Първокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 27 382
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Малчо е с 36 т. на Математика без граници, т.е. има 18 верни от общо 20 задачи. Много съм доволна, най-вече, че не се е притеснил и е мислил, т.е. успял е да покаже това, върху което работихме усилено.

# 631
Излязли ли са резултатите? Не ги откривам на сайта им. 🤨 Може ли помощ?

# 632
Не. Нашият локален организатор разпрати по мейл индивидуалните резултати на децата, тепърва ще изпращат протоколите и ще излиза националното класиране.

# 633
  • гр.София
Хмм.. сигурна ли си за 49-то? Аз мисля,че всички училища с басейни са общински и могат да се ползват от децата, независимо в кое училище учат.
За басейна в 22-ро е така например.
Попитай в общината.

Да, сигурна съм. Писах и въпрос до общината, но отговора им беше, че басейна се стопанисва от училището и достъпът на външни лица до него се определя от Правилника за вътрешния ред на училището Rolling Eyes
Преди ковид пускаха външни лица, оттогава-не.

# 634
  • София
Здравейте,
Бих искала да попитам как е в клас дисциплината, децата бият ли се, викат ли си.
Детето ми е в 1 клас. И всеки ден като го вземам има някои, които се бият , викат, понякога и моето се включва. Момичета , момчета все има проблем.После учителките ми казват, не слушат, бият се. Едно време имахме респект към учителите, а сега не. Как е при вас. Това вече нормално ли е. Не мисля,че във всеко училище, децата са невъзпитани.

# 635
Училището е джунгла, в която децата трябва да оцелеят. Подготовка за реалния живот занапред Simple Smile Нагледала съм се на какво ли не през годините. Моля се само физически да не пострада моето, че е изключително нежно и слабо. Относно психическия тормоз - трябва да внимаваме как се чувстват децата ни. Общо взето борба всеки ден и час. И вечното чудене да не преминем границата и да не се намесваме прекалено... много зависи и какво е самото дете.

# 636
  • София
Не съм чула за фрапантни случаи на агресия в нашия клас.
Има две девойки, които не мелят заедно, но се надявам госпожата да ги овладее.
Дъщеря ми не се е оплакала от агресия срещу нея.

# 637
  • София
Сравненията с едно време са несъпоставими. Едно време майка ми можеше да говори с учител само на родителска среща, а класните правеха посещения по домовете да проверяват учи ли се Simple Smile Невъзпитаното дете е такова не заради училището, в което е попаднало. Особено за първи клас тази корелация не е особено релевантна.
Във всеки клас има по някое по-буйно дете и учителят има задача да му покаже, че всеки е важен в класа.

# 638
Когато има деца със СОП в класа, какви мерки се взимат за да се приобщят и адаптират по-лесно в колектива?

# 639
  • София
В класа на голямото ми дете имаше деца със СОП и никога и по никакъв начин не сме усетили да не са част, да се отделят от класа и пр. Напротив, всички сме се радвали на успехите им. Но сигурно зависи и от подхода на цялото училище и изобщо отношението към такива деца. Има доста работа с ресурсни учители, както и с психолог. В сегашния клас изобщо нямам идея има ли деца със СОП.
Понеже идва след дискусиите с агресията, да уточним, че вероятно няма общо директно към децата със СОП.

# 640
  • София
Моето дете явно училище няма да види тази година. Sad Тъкмо по прялемина кашлицата и трябваше да почва утре и вчера бам 40 градуса, едвам ги свалихме. Никога няма да свърши тоя кошмар. Sad

# 641
В класа на първокласника децата, които създават истински хаос с дисциплината и съвсем реално и не в незначителна степен пречат на учебния процес, са 4. За три от тях самата класна казва, че са със СОП, въпреки че не са класирани за прием като такива. Което вреди на тях самите, на бъдещото им интелектуално, емоционално и поведенческо развитие, както и на това на целия клас. За което държа отговорни единствено родителите им!
Зле е положението, наистина.

# 642
Без желанието на родителите в България не може да се помага допълнително. В смисъл за всякаква помощ или допълнителни занимания, родителите трябва да дадат писмено съгласие.
В същото време класната пък няма право да категоризира децата, че са със СОП, защото не е специалист.

Всеки преценява конкретните ситуации, аз не съм се сблъсквала лично с такава. Гледам моето дете как се вписва, защото за другите какво бих могла да направя?

# 643
Моментните оценки в школо влияят ли на нещо? Успех, завършване на годината?Бъдещо кандидатстване?

# 644
  • София
Моментните оценки в школо влияят ли на нещо? Успех, завършване на годината?Бъдещо кандидатстване?

Не, разбира се.
Това е само първи клас, за Бога.

Общи условия

Активация на акаунт