Петокласници-2023/2024

• 31 402
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте, извинете ме за влизането в темата ви, но писах в раздел благотворителност, пиша и тук за всеки случай. Имам два сборника по математика на Просвета - за 5 и 6 клас и сборник по математика на Коала прес за 6 клас. Моля, ако някоя от вас желае да й подаря сборниците, да ми пише лично.

# 526
Buni, да се кандидатирам, ако някой не ме е изпреварил?

# 527
  • shumen
Стела,дано и махне забележката госпожата.
Нас снощи в последния момент ни казаха,че днес няма да учат и моя побесня,че учи през деня.

# 528
Въпрос към Мишленце - какъв е приблизително размерът на макета на слънчевата система? Започнахме го снощи на основа 40/40 см, но на мен ми се струва много голяма, а според детето не е достатъчно...

# 529
Във вашите училища как се процедира при отсъствия по уважителни причини повечко дни? Болничен, други (само екскурзии и почивки за мен лично изобщо не са причина, но да - и такива има)? Видно е, че детето не е било на почивка. Изисква ли се всички домашни, планове на уроци, всичко пропуснато да е чинно написано, и то първия ден след завръщане в клас?

# 530
Въпрос към Мишленце - какъв е приблизително размерът на макета на слънчевата система? Започнахме го снощи на основа 40/40 см, но на мен ми се струва много голяма, а според детето не е достатъчно...

Не съм сигурна точно, тъй като е в училището, но някъде към 60 на 40 см е нашия. За мен лично беше прекалено голям, но имахме такава основа, останала от молекулата и ползвахме нея.
Ако е по-голям е и по-неудобен за носене, така че 40 на 40 ми се вижда добре.

# 531
Във вашите училища как се процедира при отсъствия по уважителни причини повечко дни? Болничен, други (само екскурзии и почивки за мен лично изобщо не са причина, но да - и такива има)? Видно е, че детето не е било на почивка. Изисква ли се всички домашни, планове на уроци, всичко пропуснато да е чинно написано, и то първия ден след завръщане в клас?
Зависи от конкретните преподаватели по предмети. А и детето няма всичко още 1вия ден, така че се наваксва според програмата.

# 532
  • shumen
При нас е като при Духи.Моя обаче все бърза и още на следващия ден,ако е добре бърза да напише всичко.

# 533
  • Където морето целува небето...
Честито на опитните зайчета! https://mon.bg/bg/news/5686

# 534
  • София
Ужасно Sad, така се надявах да ни е подминало, щом нямаше нищо до началото на пети клас.
И пак общи приказки ...

# 535

Нов министър, нови ТЪПОТИИ ... Вместо да се мисли как да се намали тежината на раниците. Учебниците стават все по-дебели.

# 536
  • София
Сигурна бях, но пък и съм с по-скоро положителни нагласи. Аман от тая математика сама по себе си в досегашния й вид. Също така ще е забавно, изхождайки от хилядата тълкувания дали тоя праслон е нарисуван в, до или около таблицата 😄 и какво означава всъщност една проста таблица.

# 537
  • София
Ама да бяха дали повече информация, като са решили да обявяват промени. Така само хвърлят някакви думи и до там. Кога ще разберем, в началото на седми клас ли?

# 538
  • София
Ще дадат, вероятно е твърде рано още.. Интердисциплинарен тест пише по PISA.. Но преразказът, според мен ще остане. Ще има и обучения за учителите вероятно, ще правят проби… Две години има. Не че на мен не ми е любопитно да видя пример.

# 539
  • София
Точно обученията на учители и подготовката на помагала ще отнемат време. Затова трябва да започнат сега. Да се дават практически задачи на децата възможно най-рано, а не да почнат няколко месеца преди изпитите.
Обикновено "опитните зайчета" го отнасят, затова не исках да сме ние. Иначе е добре да се промени форматът към повече практически задачи.

Общи условия

Активация на акаунт