Шестокласници 2023/2024 - Тема 2

• 42 623
  • 791
  •   1
Отговори
# 570
А как е набор 2011 като брой спрямо предишния?

Една идея по-малък.
Общо за страната 75 хил 2010 г., почти 71 хил. 2011
За София - 14 886 / 13 742

# 571
По данни от пресата през 2018 - около 12300 очаквани за София.
А според тази статия от 2019 за предходната 2018, която нас ни интересува всъщност  са приети 12045 : https://trud.bg/криза-за-първолаци-18-хил-по-малко-за-2-год/

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 13:49 от second

# 572
А как е набор 2011 като брой спрямо предишния?

Една идея по-малък.
Общо за страната 75 хил 2010 г., почти 71 хил. 2011
За София - 14 886 / 13 742

Броят на местата в училищата също не е константа, така че сама по себе си тази статистика няма особено значение.

# 573
  • София
Ходила съм на гледам работите на голямата от любопитство. И по БЕЛ и МАТ бяха минали арбитраж.
Наистина ли? Мислех, че доста рядко се случва да се стигне до арбитраж! Виждат ли се първоначалните точки поставени от всеки от проверяващите или само финалния резултат?

# 574
  • София
Пиенето къде ще е? Предлагам да е ежемесечно, че с тийнове и предстоящо НВО, мисля всеки месец трябва да се подкрепяме взаимно.....
Накрая ще е в клиниката в Суходол Wink

Наистина ли? Мислех, че доста рядко се случва да се стигне до арбитраж! Виждат ли се първоначалните точки поставени от всеки от проверяващите или само финалния резултат?
О, напротив. Доста често се стига до арбитраж Simple Smile От това, което виждаш нищо не разбираш. Проверителите не поправят грешки само поставят чавки. Една зелена и една червена. Ако има разминаване арбитъра пише в черно. Абе реално никъде не виждаш грешките какви са, а само чавки Simple Smile Например на тезата изобщо не знам колко точки е имало детето. Може само ориентировъчно да разбереш. Единствено на въпросите със затворен отговор знаеш как е точкувано. Но ние не сме имали някакви съмнения в резултата, просто бяхме любопитни. Помня, че детето живо се интересуваше от точките на тезата и накрая не ги разбрахме Simple Smile))))))))

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 15:23 от Vache

# 575
Нищо де, те тези дето питат сега какво е искал да каже авторът, скоро ще могат да получат отговор. Четох, че има проект чрез изкуствен интелект да се симулира разговор с исторически личности Simple Smile от различни области.
Едно време имаше литературни анализи и на лично мнение не се гледаше с добро око. Ако пък попаднеш на учител,  който все пак го интересува учениците да мислят, то проверяващите по изпити и т.н. си търсеха клишето.
Сега явно не е по-различно щом се търси наличието на определени ключови думи. Ако не ги ползваш, тц.

# 576
И аз от тези, дето догодина ще "преминат" 7-ми и 12-ти клас. Моята ще е при частен учител и по мат, и по Бел.
При нас май няма пробни изпити за 6 клас / или поне не съм чувала/. И аз пазя помагалата от предния 7-ми клас. Дано да влязат в помощ.
Иначе мързела е велика работа. Хормоните бушуват. А аз искам да заспя и да се събудя някъде "къмто" 11-12 клас.

# 577
  • София
Помните ли пожарникаря от 4 клас? 😁

# 578
Е как не!?!?

# 579
  • София
Хич нямам намерение да се тровя тази година аз. Обявила съм я за почивна. Ангажимент имах да си поговорим има ли идея какво да учи - ура, има, искала английски. Английски да е, няма проблеми, каквото ще да е, само да не го мрази. Подадох молба за школата (Междучасие, батко й беше там, по препоръка, щото нямаме пари за Академия Никола Тесла с толкоз деца у дома, макар да ми е на сърце) - потвърдиха, чакам да плащаме м. май, за да се успокоя. Айде стига толкоз. Догодина ще е неприятно, на всичко отгоре ще влизат всякакви хора по темата да пишат и да дават акъл, няма да пропаднем. Ще се нароят изведнъж едни перфектни дечица с невероятни способности не само да си оправят леглото и стаята, ами и самички да си учат и да се организират. По-малко перфектните съвсем ще спрат да пишат, айде, нищо ново под слънцето. Да сме живи и здрави всички, моят отговор на питане "Как си?" се свеждаше до "Имам девет бутилки вино" и затваряше чудесно устата на питащия. Подарявам ви го да го ползвате.

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 11:35 от зелено човече

# 580
Да си оправят стаята?!?!?!

Това да го видя у нас, няма да го повярвам .....хаха

# 581
Добро ви утро!
Честит празник на дамите- празнуващи, непразнуващи...нежно да ви е, женствено и хубаво в душата!
Смешно ми стана и на мен това за стаята....скоро се сетих като видях неоправени легла и си викам "Къде ли сбърках?" Такова дуднене за тия легла специално, обаче тц...ей така седят цял ден. Но, както написа зелено човече, важното е да сме живи и здрави.
Нашия батко също беше в Междучасие, обаче сега имаме и друг вариант, затова съм на кантар все още. Другата седмица ще се изясни избора.
Лафът за виното е топ SmileySmileySmiley

# 582
  • Бургас
Моя въобще не се трогва от матурите.
Спокоен е. Знаел бил всичко!🤔
Ще го видим догодина!

# 583
  • here and now
Моето си оправя стаята, но не е от амбициозните.
Учи, има хубави оценки, но не виждам желание да ходи да учи в дрг град, при нас само обикновена гимназия има.
От перфектните е, ама не съвсем Mr. Green

# 584
Още една неперфектна майка с неперфектно дете. Както са казали хората: "Много сме, силни сме!" 😄

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 13:33 от a_val

Общи условия

Активация на акаунт