Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 28 997
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Никой не е казвал нищо на Долче, че е яла торта. Изказа се мнение, че има доста захар, че да е подходяща за нас.
В случая фокусът е върху нейното мнение, което крещеше, че е срещу друг от темата.

Явно само на теб нещо ти крещи. Както казах гладна кокошка...
Пак ли с тая торта. Тортата за която Долче не е писала, че е кето и е дала подробна рецепта как се прави.
И в стандартните сладкарници се слага захар в много по-голямо количество от това което тя е сложила.
А това, че ти и 1 ден едвам издържа на фаст, дава ли ти право да обвиняваш хора, които не познаваш, че лъжат.
Самата ти писа, че уж си на режим, пък си качила.
Сега да взема аз или други да пишем, че послъгваш и си хапваш разни неща, но ни лъжеш.
Как ще се почувстваш?
Аз бях изядена, за спекулациите, които направих към колежката, но явно на мен не е позволено.

# 346
Някои издържат на онова гладуване - забравих името на докторката,  на плод и чай с мед 10 дни, което май е по-трудно, поне за мен, а и вредно за нас. И аз предпочитам чист глад пред плод, а и мед, макар да получаваш временно енергия, но после може и хипогликемия да получиш...
Имам добра приятелка дето го прави май 2 пъти в годината да беше. Не е на НВ хранене по принцип, има си и някакви проблеми с щитовидната дето не знам точно какви са, не е на медикаменти за нея. Най-дългото гладуване май до 13 дни го беше докарала, като тя спира дори и кафето през това време. Количествата плодове и чай са по-малки при нея, не е като да се дохранва по цял ден с плод и мед... то може би и заради това да ѝ се получава Grinning
На мен ми звучи страшничко толкова дълго, хем реално съм по-запозната от нея какво и защо се случва в тялото при фастовете. И това на Долче ми звучи страшно, в интерес на истината. Ама не са малки и двете, така са си решили.
При моята приятелка псориазисът се повлиява много добре, тя и затова го прави основно. Сваля и тегло, естествено, но не трайно. Но тя и хляб си хапва, че и бира си пийва редовно, така е не е изненада. Псориазисът обаче влиза в дълги ремисии от тия гладувания.
Около нея, естествено, който знае е в шок и потрес и я чакат да пририта, но тя си го прави това в мир със себе си и не им обръща внимание.

Намам много свободно време напоследък и явно съм пропуснала конфликт или част от него, често чета набързо и по диагонала. Няма смисъл от тия неща... Отделно и че се губят нюанси когато е само писмено а не лице в лице разговорът, само недоразумения накрая.

Дара, обременяването и референтните стойности са нормирани за хора на стандартна диета. Съответно по тези норми да се тълкува резултат на някой на НВ хранене няма как да е коректно. Ама други референтни стойности няма... така че ако искаш да ти е информативно това изследване, вдигаш В преди него. Освен че иначе като си напълно отвикнала, тая захар е хептен шок, не е едно и също при "нормално" хронене и при съвсем опразнено от гликоген тяло. Съвсем лаишки го обясних, но мисля че логиката става ясна.

# 347
Не се сравнявам с другите. Нямам нужда- мен ме интересува тенденцията при мен. Който е чел назад публикациите ми, е забелязал, че да имам КЗ над 5 в първите дни на фаст се е случвало често, а и доктор Боз е обяснявала многократно защо се случва, и Невена също...При това е било така и при строго кето и без ядене на торта.😉 По-скоро ме радва стабилната КЗ след това, след дни без храна. Това означава много и за нивата на инсулин.
Аз, а и ти, не говорим за КЗ през първите дни на фаста, а чак след петия ден ...
Невена е казвала, че чак след 5 дни на фаст, а не след първите дни на фаст, е нормално да ти падне КЗ под 5, т.е. на стойност 4.5? Може ли цитат?
Не те карам да се сравняваш с другите, но понякога си противоречиш, и когато те питам - или не се съгласяваш и/или се цупиш.
Ако си на строго кето и редовни и продължителни фастове отдавна, както казваш, няма как да ти се случи на поредния фаст след 4 денонощия пълен глад да имаш КЗ над 5. Няма как да стане, освен ако не провокираш КЗ да ти се вдига през другото време.
Добрютрю инсулинки и кралици на фастовете. Yum
Подписвам се с 2 ръце и 2 крака за думите на Росита.
След снощните логореи изгледах 154-ти епизод на форумния фентъзи сериал + 1-ви епизод на новия БГ сериал. Вторият беше много по-реалистичен.
С бегъл поглед на хронологията назад , затвърдих мнението си за кралицата на фастовете - а то е, че писанията й във форума /относно диети и хранене/ нямат нищо общо с действителността. За жалост /или за щастие/ имам личен поглед над тези неща, та затова и го пиша в прав текст. Всеки един потребител може да напише тук каквото си иска. Дали за да изпъкне с издръжливост, дали с кулинарни шедьоври, дали с подобряване на медицински резултати, дали с влошаване на такива, дали е полов атлет, летял в космоса, любовник на Мадона или сестра на Брад Пит и т.н. Дали ще каже истината обаче, останалите няма как да знаят.
Има потребители в тоя форум, живеещи от и за форума. Нямащи социални контакти, предпочитащи техния такъв да бъде тракане по клавиатурата и събиране само на позитиви. Когато има негативи обаче, ситуацията вече става от лека до тежка форма на озлобление.
Добре, че лично на мен, както много ям, не ми е трябвало практикуване на фастове, за да "спра да се ядосвам и обръщам внимание на глупави хора", щото цял живот щях да си ходя преяла и ядосана. Trollface Получават ми се нещата да съм спокойна и уравновесена с прием на храна. Но научих "ценен" съвет за справяне на този проблем -  с тотална липса на храна.

В хронологията назад се забелязва, че потребителката Долче Миеле е "скачала" от диета на диета, от която винаги е била много доволна. Наблюдават се твърдения, които се пишат 1 към 1 и сега. Като например: колко много е доволна от кантара, как се чувства отлично, колко много сантиметри в обиколки са намалени, как процента мускули е увеличен, как процента на мазнини е много намален. Все си мислех, че досега при всички тези минуси, всичкия спорт и подобряване общото състояние на долченския организъм за 5 години назад, би трябвало тя да е станала направо атлет с блестящо здраве. Ама... действителността говори друго, за жалост. Противоречия има много и в "свалените" кила. Някъде мернах заветното число начално тегло 100 кг. След супер ултра мега яката диета - свалени 15 кила. Дни след това в тема за друг вид диета, началното число пак е същото. И се запитах аджеба - къде отидоха тея 15 кила, бе майна?? Уж съм на "ти" с цифрите и доколкото мога да смятам 100-15 = 85... ама явно ще ми се наложи да презапиша математиката. Абе доста неща има интересни. Има някъде употреба на глюкофаж също. Има влошаване на ЩЖ. Има и въпроси от потребители. На които обаче отговори няма. Няма изследвания, няма нищо. Има просто едни логореични писания. Тъй като аз боравя винаги с факти, пиша това на база извадки на нейни писания в миналото. Записах тук-там някои, за да не губя нишката на сериала, че е доста дълъг а нямам нужното време да вися постоянно във форума. Все пак имам жив живот извън компютъра. Докато пиша това, гледам бая нови мнения.
Ще цитирам това, тъй като съм поименно упомената
Освен това ми направи впечатление още нещо - когато Шарпи изяде тората на 2 хранения едно след друго нямаше проблем, а когато Долче я яде цяла седмица по малко стана проблем.
Шарпи изяде 2 парчета торта след основните хранения, след като за 2 години на строг нисковъглехидратен режим /от които 6 месеца стриктно кето/ свали излишните, кила, нормализира КЗ и инсулин, нормализира витамини и хормони. Шарпи не яде на първо хранене торта, защото знае, че това е пагубно за хора с ИР. Ограничи се в употреба на всякакви видове брашна, било те и нисковъглехидратни да са, когато беше в процес на сваляне на кила. Нещо, което липсва при потребителката Долче Миеле. Още по-фрапантно беше употребата на торта за първо хранене след 5 дни фаст. Просто оставям това без коментар. Важното е че е написала "аз съм си екстра" .
Айде, хубава събота и от мен, че ме чакат задачи. Ще пиша по-късно ако сколасам, да разкажа за експеримента, който си направих с изследване на инсулин след режимна храна / в моя случай по 2 пържоли със салата и за десерт стандартна обикновена торта/. Инсулин на 1-ви час в лаборатория след храната - 9,5. Преди храната - инсулин 4, като сутринта бях пила кафе с мляко.
До скоро Yum

# 348
Долче доколкото знам е от хората, които много трудно свалят на режим и затова е включила и фастове. Аз така разбрах. И кое му е лошото на това да искаш да си оправиш кз, инсулин, да си свалиш килограмите?
Кой къде е казал, че е лошо? Напротив, похвално е. Лично аз изложих разсъждения  защо до петия ден на пълен глад, при редовни фастове и строго кето през последните няколко месеца, захарта продължава не пада и направих предположение защо - защото организмът се провокира да произвежда още захар. В какво съм виновна?

А разсъжденията на база на какво са?
Личен опит или книги.
И дори и личен опит, това съпоставимо ли е с друг човек?
Защото и Беки го писа, пак ли да повтаряме.
Защо Беки е стриктна, прави фастове и не отслабва?
Викам да я линчуваме тук Grinning
Или Таис.

# 349
Личен опит или книги.
Или Таис.
Нямам представа защо е необходимо да си толкова нападателна. Написах, че е на база личен опит и книги, които от своя страна обобщават доста опит. Включи малко и логика, разсъждавай. И никой не говори за отслабването, а за кръвната захар - три пъти го написах ...
Тайс какво общо има със случая, не разбирам, че втори път се споменава?

# 350
Личен опит или книги.
Или Таис.
Нямам представа защо е необходимо да си толкова нападателна. Написах, че е на база личен опит и книги, които от своя страна обобщават доста опит. Включи малко и логика, разсъждавай. И никой не говори за отслабването, а за кръвната захар - три пъти го написах ...
Тайс какво общо има със случая, не разбирам, че втори път се споменава?
Ох, лелее. Къде нападателност виждаш? Питам те като човек.
Как твоя личен опит е личния опит на друг.
И как да няма общо Таис, Беки или който и да е било друго.
Таис е на нашия режим и има по-висока кз от мен. Да я обвиня ли в нещо? Или Беки.
Телата са различни. Има хора и на 24 часа фаст не свалят нищо и са го писали в темата.
А аз кило съм надолу след 18 часа.
Таис писа, че на моя фаст и става лошо.
На мен не ми става.
Различни тела, различни реакции.
По-ясно не мога да го напиша.

Затова да се правят преценки спрямо самите нас е некоректно.

# 351
Аз “шЪ припадна”, честно.Не вярвах, че човек така може  да се вживява във форумското ежедневие.Ако някой не ми допада влиза в графа “странни птици” и толкова.Чак да го анализирааам…😂😂😂
Свят широк- хора разни.Аз съм кон с капаци и такива неща пропускам: кой ял, кой не.
Със здраве.😄

Беки, време за кафенце, ммм?

# 352
Питаш ме като човек, добре, Елора, след като написах въз основа на какво са моите разсъждения и въпроси няколко пъти, ти ме питаш въз основа на какво са моите разсъждания Simple Smile.
Аз никого не обвинявам в нищо, нямам право на това, изразих мнение и учудване, никого не съм укорила.
Спирам по темата, как беше - който разбрал - разбрал! Simple Smile

# 353
Разбрах де, разбрах.
Явно смяташ, че твоето тяло трябва да е еднакво с на Долче и всички останали.
Да седна да се чудя пък защо аз мога да ям плодове и кз и инсулин са ми нормални след това. Доказано с изследвания. Няма какво да се чудя всъщност. На мен това ми е ясно.
И аз спирам, кой разбрал, разбрал. Лек ден ти желая.

# 354
Я да ви почерпя една виртуална закуска, че сте много напрегнати нещо: говежди бургер(70/30, 10 гр. Чедър)
(Имаше и 3 смокини, запечени с козе сирене и мед)

Сърбят ме пръстите да напиша какво мисля за честото фастване и Фънг като цяло, уж “режимните” брашна и т.н.,ама ще го отложа за друг път Sunglasses

# 355
Cygnus_i, много вкусно изглежда, браво!
Да, за "режимните" брашна по-добре отложи, защото ще излезе, че нападаш някого - точно в този момент Simple Smile

# 356
Аз пък искам да знам чуждо мнение за режимни брашна и фастове. тъй като търся за себе си истината и всяко мнение ми е от полза.
Напоследък не можа да фаствам- става ми лошо, издържам 13-15-16ч и трябва да ям.Преди ми се получаваше по-лесно.Та сега се чудя- да упорствам ли, да си ям ли като ми “пририта”?

# 357
Аз “шЪ припадна”, честно.Не вярвах, че човек така може  да се вживява във форумското ежедневие.Ако някой не ми допада влиза в графа “странни птици” и толкова.Чак да го анализирааам…😂😂😂
Чела съм и анализирала хора, които са имали проблем, който и аз имам, търсейки решението му. Казали са: не питай старило, а патило. Едно време така съм чела мнения на потребителка с косопад, което много ми помогна в борбата с моя. Ама жената отчиташе както плюсовете, така и минусите. Нещо, което кралицата на фастовете не само не прави, ами откровено си противоречи в логореите.
Забелязвам и понякога индикации за харесани постове, писани от мен за косопада от преди 5 години.
Което означава, че някой там чете старите теми, предполагайки, че има този проблем и търси решението му.

# 358
Шарпи, така е, но всеки си има глава на раменете как да процедира със себе си.Да прецени кое добре, кое не за него.Ако няма акъл ще сътвори глупост, защото някой си написал някъде нещо си.А Долче, дали си живее в неин свят,( защото нямам наблюдения аз) застрашава ли с нещо околните? Питам информативно.Явно с нещо сте подразнени, нямам идея с какво.Ако не- нека си живее както иска, не е ли така? Странно ми стана защо толкова лична реакция има.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 11:05 от ДХ3

# 359
Аз пък искам да знам чуждо мнение за режимни брашна и фастове. тъй като търся за себе си истината и всяко мнение ми е от полза.
Напоследък не можа да фаствам- става ми лошо, издържам 13-15-16ч и трябва да ям.Преди ми се получаваше по-лесно.Та сега се чудя- да упорствам ли, да си ям ли като ми “пририта”?

Абе всичко с мярка, тоест всеки си преценя.
Аз не ползвам тези брашна всеки ден, няма как.
Днес ще правя курабийки, ама се озовах с много сирене и не искам да се разваля.
Не ми се прави, но трябва, не обичам да хвърлям храна. Няма и да са за мен само, но ще бъдат доста. Утре ще имам и гости, та няма да останат.
Всеки различно разбира. Една позната от фейс гурута научила, че е задължително да яде сладкиши с еритритол почти всеки ден, а също и трябвало режимен хляб ежедневно.
Понякога и аз не мога или не искам фаст. Лошо не ми е ставало, но много студено да.
Не знам дали има значение какво си яла предишните дни или пък психическа нагласа. Защото и тя е важна.
Мислех и кокосовия кекс да направя днес, но не искам и ще го отложа. Не знам кога ще е. Като го направя, ще дам отзив. Евентуално ще идва на гости една диабетичка след седмица и може да направя да я почерпя.
Аз съм свикнала около мц да правя такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт