Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 16

• 54 017
  • 773
  •   1
Отговори
# 240
Според мен пък хората съчетават с това да си свършат някаква работа в центъра през уикенда или с посещение на заведения.

# 241
Ако се вярва на човека с балоните, в на площадката в докторската идват най-много хора от Левски, Левски Г, Подуяне и тази част на София.

# 242
В центърът слизам ако имам работа , ако сме на вечеря в някое заведение или на театър, изложба, концерт. Иначе е мръсно, претрупано, пълно с коли. Дотолкова, че продадохме родната къща на съпруга ми. Приятели, които живеят там, дават жилищата под наем, поради горните причини и живеят в други квартали.
Нямам нерви да вися в трафика, или да обикалям из квартала да търся къде да спра ( последното обезмисля наличието на кола). Пък и съм свикнала на простор, а такъв в центъра липсва.

Само да попитам, честно ли питате продавача на балони от къде са му клиентите. И той ги знае? Защото разговорите обикновено са “ може ли 1 балон? Заповядайте”

# 243
  • Хасково
Моля споделете мнение за Сухата река. Позитиви негативи, коя част е по уредена.

# 244
Понеже съм на вълна 7 клас, тия последните мнения как има навлеци в “бащината” ви докторска, малко звучи като навлеците към СМГ, дето са решили да кандидатстват след седми, че да “вземат” местата на тия дето са отишли след четвърти, въпреки че майките им са наливали пари в курсове от детската градина, за да са си първи там во веки веков 😂
(За справка - нито градинката, нито другото ме влекат)

# 245
  • пустинята Гоби
Нищо общо нямат училищата и кварталните градинки. И не е вярно, че в центъра е лудница, определени места са натоварени, в определено часове. Аз си ходя пеш на работа по безлюдни улички, нито има трафик, нито хора.

# 246
Докторската градина и градинката пред Народния театър /преди се е наричала Градската градина/ са приятни кътчета в централните градски части и са любими за разходка на всички софиянци. Това не са квартални градинки, запазени само за живущите. Сложете го ако искате и като минус, но и това също върви с централното местоположение - да търпиш и крайнокварталци, които да ти седят на пейките в градинките.
Ще ми уморите значи! То бива, бива снобария! Simple Smile))

# 247
  • пустинята Гоби
Около Народния никой не живее, с много малки изключения. Там не съм забелязала да се пука по шефовете, ама щом казваш нека да е същото като в Докторската. И Княжевската не се пука по шефове, а е на 2 минути.

# 248
Каква е идеята от сравнително далечен квартал да отидеш с деца в Докторската, където ще ти профучават непрекъснато коли от 3 натоварени улици, вместо Южен парк, Борисова...., където определено има много тихи и спокойни алеи?

# 249
Каква е идеята от сравнително далечен квартал да отидеш с деца в Докторската, където ще ти профучават непрекъснато коли от 3 натоварени улици, вместо Южен парк, Борисова...., където определено има много тихи и спокойни алеи?
Да водиш деца специално за игра е доста тъпо и едва ли някой го прави често. Идеята ми беше, че градските градинки в централните части не са квартални градинки. Ползват се от всички. Срещи между приятели, преминаващи по работа, студенти, просто преминаващи и желаещи да поседнат, клошари... Нормални неща.

# 250
Доста от посетителите на Докторската и района са там защото са чули, че е фешАн и да посетят някое от заведенията където да си покажат модерните анцузи и пластмасовите коли на лизинг.  Особено Хлебар или старата госпожа :DD

# 251
Вечната борба със скъпото Grinning Или поне със скъпата част на центъра, по-евтината винаги е хвалена като перфектното място за живеене.

В такива моменти - честите провокации на тема "Кажете какво толкова харесвате на докторската, на яворов, на ндк, тези вмирисани (понякога определяни и като комунистически Simple Smile) места" - се сещам за включването в предишна тема за кварталите на Аззи, което по брутален начин резюмира как количествените натрупвания са преминали в качествени изменения и защо средата има значение.

Само да попитам, честно ли питате продавача на балони от къде са му клиентите. И той ги знае? Защото разговорите обикновено са “ може ли 1 балон? Заповядайте”

Не се налага да питаме, хората сами си казват. Човекът се оплакваше точно от тази култура на общуване тип "дай-дръж" и приносителите ѝ.

# 252
А аз пък не мога да повярвам какво чета в последните постове - живущите (наематели, временни и т.н.) в Центъра се дразнят, че вечер и уикендите се водят деца от други Софийски квартали, за да играят по техните площадки и това ги дразни, че било много пренаселено, цапали, заемали местата на другите деца по люлки, катерушки и т.н.
А сега се замислете защо кореняк Софиянците се дразнят на всички от провинцията, на наемателите, на придошлите и т.н.! Точно по същата причина JoyJoyJoy
Присмял се хърбел на щърбел!

# 253
Като стана дума - не съм забелязала дразнене от кореняк софиянците към несофиянците Simple Smile Поне около мен не е тема за дразнене. Писала съм, че мм e роден в самия център на София, приятелите, съучениците му също, имам много приятелки и съседи с корени в София, никога не съм усетила тази тема да е нечия драма. В други компании сигурно е драма кой къде е роден, но в моя балон е така.

# 254
Като стана дума - не съм забелязала дразнене от кореняк софиянците към несофиянците Simple Smile Поне около мен не е тема за дразнене. Писала съм, че мм e роден в самия център на София, приятелите, съучениците му също, имам много приятелки и съседи с корени в София, никога не съм усетила тази тема да е нечия драма. В други компании сигурно е драма кой къде е роден, но в моя балон е така.
Е, това винаги е било драма като за старите таксиметраджии в София. Simple Smile   Столицата заради това е столица, защото привлича нови хора, развива се, разраства се. Иначе ще е един малък провинциален град - например Троян, който една кандидат-кметица си беше харесала като пример за развитие. Провинциалното мислене не е чуждо и на много софиянци.

Общи условия

Активация на акаунт