Първокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 27 389
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
Качва си нашата всичко, на приятелка на детето пък качват само звездичките, а другото го пишат в тетрадките. Така или иначе не се взимат предвид накрая, нашата госпожа каза, че всички щели да завършат с една оценка - отличен Grinning Това по повод притеснения на родители с цитирам "намръщени човечета", явно са ѝ търсили сметка на жената, знам ли.

# 586
Ами странно ми е как всички ще завършат с отличен. При нас има две близначета, който не знам дали ще изкарат и до трети клас.
И да ви споделя нашата госпожа се оказа доста строга - гледа сутрин нокти, уши, вързана ли е косата, яката на униформата.....

# 587
Не знам, това са думи на класната.

# 588
Няма начин дете да не завърши първи клас и сигурно всички ще са с отличен, за да не им секне ентусиазма Simple Smile

Иначе всеки родител си вижда нивото на детето и си прави изводите как да действа съответно, ако има някакви затруднения.

# 589
  • Германия
Първи клас ще завършат всички, и при над сигурно е така. Но примерно на приятелка дъщеря ѝ повтаря 2ри клас. Добре ѝ се отрази като цяло, но тя е с разни дефицити така или иначе.

Иначе оценки няма да има в първи клас

# 590
То май не може вече да се повтаря, поне преди време го коментирахме с позната учителка. По мое време имах съученичка, която повтаря два пъти втори клас и накрая се падна в нашия, с две години е по-голяма. С нас си добута до четвърти, а момичето беше нормално, не разбирахме какво се случва.

# 591
  • София
Ами странно ми е как всички ще завършат с отличен. При нас има две близначета, който не знам дали ще изкарат и до трети клас.
И да ви споделя нашата госпожа се оказа доста строга - гледа сутрин нокти, уши, вързана ли е косата, яката на униформата.....

То по мое време нямаше такива неща...

# 592
  • София
Браво, Миж!
За мен всяко поощрение е важно. Това стимулира и мотивира детето да полага повече усилия и да се радва на резултатите!

# 593
  • Варна
Ние имаме звездички, оценки, отзиви.. И в тетрадките има отзиви "Отлично", "Продължавай все така", "Не бързай"... 😀
По всичко има оценки вече.
Щели да въвеждат меню за деца с алергии, ама сега трябва пък да ходя да се занимавам с протоколи. Ще трябва да отсъства от училище за тая глупост.

# 594
Аз днес най-накрая успях да видя писанията на другите деца от класа и да ви кажа, моето дете домашните му са поне толкова красиво написани, колкото на "отличниците". Тоест си отдъхнах, че поне нещата са наред. Даже аз изисквам доста повече от него.
Обаче си остава проблемът, че може, а в клас се разсейва и не внимава явно. Госпожата му написа вече втора забележка, макар че за нея съм с особено мнение.
Имаме починал в семейството тази седмица. Единият ден й казвам, обяснявам ситуацията, предупреждавам, че ще е разтроен и разсеян. Уж всичко е наред и на следващия ден - забележка не внимава в час... Звъня й за консултация, да каже, какво я притеснява конкретно, какво да направим. Друго дете било записано на консултация. И не можела да говори в момента. Добре, какво предлагате да се случи?
Детето днес ме пита дали и аз и баща му ще умрем и къде е заровен дядо му и искаше да види снимка на гробищата... Дали му е до ченгелчета и букви...

# 595
  • София
prolet_inchen, в рамките на месец и половина детето ми загуби баба (майка ми почина в края на август) и дядо (свекър ми си отиде в началото на октомври)....
Толкова бяхме (и все още сме) разстроени и аз, и баща му, че той, милият, ни утешава , че такъв бил животът и че е тъжно, но все пак му остава още една баба и още един дядо...
Мъдрият ми той ... Cry
Водих го на 40 дни на мама... Нямаше на кой да го оставя, че тогава свекър ми береше душа в болница след операция на рак на дебелото черво и мъжът ми беше при него.
Детето приема нещата като мъж. Или поне се опитва..

# 596
Много съжалявам, много неща са ви са се случили...

# 597
Съжалявам за загубите ви, момичета, и за мъката 7 на децата ви. Пак бих говорила с госпожата, за да намекна, че училището, освен че дава академични знания, трябва да учи и на емоционална интелигентност - как да се справяме и преодоляваме болката и да оказваме подкрепа на тези, които преминават през нея.

# 598
  • София
Ох, много съжалявам за вас. Sad

# 599
  • Варна
Привет , и ние сме в такава ситуация баба ни (живеехме заедно) почина в понеделник и днес беше погребението. И двете ми деца го приеха много трудно и по свое му , но поне в училище госпожите проявиха съчувствие и не го товариха много първолака ( и без това не се справя добре) и довършваме във вкъщи. Обещахме да наваксаме с пропуските по тетрадките през ваканцията . Тежки са тези моменти... чисто човешки ... радвам се че попаднахме на разбрани госпожи и влизат в положение .

Общи условия

Активация на акаунт