Петокласници-2023/2024

• 31 379
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Обявили са намерения за промени с някакви общи приказки, но това не означава, че ще има промени наистина.
Май така ще излезе. Зам-министърката беше в сутрешния блок на БНТ и между многото общи приказки каза, че са най-внимателни с промените за НВО след 7 клас и "потенциално" ще опитат да включат задачи, показващи умения и компетентности, а не назубрени знания.

# 556
И моите се записали за олимпиадата.
Викам -Сядайте да се подготвятя!
Отговора- Ние знаем!
Скоро ще разбера какво знаят. Ама как се записваш за участие и не сядаш да се подготвиш, е това не го разбирам. Ако аз ги карам насила да участват го разбирам-нещат . Ама ти искаш да спечелиш без да се потрудиш?!

# 557
  • shumen
И моя се е записал,а все няма време да се подготви.

# 558
  • Варна
За общинската олимпиада ли говорите, че изтървах? При нас беше онзи ден. Изобщо не се е готвил, учителката по математика ги събра веднъж след часовете и решиха 2-3 задачи от книгата за ученика. Излезе от училище към 11 часа, каза, че задачите не били много трудни и толкоз. Умишлено не го разпитвах, че ще се размисли, ще си открие някоя грешка и ще се газира. Каквото такова. И без това не ще да ходи на повече олимпиади Mr. Green

# 559
Моята няма да ходи, на почивка ще сме. Имаме си семейни поводи, тия дати да ги обявяват малко по-рано, не седмица преди събитието... Та целият клас без нея 😁

# 560
  • shumen
Месечинке,мисля,че е общинска.При нас госпожата им е качила една в дигиталната раница от 2019,но моя все няма време да я погледне.
Духи,при нас отдавна я бяха обявили.

# 561
Общински кръг е, да. Всеки уикенд почти са на участия са с батко си някъде си, мен също често ме няма, тоя ще сме на СПА...
Да ги правят в учебно време, за МБГ как можеше, има и медал детето.
Ще преживее и без олимпиадата таз година. Файда. Пууу не мога да си видя децата от събития всякакви 😁

# 562
Приветствам промените и дай боже да има такива, пък ако ще и опитни зайчета да се окажат наборчетата. Дано се минимизира субективността до степен да няма значение кой на коя страна се е събудил. Личното ми мнение по този въпрос е за разпределение на тежестта на конкретни части от изпита в зависимост от насочеността. Трудно ми е да си представя матура "по всичко".
А за олимпиадите - смело напред! Какво, ако не са се подготвяли предварително? Доказва ниво на знание в идеалния вариант, ако няма малшанс или пък други фактори, които не зависят от децата. Моето се записа за наличните олимпиади и не се подготвя специално.

# 563
И моят се записа за олимпиадата по математика без да се подготвя. Даже на въпроса ми защо не го прави, ми опонира с "ако трябва да решавам допълнително, няма да се записвам повече". Като бях ученичка, не бях спокойна да се явя така без допълнителна подготовка, но той е друг характер и го дава по-лежерно Simple Smile

# 564

Нов министър, нови ТЪПОТИИ ... Вместо да се мисли как да се намали тежината на раниците. Учебниците стават все по-дебели.
Пак пратих писмо на МОН-ци, завели са ми го с входящ номер. Сега чакам да препишат миналия си отговор - че имат шкафчета в училище и, че имат електронни учебници.
Аман от преписвачи ... 🙃😭😐🤔🥲

# 565
Нямат шкафчета в училище и няма къде да остави учебниците, които и' трябват за следващия ден.

Ще поживеем, ще видим какви ще са промените. Дано да са за добро. А дано, ама надали. Като гледам как навсякъде се забатачват нещата, не съм оптимист. Както казва една позната, всичко е власт и пари. Ще оцелеем, споко.
Идват празници, да мислим положително. 😊

# 566
  • shumen
Шкафчета имат и се заключават,но са в коридора и освен физическо,технологии и изобразително друго не оставя.А и се местят от стая в стая и ако ги остави докато ги вземе и се премести и то междучасието свършило.

# 567
При нас има шкафчета, но на първия етаж, а те са на третия. Съответно там стои само физическото. С други думи има ама, за да ги използват трябва да си губят междучасието и да тичат между етажите. Там да се бутат, за да може всеки да стигне да своето и някаква пълна безмислица.

# 568
Пак пратих писмо на МОН-ци, завели са ми го с входящ номер. Сега чакам да препишат миналия си отговор - че имат шкафчета в училище и, че имат електронни учебници.
Аман от преписвачи ... 🙃😭😐🤔🥲
Споделете, моля Ви, какво са отговорили, понеже се обзалагам на 5 лицеви опори, че ще отговорят, че не може да се направи проверка, понеже не сте изпратили данни за кое училище и за кой клас се отнася оплакването.

# 569
  • shumen
Моя заплес тая вечер се сети,че за другата седмица за вторник му трябва дрян по Изобразително.Сега имам мисията уикенда да му намеря отнякъде.
Иначе съм доволна от контролното по Английски.Има 6,със 3 грешки само.

Общи условия

Активация на акаунт