Шестокласници 2023/2024 - Тема 2

• 42 665
  • 791
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И при нас - тестове, изпитване всеки ден или през ден, но като питам  - ооо, нищо, нищо не правихме, после гледам оценки в школо, не съм доволна.
И един въпрос - защо тук отговорът е а
Нямало време да пита учителката, все нямало време в часа, все се разправяли с дисциплината
Скрит текст:

# 166
И при нас - тестове, изпитване всеки ден или през ден, но като питам  - ооо, нищо, нищо не правихме, после гледам оценки в школо, не съм доволна.
И един въпрос - защо тук отговорът е а
Нямало време да пита учителката, все нямало време в часа, все се разправяли с дисциплината
Скрит текст:

Според мен тук детето е посочило верния отговор. Да не би госпожата да се е объркала нещо? Трябва да я попитате.
В допълнение слагам снимка на бърз онлайн тест, който направих. Абсолютно същият въпрос, дадох отговор като детето и го маркира като правилен!

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 16:33 от Мила Атова

# 167
  • София
И за мен е "в".

# 168
  • София
За първи път чувам за урочна статия.

# 169
  • София
И аз не съм чувала, но учат разни странни работи, имат и отговор на научен въпрос, в 5 клас имаше житейски въпрос, сега учели отговор на литературен въпрос, дано няма промяна на формата на НВО /както се гласяха/ сега за 7 клас няма промяна, ще видим как ще е догодина. Според мене няма време за радикална промяна в 7 клас.

# 170
  • Бургас
И аз съм за отговор "в". Урочната статия е написан по достъпен за ученика начин научен текст. По всяка вероятност е грешка на госпожата в бързината. Нашите учиха урочна статия и научен текст много отдавна, вече минаха всички местоимения.

В този ред на мисли, на вашите деца дават ли им писмените изпитвания за подпис вкъщи? Втора година не виждам такива, има преподавател, който и снимка не позволява да се направи.

# 171
По БЕЛ в момента учат хиляди видове местоимения. Всичко съм забравила аз от шести клас....

# 172
  • София
Нищо не искат за подпис вече.

# 173
Не искат подпис. Повечето не ги виждам дори.

# 174
  • София
Само по математика дава госпожата за подпис, по БЕЛ май само им дава да ги видят и дъщерята го е снимала, аз държа да следя БЕЛ и мат., по БЕЛ струва ми се много бавно вървят.
В тази връзка се чудя дали да не я пратя на пробен изпит за 6 клас в Междучасие /през февруари/, да свиква, в София е голяма конкуренцията. Някой да има информация от първия пробен там?
Има и някакви онлайн изпити, но аз искам присъствен.

# 175
По нищо не искат подписи, но всичко се връща или показва на снимка. Този месец имаше почти по всичко контролни, по математика даже две, а между тях и петминутки 😆
Ученето е на принципа "много искам, но нямам желание". Учи, всичко научила и ред сълзи, ред сополи след поредната четворка. Хайде пак учи, да я поправя и така няколко пъти и не проумява, че всичко може да се случи от първия път и всичко ще е по-лесно.

# 176
  • София
Всички контролни виждам, не искат подписи тази година,  за разлика от миналата. Записала съм го за пробни матури в Примерно, понеже ме устройва като локация. Добра тренировка ще е. Пък и  входните нива там се оказаха полезни, тъй като разбра къде са му пропуските и имаше възможност да ги навакса набързо.

# 177
Може би към края на годината ще го пусна на някой пробен, ако има.

# 178
В учебника по БЕЛ пише точно това, което е отговор "а", поне в нашия.
Аз имам проблем с двусмислени въпроси при работа с текст и поуки от произведения. Ама там "всеки сам си преценя" и никога не е според преценката на преподавателя.
Вървят изпитвания и контролни, но по 1-2 предмета се стои с по една оценка само.
Откъм сериозност на учене е по-добре сравнено с миналата година.
Другото си е пубертет и собствен и в класа.

# 179
  • София
Кой учебник /издателство?
В учебника по БЕЛ пише точно това, което е отговор "а", поне в нашия.

Общи условия

Активация на акаунт