Първокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 27 383
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Дъщеря ми от събота пак почна да покашля, последните два дни вече кашля като за световно. Просто няма отърване от тази задна хрема. Днес трябаше да е на рожден ден, а аз на театър. Мхм, в някой друг живот. Поне няма да изпусне толкова много материал, заради ваканцията. Вчера личната , която е на 4,5 квартала през нас нямаше и интернет и не можа да издаде нито рецепта , нито болничен, нито бележката. Стискайте палци днес да станат нещата. А, пропуснах, че на целия този фон понеделник бяхме в Пирогов. Изведнъж каза, че я боли коремът, а температурата беше 39 гр. 🤦‍♀️ Слава Богу не беше това, от което се опасявах... Продължаваме напред с тази прекрасна седмица. Simple Smile

# 616
Кофти работа е това с боледуването, и ние стартираме силно с херпангина от неделя...

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 08:03 от prolet_inchen

# 617
  • Германия
Ние сме в Турция и се наслаждаваме на прекрасното време. Обаче децата мрънкат и са вечно недоволни 🙄

# 618
  • София
sea.sea, влезли сте в серия.. Много е кофти така!
Стискам палци за скорошно оздравяване.

Нашият от другата седмица тръгва на плуване. Психически се подготвям за неизбежното ... Омммм....

# 619
Не се настройвай предварително, плуването закалява, може и обратният ефект да има. И аз мисля да го пращам на плуване, но при нас е мисия невъзможна да се намери инструктор и басейн. Много желаещи има, а е все в неудобни часове.

# 620
  • Германия
Дъщеря ми също ще ходи на плуване от другата седмица, но е само 5-седмичен курс, по 2 пъти в седмицата, след който се надявам че ще може да плува. След това ще имат и плуване в училище, но само 6 пъти. Как пък случихме все в най-студеното време на плуване да ходи! Но и тук курсовете са много кът, този ми го предложиха съвсем изненадващо след като преди това ми бяха казали, че следващия курс, за който имат свободни места, ще е началото на 2025 😣

# 621
  • София
Синът ми също ще ходи 2 пъти седмично.
Треньорката му е от старата школа (Таня Владова , известна е в София). Не е като съвременните комерсиализирани треньори.. Заяви ни, че ако някое дете се лигави, недисциплинирано е и не полага усилия , директно го гони без да се церемони.
Каза също така, че чак след втората година може да се смята, че някой умее да плува.
За 5 седмици едва ли.. П.П. Това ти го казвам да го имаш предвид, а не да си в заблуда, че ако се държи над водата , детето може да плува!

# 622
  • София
Възхищавам се на децата, които са упорити и плуват.
Лично аз съм фен и на зимните спортове, ски и сноуборд. Баткото го бяхме записали на курс, събота и неделя сутрин качват децата на Витоша и следобед ги връщат.
Така две години подред поне по 6 уикенда изкарваше в планината карайки ски. За жалост при щерката не стоят така нещата. Тя е по-страхливичка и лежерна,, стои далеч от всякакви спортове!

# 623
  • гр.София
Happy Mijjj, къде си го записала да плува?

# 624
  • Германия
Аз се надявам да изкара ниво “водно конче”, което е входното ниво в Германия, значи че може да плува 25м. За мен това на първо време е достатъчно, аз искам да знам че като сме при свекърите тя няма да падне в басейна и да се удави. А дали ще ходи на плуване като спорт или не изобщо не го мисля, има време.

# 625
И аз само за безопасност искам да се научи да плува. До напролет дано успеем и ние.

# 626
  • София
Happy Mijjj, къде си го записала да плува?

В 22-ро . Там имат басейн, който е общински и е само за деца.
Мисля, че и в някое от училищата в Люлин също има, както и в 49-то в Сухата река.
Говоря само за басейни за деца. Със свободен достъп има доста.

И аз не целя да става плувец-състезател, но искам да може да плува добре.
Аз не мога и това ми е голям тормоз цял живот.

# 627
Моите деца ходиха на плуване по около веднъж седмично. Не мога да кажа, че са много добри, пак влизат с пояс в басейните за възрастни, но в детските за мой ужас практикуват някакво подводно плуване. Зимата ги спираме, но през пролетта пак ще почнат.

# 628
  • гр.София
49-то ми е в района, но пускат само деца, които учат там Confused Аз си мисля за Спортната палата, но малко ще ми е трудна логистиката (особено през зимата).

# 629
  • София
Хмм.. сигурна ли си за 49-то? Аз мисля,че всички училища с басейни са общински и могат да се ползват от децата, независимо в кое училище учат.
За басейна в 22-ро е така например.
Попитай в общината.

За другите басейни не знам.. аз съм малко Монк и няма да се чувствам ок да е с възрастни и някакви хора. Най-добре да е само за деца басейн

Общи условия

Активация на акаунт