Петокласници-2023/2024

• 31 362
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
Добре се е сетил, има достатъчно време за реакция.
Ние тази седмица правихме сурвачки, нашата изглежда доста странна, но каквато такава🤣

# 571
И моят се записа за олимпиадата по математика без да се подготвя. Даже на въпроса ми защо не го прави, ми опонира с "ако трябва да решавам допълнително, няма да се записвам повече". Като бях ученичка, не бях спокойна да се явя така без допълнителна подготовка, но той е друг характер и го дава по-лежерно Simple Smile
По мое време почти нямаше олимпиади, камо ли състезания. Всички се напрягахме в 7 и в 12 клас, когато се кандидатства. През другото време аз поне разчитах на това, което знам от училище и се представях съвсем не зле в моята област. Сега... от 5 клас умуваме какво ще измислят за след 2,5 години. Не че е без основание мисленето. А сега, в 5 клас, наистина не е нужно да се претоварват. Да не губят форма и спортен дух, пък каквото дойде.

# 572
  • София
Знаете ли от съде е този тест?

# 573
  • София
Знаете ли от съде е този тест?
Това е от книгата за учителя по математика на издателство Просвета

# 574
  • София
Сериозно се стреснах и депресирах от този тест, явно съм забравила много неща! А винаги съм била "читанка" и съм завършила МГ! 😔

# 575
  • shumen
На вашите деца връщат ли контролните?По ЧП досега са правили два теста и не им ги връща.Само им дава да си ги видят,а аз искам да знам къде са му грешките.Питали дали могат да ги снимат,но госпожата им казала,че не може.

# 576
На нашите им връщат контролните. Носят ги вкъщи. Понякога учителите искат да ги върнат подписани.

# 577
  • shumen
Фортуна,това при нас е само по ЧП.По другите предмети им ги връщат и им искат някои подписани.

# 578
danaeka, говорете с учителя. Добре е да се виждат контролните от родителя, за да знае с какво детето се справя и с какво не.

# 579
  • shumen
Фортуна,говорено е на родителската среща,но госпожата категорично отказа,за да не си ги предавали от клас на клас.

# 580
Фортуна,говорено е на родителската среща,но госпожата категорично отказа,за да не си ги предавали от клас на клас.
Странно. При нас се връща всичко. Не зная дали в другите паралелки дават същите контролни, но ако си отсъствал, дават различно от това на класа. Ако госпожата се притеснява от размяна, значи дава едно и също на всички и не допуска, че част от въпросите, особено ако са затруднили децата, се коментират, запомнени са. Може да им ги върне след като целия випуск приключи с конкретния тест. Варианти много, желание явно няма. Но пък вие имате право да видите всички писмени работи на детето, така е по наредба.

# 581
  • На морето!
Е, то не е трудно да се организира и да правят всички паралелки в една седмица теста или просто да ги връща, след като и последните паралелки са направили тест.

# 582
На нас само госпожата по български каза на родителската, че не иска да им дава контролните да ги взимат вкъщи, за да не ги загубят. В крайна сметка се разбрахме са им дава да си ги снимат, за да може и ние да ги видим.
Дъщерята редовно ми праща снимки на разни писмени изпитвания, никой не им е правил проблем за това.
А за предаване на информация - те и сега си предават в междучасието устно, дори учителката по математика ги питала защо го правят като не е в техен интерес.

# 583
Вероятно тестът е достъпен и включва и непреподаван материал. Дано се разбере причината и не се повтаря.

# 584
Пак пратих писмо на МОН-ци, завели са ми го с входящ номер. Сега чакам да препишат миналия си отговор - че имат шкафчета в училище и, че имат електронни учебници.
Аман от преписвачи ... 🙃😭😐🤔🥲
Споделете, моля Ви, какво са отговорили, понеже се обзалагам на 5 лицеви опори, че ще отговорят, че не може да се направи проверка, понеже не сте изпратили данни за кое училище и за кой клас се отнася оплакването.

Не е нужно да им казвам в кое училище е детето. Ще си пусна ден отпуска и ще им занеса раницата да я премерят. Тя няма да се намали много, ако има шкафче. То гуменките не съм ги мерила и не е в тежината. Да вземат да се консултират с невролог колко кг може да издържи гръбначния стълб. И двамата с мъжа ми се обзаведохме с дискови  хернии и това е бичът на 21 век.

Общи условия

Активация на акаунт