Петокласници-2023/2024

• 31 387
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Ох, ама и аз съм една късметлийка... Каката все беше първа по всички нови програми, сега малката пак... първо онлайни, сега това... ☹️

# 541
  • Варна
Е спокойно де. Току-що обявяват намерение за промени. Нали не очаквате всичко да е конкретно още от сега? Има почти 3 години до матурите.

# 542
  • София
Очаквам да е конкретно, как иначе. Две години били правили анализ и промени, сега явно се хвалят с резултатите.

# 543
Каквото и да са промените, нашите деца пак ще са опитни зайчета. Няма как за толкова кратко време да се подготвят самите учители,   учебниците, сборници и помагала, да не говорим за децата.

# 544
Аз изобщо не смятам да се напрягам с матурите нито да правя дъщеря ми луда да ходи по уроци. Да си пишат каквито искат програми. Всичко само на децата се отразява, в крайна сметка..

# 545
  • Варна
Очаквам да е конкретно, как иначе. Две години били правили анализ и промени, сега явно се хвалят с резултатите.
Ами какво значи конкретно, да кажат точно колко и какви задачи ще има на изпитните тестове, кои ще са датите или...? Изчакайте малко, де. Ще кажат.
Колкото до опитните зайчета - ами все някой трябва да е опитното зайче. И много ми е странно, всички искаме промени, обаче зададат ли се промени настава вой и то преди да сме разбрали каквито и да било подробности Laughing Предполагам ще има обществено обсъждане най-малкото.

# 546
  • София
Конкретно означава да кажат в какво се изразява "новият формат". Или най-малкото, кога ще има повече информация. Защото имам съмнения, че ще е в началото на седми клас, когато одобрят и публикуват модела.

# 547
  • shumen
Информация ще има 100процента в последния момент.Такъв ни е късмета пак ще са нашите деца опитни зайчета.
Ние най-после с помощта на класната успяхме да влезем в дигиталната раница и досега набирахме заданието по Английски.На 09.12 се е записал на олимпиада по Математика и сега ще трябва да се подготви.
За Коледа нещо чува ли се при вас?Моя ще имат коледен базар и ще си разменят подаръци на 18.12.

# 548
  • София
Моят човек седи с баща си и решават “разпределително свойство на умножението по отношение на събирането”. Това даже като страничен наблюдател трудно го издържам. Има да учи и три песни, ряза кадастрони, писа проекти..Брат му разучава в другата стая “Фелиз Навидад” за коледен концерт и направо да идва тая ваканция, чее..
Ще си разменят подаръци в класа, базари, концерти няколко вида.

# 549
В школо една майка с претенции, че отглежда "математик" пита учителката по математика със съобщение, което е видно за всички нас късно ли е детето й да даде заявление за участие в ОЛИМПИАДАТА, защото искал да отиде.
Госпожата отговаря, че списъците са предадени, а въпросното дете лично го е питала и то е казало, че не иска.
Тази история много ме развесели.
Та успех в събота на тези, които сами са се записали.

# 550
  • shumen
И аз искам ваканция вече.Писна ми от домашни и учене.
Моя е от тези,който сами са се записали.Януари но География се е записал.

# 551
На нашите госпожата им е казала на школата, че всички, които ходят на школа, задължително трябва да се запишат на олимпиадата (т.е. почти всички деца от двата класа). От 3 седмици решават олимпиади, уж лесни били задачите от общинския кръг... ще видим...
От тази седмица им почват и класните по различните предмети, та точно като за преди ваканцията ще ни изцедят като за последно.

# 552
Моята също се записа сама за олимпиада. Учителката обещала да пише шестици над един колко си точки. Аз бях забравила, тя също и в събота бяхме с приятели и тяхното дете ни подсети. Аз я питах ще се готви ли допълнително, тя каза, че си знае. Щурчо, не си дава зор. Иначе ще има Коледен базар, за друго не съм чула.
Моята също чака ваканцията или по-скоро коледните подаръци. Има някакви надежди, но не мога да разбера какво очаква по заобиколен път, за да я изненадам😀

# 553
Ами какво значи конкретно, да кажат точно колко и какви задачи ще има на изпитните тестове, кои ще са датите или...? Изчакайте малко, де. Ще кажат.
Колкото до опитните зайчета - ами все някой трябва да е опитното зайче. И много ми е странно, всички искаме промени, обаче зададат ли се промени настава вой и то преди да сме разбрали каквито и да било подробности Laughing Предполагам ще има обществено обсъждане най-малкото.
Добре де, ама тези промени дали не са прекалено често? Както казах, голямото дете пак беше първо по новата програма. Малката сега пак първа, по поредната нова програма. Тоест предната "нова" програма явно е била неработеща, та сега наново. И до кога така?

# 554
  • София
Обявили са намерения за промени с някакви общи приказки, но това не означава, че ще има промени наистина.
За мен е само шум и демонстрация на нещоправене, то не се знае тези изобщо ще стоят ли на власт още много.
Преди години пак имаше опити матурите да са по 100 предмета и това отпадна като неуспешно, сега пак. Аман.
Решила съм преди празниците да не се ядосвам изобщо.
Като ви чета - кадастрони, проекти, тези неща съм ги оставила на самотек. Вълнуват ме БЕЛ и МАТ, както и редовното учене по разказвателните. Другото - да се оправя, да ми казва ако нещо му е нужно, но не го обгрижвам.
По КМ учи сам и с удоволствие, а по ТиПр от доста време чертаят нещо на милиметрова хартия и паус, изобщо не знам какво е, има шестици, това е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт