погледнала този, за което говоря аз.

# 527
Мисля, че говорим за различни квартали. Изобщо бе си погледнала този, за което говоря аз.
Как може да знаеш какво гледам аз? Я слез на земята.
Ставаш смешна. Приехме, че през твоя прозорец се виждат сгради на 3-4 етажа и в сграда живеят по 18 човека
Според теб кварталът където е ул Ами Буе ( за който беше и въпросът е пренаселен). Според Гугъл на същата улица са блокове на 6 етажа. Според моите спомени блоковете са на места на еднофамилни къщи. Ти оспорваш и спомените ми. Ами ако на една територия с живели преди това 4 човека, сега живеят 70 човека, ако вместо една кола има 18....това е добро разпределение на населението и не е пренаселено.
И с това съм ОК, но това е според теб, според мен не е така.

# 528
Не, че не си права, ама един град по подразбиране е пренаселен. Няма как да живееш в относително централен квартал с високи сгради и да имаш по 2 жилища на декар. Който иска второто отива на село. Та когато някой пита за квартал дали е пренаселен се има предвид дали е ненормално пренаселен за град.

# 529
Не бих казала, че кварталът е много по-пренаселен в сравнение с други. Вече навсякъде е така. Но пък е близо до центъра, има си всичко. На мен ми харесва. Паркирането не бих казала, че е супер лесно, има си въртене, поне от моя опит.

# 530
  • Sofia
Ако ти се случва поне няколко пъти в годината да забравиш къде си паркирал - то е пренаселено. Ако винаги можеш да паркираш на своята уличка - не е (да НЕ се чете, че живееш на Стамболийски в Западен парк и се е наложило да паркираш на Стамболийски при Света Неделя).

# 531
  • София
Кварталът не е пренаселен- няма и как да бъде и се паркира спокойно, откакто го направиха зелена зона. Преди това беше един кошмар- знайни и незнайни работници в болниците наоколо и техните посетители използваха района за паркинг.
Има разлика между частта му между Пенчо Славейков и Райко Жинзифов около градинките и тази към Гешов.

# 532
Ремонти и подмяна на мебели в синя/зелена зона без собствено паркомясто/гараж  са доста тегави, а когато се отдава под наем са  доста чести.  Все са големи и тежки неща. Не е като да се разходиш до съседната улица за ежедневните покупки. Не може да оставиш колата докато качиш мебелите/материалите и после да слезеш да я местиш, но пък и тях не бива да оставиш на тротоара докато намериш къде да паркираш.
Без лично  паркомясто е много трудно.
 Личен опит.

# 533
E, хайде сега, хората без паркомясто или гараж все едно не си сменят мебелите, купуват веднъж в живота и това е. Въпрос на организация е. Сега това, че трябва да се върнеш после, за да преместиш колата, си е неудобство, но се преживява, все пак не се прави редовно.

# 534
Без зона ще е още по-тегаво, защото просто няма да има къде да се спре.

# 535
Сменят си и мебели, и техника разбира се. Но е голяма мъка.
 На пример. Чакам доставка на техника- хладилник, печка, пералня, миялна и абсорбатор. Пристига камиона, докато ги стоварва вече зад него чакат няколко коли и нервничат. Разписвам  и той си тръгва с разписан от мен протокол, че всичко е пристигнало  и съм го приела. Едва горе разбирам, че единия уред е бил изпускан и отдолу имаше вдлъбнатина поне 10 см. Нямаше как да се види  на вън. Не го подмениха.
 Нямаш време да огледаш.
 Отделно  всеки ден си носиш на ръка техника и инструменти, които не бива да оставяш на обекта и си е неудобство.
Само толкова.
И преди  зоната беше същото.

# 536
  • Sofia
Добави, че улицата е еднопосочна и коли са спрели от едната страна. Т.е. не можеш да спреш в единственото платно за движение и да разтоварваш каквото и да е, защото запушваш улицата.
Разбира се, не е пренаселено, всички в БГ мама живеят в къщи с двор и гараж и никога нямат такива проблеми.

# 537
Здравейте! Искам да помоля за мнения и (за предпочитане лични) впечатления от райно на "Мария Луиза" около "Козлодуй" в посока гарата.

# 538
  • София
Здравейте! Искам да помоля за мнения и (за предпочитане лични) впечатления от райно на "Мария Луиза" около "Козлодуй" в посока гарата.
Те всички са лични, доколкото все личности сме тук, не организации. 🙃
Освен транспортен достъп и близост, не виждам какво друго може да е плюс. Приятел живееше години точно на кръстовището на Козлодуй и Мария Луиза, съответно съм посещавал и нощувал няколко пъти. Шумно е, и от транспорт, и от хора. Чували са се викове, караници. Входът беше неподдържан, трудно събираха пари за каквото и да е, съответно и наемът беше съобразен с обстановката.
Не бих живял там, не очаквам и в обозримо бъдеще нещо да се промени, освен да ремонтират релсите по МЛ ( тези по Козлодуй вече са ) и поне този шум да отпадне колкото е възможно.

# 539
Да, там завиват и трамваите, много е шумно. Лятото бяхме на гости и хола беше вътрешен/ гледаше към двор/ и независимо от това се чуваше много градския транспорт.

Общи условия

Активация на акаунт