Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 29 109
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • на острова на мечтите
Със съня и аз имам проблеми. От известно време ако прескоча момента, в който ми се доспива и край. Лежа, въртя се, знам че ме чака път с кола и цял ден работа, ама не и не. Усетя ли че се закучва работата глътвам един мелатонин и толкоз . Действа винаги. Никога не съм спала до късно. Осем часа за мен си беше перфектно. С годините обаче йок нормално спане. Вечер пия много вода, защото обикновено на работа сутрин нямам време да отида. А и моята тоалетна си е моя. Ставам поне два пъти, но реално продължавам да спя 😁
Елора, прави си инхалации. И прополис.
Не мога да отворя рецептата на хляба от елда! Иска да се регистрирам в тик ток. Да ама аз не ща. Имам незнамсиколко апликации и не му трябва и тик ток. Някой помни ли къде беше публикувана?

# 151
Ето я от Инстаграм, дано така да е оки за теб Simple Smile
https://www.instagram.com/reel/CuyivBgIYxI/?igshid=MmU2YjMzNjRlOQ==

Със съня и аз имам проблеми. От известно време ако прескоча момента, в който ми се доспива и край. Лежа, въртя се, знам че ме чака път с кола и цял ден работа, ама не и не. Усетя ли че се закучва работата глътвам един мелатонин и толкоз . Действа винаги. Никога не съм спала до късно. Осем часа за мен си беше перфектно. С годините обаче йок нормално спане. Вечер пия много вода, защото обикновено на работа сутрин нямам време да отида. А и моята тоалетна си е моя. Ставам поне два пъти, но реално продължавам да спя 😁
Елора, прави си инхалации. И прополис.
Не мога да отворя рецептата на хляба от елда! Иска да се регистрирам в тик ток. Да ама аз не ща. Имам незнамсиколко апликации и не му трябва и тик ток. Някой помни ли къде беше публикувана?

# 152
  • на острова на мечтите
Fyute, гушки 🤗 От Инстаграм е ок!
Не бях сигурна дали да слагам олио.
Днес съм на десет хиляди крачки. Юхууу...

# 153
Здравейте, момичета!
Днес до 17 гладувах само на кафе и вода нищо друго.
После ядох 2 яйца и 1 краставица на салата.
Вечеря ще хапна прясна риба  от корабите със салата.
Гимнастика: стречинг 30 мин плюс функционална цяло тяло 30 мин.

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 17:58 от Bria

# 154
  • на острова на мечтите

Малко весело да стане.
Отивам да правя тирамису с чия.
Брава Бриа.

# 155
65 нови отговора! Имам да четаа😂

Danilly същия проблем със съня имам и аз. После съм уморена,крива цял ден😃

# 156
Наскоро една техника прочетох за по-бързо заспиване.
Както си лежа вдишвам бавно през носа и после издишвам бавно през устата. Няколко пъти. Минимум пет пъти.
Не че имам някакви проблеми аз кой знае какви, но като че ли помага.

Направих кокоските, щото цъфнах

Скрит текст:

Още се пекат. Вътре има 3 яйца, ванилия 4 лъжици заквасена сметана, малко сода в сметаната сложих, кокосови стърготини, кокосово брашно и кокосово масло екстра върджин за повече мирис. То от сметаната иначе няма нужда от повече мазнина, ма да има де. И 2 лъжици еритритол в яйцата сложих.

И като си бърках експеримента докато беше по-рядко ме осени, че другия път може по-рядко и да стане кексче.
Хм, ще пробвам и така.
Даже от това чуден блат за торта би станало. Да станат да дегустирам.

# 157
ЗдравейтИИИИ Trollface
Тъкмо се прибрах аз от много дълга разходка с племенника по баирите на едно селце, та идвам да ви споделя нещо. Със сестра ми не се бяхме виждали някъде около 2 месеца. Последно се видяхме след като се върнахме от второто море и им ходихме на гости. Та приятната ми изненада днес беше, когато видях сестра ми, ако я бях видяла на улицата някъде, сигурно щях да я подмина. От тогава до сега е свалила 14 кг. Видимо доста отслабнала. Малко преди това си бяхме говорили на тема моето хранене, допита се с какво точно се храня и какво отбягвам. Обясних и надълго и нашироко, като й натъртих, че при нея трябва да има една идея повече вгх от мен, заради щитовидната /има хипо/ и за да не стане по-голяма беля там. Тя поне няма проблем с инсулин и захар. Казах и режеш от воле ориза/тя много обича и съответно яде ориз/, без тестени, без картофи и без захар. Когато искаш сладко - яж плодове. Никакви брашна, докато искаш да сваляш. Никакви сметани, топени сирена. Основно зеленчуци /каквито душа й сака и мръвки + яйца. За брашната и уточних, защото ме е питала с какво правя пица като не ям брашно. Та и обясних, че с бадемово брашно или с овесени трици+хуск. Ама за начало да ги забрави тях. Светнах я за карфиолените чушки, и като иска нещо с ориз - това да й е ориза. Абе много неща говорихме. Просто досега не се е интересувала, съответно не бяхме говорили за това. Беше много щастлива милата Purple Heart , защото тя цял живот е била с наднормено тегло и сега както сама каза се чувства "преродена". Докато говорихме викам, я черпи с по едни бъркани яйца. Готово! Та я окуражих - казах й да продължава в същия дух, пък аз квото мога ще помагам. Половината наднормени кила ги е махнала, още толкова да свали и ще е бомба. За ходене не съм и казвала нищо, защото тя по принцип много ходи. На ден прави поне по 12000-14000 крачки.
Аз днес устисках да не ям до 16,00ч следобяд, прекъсвайки с бъркани яйца у сестра ми. Имам навъртени днес 13000 крачки с тежести, вързани на глезените. Кантарът преди 15 минути показа 50,7. Имам напредък от вчера. Още малко до заветната цел.

# 158
Ето ги

Скрит текст:

Една идея по-малко трябваше да ги пека, ама карай да върви.
После ще дегустирам, че хап пих за кашлицата и малко по-късно ще ги опитам.

# 159
Елора сега не съм във завидна форма, но как ми се ядат кокоски 😝
Приемам пратка по Еконт 🎁
Sharpy умора нямаш 12000 крачки си е сериозна  цифра 👏👏👏

# 160
Елора сега не съм във завидна форма, но как ми се ядат кокоски 😝
Приемам пратка по Еконт 🎁
Sharpy умора нямаш 12000 крачки си е сериозна  цифра 👏👏👏
Така е, особено за мен, която съм по цял ден на бюро. Колкото и да ставам да се раздвижвам, не мога да навъртя и половината, затова и наблягам на упражненията вечер. Пък и както казах, в последно време малко бях занемарила физическата си дейност, та сега ще си сърбам попарата.

# 161
  • Бургас
Аз се отчитам с 48 ч фаст и 33000 крачки = 23 км, утре ще се метна на кантара, дано няма голямо разочарование след цялото гладуване

# 162
  • София
Тайс, по отношение на щитовидните - трябва да са в горната една трета на границите, а твоите са в долната една трета, което говори за хипофункция. Сега колко е тежка, не мога да коментирам, може и да е в съвсем лека форма.  Да ти кажа - доФторите не обръщата внимание на такива отклонение май. TSH е добре да е около 1, а до 2 е ок да е, но не по-високо. Но то е много чувствително и след боледувания и др. такива доста варира. Иначе нямаш Хашимото, антителата са ти под граници (те също се влияят при настинки). Долчето е спец, ако се включи, иначе питай си в темата, никой няма да те скастри, момичетата там са кооперативни.
Шарпи, браво на сестра ти! Все така да продължава. Браво и на теб за първия фаст!
Елора, моля за снимка и на готовата продукция  Wink, ако може и отхапан бонбон. Stuck Out Tongue Winking Eye Това ли е цялата рецепта? П.П. докато пиша и ти си пуснала снимката Blush

Аз най-накрая направих кето тирамисуто, което се въртеше в темата преди месец, може би. Сега, не се постарах много с украсата, че беше за домашна консумация, ама ще ме извините:

Скрит текст:

разрез

ето я рецептата: https://daniscookings.com/bg/best-keto-tiramisu/, сложих обаче една четвърт от еритритола за блатовете и пак беше достатъчно сладко по моя вкус, та дори повече.

# 163
Тъкмо влизах да питам какво правите със сладкото защото съм вече 6 дни без нищо сладко и абстиненцията ме гони здраво.. Ще тичам утре до магазина да правя Тирамису! Нали става за инсулино-резистентни?

# 164
BFF, страхотна е. И моите торти така си изглеждат оформени Joy
Обаче разреза е страхотен.

Скрит текст:

Ето разрязана кокоска Grinning
Хапнах иначе зеле с пиле и чесън и сега не мога да опитам, обаче майка ги опита и завъртя очите.
Естествено закритикува, че не са и много сладки както винаги Joy
Ама пък завъртя очите, това е важното. И после рече, че са уникални и как не ме срам да правя такива неща.
Това е рецептата - 3 яйца разбих с еритритола, май да бяха 2 лъжици и половина, лъжица кокосово масло, кокосови стърготини на око, доста сложих обаче. Заквасената сметана не използвах целия буркан, в него сложих сода малко и ванилията. Като разбърках яйцата с еритритола ги прибавих към сметаната. После изсипах всчички стърготини че седят от много време и почнах на око да слагам кокосово, то доста поема. Докато стане ронливо тесто, да се оформят топченца.
Рецептата просто ми хрумна и само чаках мц-то.

Общи условия

Активация на акаунт