Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 16

• 54 043
  • 773
  •   1
Отговори
# 270
При нас пък, в затворен комплекс под Витоша, идват от съседните жилищни сгради, за да играят на нашата площадка. Лична, на комплекса, не общинска. Нищо не сме казвали на родителите, голяма работа.

# 271
  • София
Всеки ходи, където му харесва. За мен “ препълването” със съседи или приходящи е в определени часове и това не означава, че по цял ден е така. Същото важи и за трафика. Всеки минава от където му е удобно и лесно. Понеже всяка сутрин се разхождам в докторска, ами никой няма. Вечер има деца, чужди местни, все деца. Същото е и до Народния театър. Трафикът и в центъра и по кварталите, все е ужасен. Не знам дали има идеално място в София. Вероятно има място с по-малко лични компромиси.

# 272
  • пустинята Гоби
Мисля, че не сме в училище, че да запомня и да се обяснява кое на кой е. Естествено, че всеки си ходи където си иска. Както и всеки си коментира каквото си иска.

София не е три милиона, тя България е общо 6. Не, че има значение.

# 273
Мисля, че не сме в училище, че да запомня и да се обяснява кое на кой е. Естествено, че всеки си ходи където си иска. Както и всеки си коментира каквото си иска.

Така е, това даскалско "запомнете" и на мен не ми хареса и се чудих дали да го оставям, но в крайна сметка реших, че ми харесва по този начин. "Парковете са и за тъпоъгълници" беше казала преди много години една форумска легенда.

Да се върна на темата. Какво смятате за идеите, афиширани от представители новата власт в общината, София да се развива в посока север и североизток? Има ли бъдеще тази идея? Дали пък днес не е по-удачно да се инвестира в имот в това направление, имайки предвид и по-ниските цени за момента?

# 274
Ами то на юг няма на къде вече, да се развива. Остават северните райони

# 275

Така е, това даскалско "запомнете" и на мен не ми хареса и се чудих дали да го оставям, но в крайна сметка реших, че ми харесва по този начин. "Парковете са и за тъпоъгълници" беше казала преди много години една форумска легенда.

Да се върна на темата. Какво смятате за идеите, афиширани от представители новата власт в общината, София да се развива в посока север и североизток? Има ли бъдеще тази идея? Дали пък днес не е по-удачно да се инвестира в имот в това направление, имайки предвид и по-ниските цени за момента?

Няма лошо за тези които имат едни 20-30 г. да чакат да се оправи инфраструктурата. За себе си твърдо мога да кажа, че нямам нито необходимото време, нито желание за това.
Помислета ,че за новоизградените южни квартали им трябват поне 15-20 г докато се оправи инфраструктурата, а какво остава за северните.

# 276
Нали някакъв квартал щяха да правят зад гарата...или беше само проект?

# 277
Нали някакъв квартал щяха да правят зад гарата...или беше само проект?

Изникнали са вече няколко небостъргача там, Юли Тонкин се хвалеше че купил десетки апартаменти на зелено и убедил и приятели, с кредити. Струва ми се че твърде много "инвеститори" са се насадили там, а дали ще има желаещи да живеят?

Това не значи, че за мен северните райони не са перспективни, но точно там си е доста неприятно място.
Но пък колко хора се насадиха на северен склон, щото Бояна и подобни били "престижни". Само дето слънцето зимата залязва в 3 следобед.

# 278

Но пък колко хора се насадиха на северен склон, щото Бояна и подобни били "престижни". Само дето слънцето зимата залязва в 3 следобед.
Ако не беше вярно резиденцията щеше да е в северните райони. Тя изненадващо е в Бояна.

# 279

Ако не беше вярно резиденцията щеше да е в северните райони. Тя изненадващо е в Бояна.

В смисъл? Резиденцията прави така, че слънцето да огрява повече ли?

# 280
Само дето слънцето зимата залязва в 3 следобед.
Тамън ще си представят, че са в някоя хубава скандинавска държава като Норвегия, особено както е модно обзавеждането в сканди стил много ще им пасне мясттото 😁

# 281

Е, разбира се, щом правешкия цървул е решил да си направи там резиденция, че и магистрала до нея, това променя природните дадености и аз трябва да го следвам. Всъщност престижа идва не само от това че тоя си е направил там резиденцията или че принцесата му също буташе развитието на София към полите на Витоша, ами и заради тая магистрала, която на фона на трагичните улички които свързваха по онова време и началото на прехода София с крайградските селца и райони си е направо царски път.

# 282

Изненадвам се че трябва да обяснявам. Резиденцията се строи на хубаво място. Обещавам ти в 3 часа да направя снимка, за да видиш дали е огрята от слънцето.

BobyB, интересно защо ли именията на севастократор Калоян са били там. Доста преди правешкия цървул и нямащи нищо общо с магистралата.

Никакви принцеси не са бутали развитието на града на юг. Ако погледнете другите планински градове по света, че видите, че развитието е по посока на планината, не в обратна

# 283
Независимо от Тодор Живков и севастократор Калоян факт е, че северните склонове на Витоша са изключително сенчести и усойни и много тегави за живеене през повечето време на годината. Стават за около месец през лятото.

# 284

Изненадвам се че трябва да обяснявам. Резиденцията се строи на хубаво място. Обещавам ти в 3 часа да направя снимка, за да видиш дали е огрята от слънцето.

BobyB, интересно защо ли именията на севастократор Калоян са били там. Доста преди правешкия цървул и нямащи нищо общо с магистралата.

Никакви принцеси не са бутали развитието на града на юг. Ако погледнете другите планински градове по света, че видите, че развитието е по посока на планината, не в обратна

Значи понеже един феодал си е направил лятната извънградска резиденция в планината на северен склон, това е перфектното място за целогодишно живеене?

Общи условия

Активация на акаунт