Шестокласници 2023/2024 - Тема 2

• 42 663
  • 791
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Родителската беше за цялото училище. Учителите обикаляха по стаите.
Дисциплината е най-големият проблем на класа ни.
Иначе децата са умни и можещи!😂

# 151
На тази възраст бушуват хормони, мързелът е доста, интересните неща като игри и Тв са много и по-изкушаващи от ученето, тааа.......нещата не са цветя и рози. Най-трудното ще е догодина обаче. Ама в крайна сметка няма някое дете да не учи някъде, няма незавършили, така че ще се опитам да не всявам паника, че да не предОбрим нещата!

ПС: На един колега детето беше до 7 клас в математическа парарелка в ЧУ и се оплака, че детето не иска да види повече математика, та от 8 клас си е в ДУ с някакъв език.

# 152
  • here and now
Аз, с моето нямам проблеми, отговорно ми е детето.

Мога да се оплача от класната и от доста учители, но нямам голям избор какво да направя.
Проблема с дисциплината е отговорност на самите учители. Очевидно нямат капацитет да се справят.
Щом при едни учители има дисциплина, а други не, очевидно проблема е в тях. Децата са деца - сега се учат и възпитават. Отговорността е на възрастните.

Няма как да ти сложат учителка по английски, която произнася "исланд", "сатурдаи", " вегетаблес" и да си мотивиран.

Няма как, като попиташ учителя по математика "Може ли да ни решите задачата, че очевидно не се справяме" Отговора да е "Ама вие трябва да я решите, няма да ви я реша аз." и да примираш от кеф да решаваш задачи, които не разбираш и няма кой да ти обясни.

Не може да сигнализираш на класната 122554 пъти, че едно дете проявява агресия и след като ескалират нещата да каже "Ами не я дразнете". Ама ние не знаем от какво ще се почувства подразнена...

Защо и къде ги пращаме тези деца, се чудя понякога....

# 153
  • София
А след като в учебника по География пишеше "ВенеСуела"...

# 154
  • here and now
Географията тотално съм я отсвирила.
Дали са им едни учебници, госпожата работи с друг, а тестовете са от трети.
Оказва се, че информацията е различна и масово оценките са ниски, защото в теста има неща, които не са им включени в учебника и учетелката не им е преподала.
Моята се беше запънала на входното ниво, че не е съгласна с оценката, защото е върху непреподаден материал, а отговора на единия въпрос ѝ беше различен от учебника, но по същество верен.
Госпожата не се даде и в крайна сметка остана без оценка. После я изпита.

# 155
Алис, ще изкара ли така детето още година и половина? Че и седми клас си е зор на всичкото отгоре...

# 156
  • here and now
За английския съм взела мерки, скоро ще отида да видя какво е развитието.
За другите предмети се надявам да се справи.
Лошото при нас е, че каквото и да предприема е " Ооо ама как така? За първи път чувам. Само ти се оплакваш"

Не, че това ме спира де..

# 157
При нас все още дисциплината е на ниво, има от време на време оплаквания, че са разсеяни или за дребни конфликти, но като цяло съм много доволна от класа, в който попадна набора - добри деца са Heartpulse И повечето учители също.
И моят вкъщи всичко знае, на контролните все 1-2 точки не му стигат за по-висока оценка. Като ни ги връчат на родителската среща, такива елементарни грешки от разсеяност и бързане виждам Close
А любимо ми е като почне да ми разтяга локуми, да не мрънкам за оценки, че другите били много по-зле Laughing

# 158
Joy Малееее, все едно една майка ги е раждала.

# 159
  • Бургас
Забравих да пиша - раздадоха ни кодове за тази дигитална раница ли беше,ко беше,🤔 онуй с многото букви 😂😂😂
Само дето не ни трябва сега. Щяло да влезе в действие до две години най-късно,вместо школото. Поне така каза класната ни.

# 160
  • Бургас
Аз не видях кой знае какъв смисъл от тази дигитална раница, при положение че пак ме препращат към сайта на съответното издателство, за да се регистрирам или платя за учебник, но да речем, че идеята ѝ още е в работен вариант.

# 161
  • София
Ох, хановете кога станаха канове?
Аман...

През ден ги изпитват по нещо, през ден тестове, и при вас ли е така?

# 162
О, тава за кановете отдавна го знам.
Абе нашите не ги изпитват и тестуват много, чак съмнително ми се струва. Миналата година имаха оценка през ден-два, така ги бяха подпукали. Сега е малко по-спокойно в това отношение.

# 163
  • Бургас
Нашите редовно ги изпитват устно, като минат даден раздел и писмено. По БЕЛ и математика вече е с 3 оценки, по разказвателните с 2, като скоро се очаква още 1, понеже вървят контролни по всичко тези дни.

# 164
  • София
Често имат контролни, но чак пък през ден не са. Имаха по география и математика миналата седмица,  тази седмица по литература,  следващата май по български език. Разказвателните вървят с устно изпитване и групови проекти, не ми се вижда особено натоварен юнака, поне засега.

Общи условия

Активация на акаунт