Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 29 102
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • на острова на мечтите
Аз направих тирамису с чия. Не ми прилича много на тирамису. Не успях да смеля с блендера чията . Другият път, ако реша да правя ще ги смеля в машинката за кафе.
Много врътня. Днес ми в изморено и нещо не ми се получават нещата. Хлябът от елда ще го пека утре, да не се изнервям повече .
Тайс, изглежда чудесно.
Елора ще пиша рецептата за кокоски, ама по нататък ще се напъна. Утре почивка, че от понеделник ще имам много работа. Уф пък.

# 166
В машинка за кафе ще стане чията.
Там си разбивам ядките.

# 167
BFF_, мен пък ме изкефи точно украсата!
На изследванията на Тайс и на мен ми направи впечатление много ниското FT3. Моето е по-високо и пак е в графа неоптимално. Ама скоро съм на ендо де, тя да каже мнение и кво да правя. Аз и затова вдигнах малко вгх, за да не прецакам там нещата, само това ми липсва.
JoySS, за по-бърза версия може да сложиш в овче мляко малко еритритол + чиа и става чудно десертче за абстинентни.

# 168
  • София
Елора, утре ще ги направя и кокоските, имам всички продукти налични, много ми харесват от гледане! Heart Eyes
Шарпи, по-надолу на снимката има и FT4 и TSH, малко са разбъркани, но се откриват. Мисля, че и двата FT са нисички, но също така знам, че и много доктори не им обръщат внимание, особено, ако жените нямат оплаквания, просто трябва да се следят.

Тъкмо влизах да питам какво правите със сладкото защото съм вече 6 дни без нищо сладко и абстиненцията ме гони здраво.. Ще тичам утре до магазина да правя Тирамису! Нали става за инсулино-резистентни?
Разбира се, че става, нали е кето, но не за много честа употреба все пак. Аз носих и в офиса, и цялото семейство впрегнах в консумацията, само и само да го направя, но и да не злоупотребя с изяждането му Wink. Иначе в блата има яйца и бадемово брашно, а кремът е от маскарпоне и сметана, все неща, които са допустими за нас, разбира се и еритритол, но аз намалих доста количеството, въпрос на вкус е.

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 20:52 от BFF_

# 169
Шарпи, по-надолу на снимката има и FT4 и TSH, малко са разбъркани, но се откриват.
Сега се върнах и верно има и FT4, но изобщо не го видях предния път. Да, и то е ниско - точно хипофункция. Тъй като знам, че масово ендокринолозите не гледат тях, а само ТСХ, затова е хубаво директно да зададе въпрос за тях. То не, че кой знае какво ще отговорят, ама все пак...  Наистина нека пита и в другата тема, там са много отзивчиви и чаткащи материята.
Преди малко съседката отдолу дойде да ми донесе известие от пощата. Гледам, чета и сега направо ме хвърли в тъча. Вариантите са два: единият е съфорумката ни diabetes Purple Heart да ми е пуснала пратка изненада от Белгия. Вторият вариант е - несъфорумците ни от МВР да са ми пуснали кадри от родните пътища с придружаваща сума за плащане. От втория вариант силно се потрисам. Трети вариант просто няма. Neutral Face

# 170
Те са разбъркани, защото си платих тат, мат и т4,вит д, инсулин, затова така излизат.
Ще пиша до парламента да не ви дават три поредни почивни дни 🥳🤣👍.
БФФ, чудна торта, по- хубава от снимката в рецептата.
А кокоските ще ги правя и аз. Кокоски " Ел "  ще ги назова . ❤️

Момичета, в понеделник съм на ендо и ще споделя какво ми е казала и т.н. Аз винаги преди кръвни очаквам много лоши работи, и затова после се радвам 🤣.
Какви ли не ги мислих за тези възли, гуши и т.н.
То е ясно, че не съм оптимална, ама като знам колко по- зле можеше да е, и си свиркам.
Ще споделя после тук какво ми е казала, ще питам и в темата за щитовидните. Аз по- скоро се опасявам ли, знам ли, че ще ме прати на обременяване. Готова съм временно да пия лекарство за тази висока кз. То се видя, че само режим при мен не помага.

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 21:34 от tays

# 171
Тоест ще им пишеш да ги правят 4 почивни дни, нали? Rolling Eyes

Опитах ги, не удържах. Вкусни са ей.
Другия път обаче ще е кокосов кекс. С по-малко брашно и без стърготини.Нещо като чийзкейк, ще туря и повече заквасена сметанка. Цялата кофа, колко му е.
Майка вика, че и тя ще си направила. Естествено със захар, пфу, ще я глобявам скоро пак.

# 172
  • на острова на мечтите
Ох, Шарпи, дано не е второто🤞Тук известията за глоби са в зелени пликчета, така че инфаркта го хващам още в къщи.
Не го опитах мойто тирамису. Утре. Не ме ентусиазира резултата и съответно го забравих.
С витамин Д 25 единици май не съм в норма!?
Пия един интегратор с вит. Д 4 мг., Е 3,6 мг., Б1 1,43 и Б61,61 мг. и вит. Б12 4мг., че ме беше стегнал ишиаса. Съдържа цинк, желязо и още някои елементи. Като сменя моята мърла лична лекарка ще поискам от новият доФтор да ми предпише вит. Д за редовен прием. Без рецепта струват пет пъти повече.

# 173
4 почивни 🤣👍.
Момичета, аз пак да кажа, и на Шарпи де, не се сравнявай ти с мене, ако съм родила около 18 годишна, можеше и дъщери да сте ми ❤️.
Дъртото е доволно на толкова, и кила, и резултати ме задоволянат на тези години. Вие се стягайте, че много път ви чака, да сте ми здравички всичките, само това ви пожелавам.👍

И като сме на темата, аз правих ябълков сладкиш, с орехово брашно, ядки, канела,три яйца, бакпулвер, кокосово масло и една голяма ябълка, а, и бадемово, че и нали оттук разбрах за еритрола, взех на Драгон. То в рецептата пишеше 80 гр, на мен ми се видя много, сложих три с.л.с връх, ами нищо не стана 😫. Никаква сладост няма.
Ще има да го ям сега, слагам го в йогурт с малко боровинки, че иначе се рони.
И аз съм един сладкар, дет втори няма по света 🤣,

# 174
Тайс, аз също се замислих, че вероятно резултатите варират според възрастта. Не може да очакваме, че тая жлеза на 50 годишна жена ще е като жлеза на 20 годишно момиче. То и с другите неща е така де, не само с това. Та си права за това. Аз го споменах просто да обърнеш внимание на доктора като идеш, за да чуеш той кво би казал. Лично аз като ходя другата седмица ще питам. А сладкиша, който си показала и аз имах идея за същото, обаче да го направя на гофрети. Взела съм си орехово брашно, канела и 2 зелени ябълки. Ще ги настържа и разбъркам, ще турна едно яйце за спойка и ще метна в гофретника. Ще видим кво ще стане.

# 175
Шарпи, ще я питам, стига да ми даде думата, защото я видях в акция, когато мм го приемаха в спешното им, много енергична и сърцата ми се видя, пък и много я похвали и лл, че и жената на регистратурата, тя е приятелка на мм още от преди да се залюбим и много позитивно отношение има към нас. Тук, в темите, търсих отзиви за нея, мисля, че НСЧ, беше писала положително, но не е от коментираните.

Аз щях да правя с гофрети орехова торта с ганаш между блатовете, Гараш, ама като видях, че се разбъркват белтъци отделно, и се отказах🤣.
Поне временно, може накой ден зимата да се вдъхновя.

# 176
Дубрютрю в неделя Flowers Hibiscus
Днес, досущ като млада булка Trollface от сутринта се заех да приготвя малко манджа.
Правих желатиновата баничка и нещото, което трябваше да е гофрети, ама един Господ знае къде съм си забила гофретника. Та и то отиде в тавата.
Мисля, че продуктите са същите като при Тайс - аз сложих 2 настъргани зелени ябълки, 2 яйца, бакпулвер, канела, малко орехово брашно и 1 чаена лъжичка кокосово масло. Умишлено го оставих с по-течна консистенция преди да сложа да се пече, защото такава ми е била винаги и при стандартен щрудел с брашно. Получи се доста вкусно, нарязах го на порции като петифурки, да се хапва на залчета. Учудих се от консистенцията на ореховото брашно, мислех, че ще е като смлени орехи, а то си беше баш брашно с цвят на какао.
Половинът каза да направя още 1 доза баница, че тая я изяде. Аз умишлено изядох в 11,00 ч. 2 парчета баница и 3 броя от "сладкиша".  Няма да ям до довечера в 20,00.
Хубава неделя Flowers Four Leaf Clover
Скрит текст:

# 177
Шарпи, много вкусни изглеждат и двете
Как ги наряза, бре, моите се ронят , с лъжицата ям. Но аз добавих и смлени орехи.
Тестото ми беше като пластелин.

# 178
Може би заради гъстотата се е получило така, Тайс. Аз затова споменах, че умишлено го оставих по-течно, защото от стандартния щрудел знам, че при по-гъсто тесто, като се изпече и става на туткал. Моето беше полутечно. Като се изпече и си стана кексова текстура. Яд ме е, че не можах да намеря гофретника да тествам и там, ама другия път. То тук един ден нареждах посуда и сума непотребни тенджери и тигани раздадох, та от много подреденост, после нищо немоА си намеря.
Смлени орехи и аз исках да турна, ама нямах и ме мързеше заради тях да ходя до магазина.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 12:18 от sharpy

# 179
Боже какви вкусотии. Седя и преглъщам 😂
Аз водих децата на един открит фитнес. Те на площадката, кучо тича около нас , а майка им на уредите. Хареса ми. Утре след работа Пак отивам. В съседното село е нова площадка но много хубави уреди подредили 😃
Елора Аз кокос хич не обичам. Ама твоите кокоски много апетитни 🤩
Аз може да им сложа и какао или някоя ярка вътре.  Верно че и за блат за торта стават .
И тирамису не обичам 🤩 Ама ми се прояви торта ще я мисля вместо с кафе ще напоя с какао тези блатове. И може 1 с бадемово другия с кокосово брашно . Уф нямам еритрол. Трябва да си купя и аз.
Шарпи браво на сестричка 🤩
Долче се изгуби.  Дано не се е обидила нещо и всичко да е наред 💐
Аз днес вечерята е лесно. Вариации на тема яйца😃
Прияли се ми са бъркани със сирене . На другите кой както ги иска ще са 🤩

Общи условия

Активация на акаунт