Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 29 011
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
11 дни е бил гладът.

# 331
Някои издържат на онова гладуване - забравих името на докторката,  на плод и чай с мед 10 дни, което май е по-трудно, поне за мен, а и вредно за нас. И аз предпочитам чист глад пред плод, а и мед, макар да получаваш временно енергия, но после може и хипогликемия да получиш...

# 332
Само не разбрах защо дамата си изтри откровено грубото мнение? Какво значи кой живеел сам и колко време имал? Нещата бая загрубяват в тази дискусия.

# 333
Даже и аз не го видях 😀🤷🏻♀.

# 334
Нищо, то беше само за тези, "за които си личи, че живеят сами и затова имат време да пишат във форума и да са саркастични" Laughing

# 335
Ех, знаеш Долче . Гладна кокошка - просо сънува. Grinning

Дара, аз пък съм чувала. И бегло се запознах преди доста време с човек, който прави 3 по 20 дни на чиста вода.
Фънг в книгата си пише за диабетик изкарал цяла година.

# 336
Каква е разликата между карнивор(месояден) и Дюкан? Преди известно време се вдигна скандал около диетата Дюкан, понеже провокира проблеми на бъбреците.
Разликата е, че при карнивор не се ограничават мазнините. Дюкан набляга на протеини и ограничава мазнините. Консумацията на много протеин и недостатъчно/малко мазнини води до т.нар. rabbit starvation (натравяне с протеини).

Аз не разбрах какъв е проблемът с фаста на Долче. По въпроса дали толкова дълги фастове са здравословни, за кого, колко често и т.н има пре-достатъчно информация в нета. Всеки трябва да прецени, според собственото си положение.
Най-дългия фаст (под лекарско наблюдение разбира се) е бил 392 дни. Много хора лекуват сериозни здравословни проблеми с дълги фастове. При въздържание от храна за дълго време, се активизира процесът автофагия, при който тялото самоизяжда повредени и ненужни компоненти - един вид самопочистване на системите, така че периодични фастове (колко често и колко дълго, според конкретната ситуация и човек) може да са си съвсем здравословни.

# 337
Нищо, то беше само за тези, "за които си личи, че живеят сами и затова имат време да пишат във форума и да са саркастични" Laughing
Що за заключения?!? Не съм видяла мнението на съфорумката, но сигурно има кристално кълбо и знае кой, как и какво Rolling Eyes
Майка ми правеше редовно на Емилова храненето и не е получавала хипо нито веднъж. Освен глада после има захранване, което пак си е глад и се събира колкото дни плодуваш, толкова се захранваш след това. Отслабваше доста, но след това се връщат кг при безразборно хранене. Но всеки с целите си, а нейните не бяха отслабване (тя си беше слаба).
Роси, не казвам да приемаме всичко и да викаме браво (макар че този фаст си е повече от похвала), но моята истина и твоята истина не са една и съща истина, затова пишем и споделяме, всеки да си вземе каквото му е полезно.
Освен това ми направи впечатление още нещо - когато Шарпи изяде тората на 2 хранения едно след друго нямаше проблем, а когато Долче я яде цяла седмица по малко стана проблем. Ми всяка една от тях си е преценила, сметнала, решила какво да си позволи и какво не и кога да го направи. С нашите реакции съвсем ще откажат да споделят не само те, а повечето списващи.
Скоро споделих за чай, който ми помага за изчистване на песъчинки, който обаче се оказа, че не подходящ за друга съфорумка. Не ми каза не го пий, а просто - това не е за мен. Нека всеки си решава за себе си Simple Smile

# 338
Ейй, така като вземете да пишете това няма как, онова няма как… ами организмите ни са различни и реагират по различен начин, така че има как и още как…
Жив пример съм (с част от вас сме се виждали за по цял ден) при спазване на режима как не свалям кг. Друг захарта не може, трети нещо друго.
Имаше един мъж, който тук във форума писа всеки ден докато прави 20 дневен фаст (само вода и електролитни напитки). Познавам лично човек-слънцеяд - жив и здрав е и сигурно има още примери за такива дълги гладувания.
Не на последно място: не приемайте нищо лично, защото основната част от живота ни не би трябвало да е във форума, а в ежедневието ситуации бол.
Хубава събота от мен Hug

Така е, но има хора не могат да го проумеят. Тъжно е.
И Таис, която е на режима от доста време, има успехи, но все още си има драма с кз.
Да я обвиним, че лъже ли? И че си похапва тайно, тайно  Joy
Чела съм за слънцеядите неведнъж. Ама това са хора, които години наистина не ядят.
Огладнявам само като чета такива истории.
Долче доколкото знам е от хората, които много трудно свалят на режим и затова е включила и фастове. Аз така разбрах. И кое му е лошото на това да искаш да си оправиш кз, инсулин, да си свалиш килограмите?

# 339
Никой не е казвал нищо на Долче, че е яла торта. Изказа се мнение, че има доста захар, че да е подходяща за нас.
В случая фокусът е върху нейното мнение, което крещеше, че е срещу друг от темата.

# 340
Майка ми правеше редовно на Емилова храненето и не е получавала хипо нито веднъж. Освен глада после има захранване, което пак си е глад и се събира колкото дни плодуваш, толкова се захранваш след това. Отслабваше доста, но след това се връщат кг при безразборно хранене. Но всеки с целите си, а нейните не бяха отслабване (тя си беше слаба).
Да, за хора, които на са с ИР и диабет е вероятно много добре, споменах го, а също казах, че за мен би било много по-трудно да съм на плод и мед, отколкото на пълен глад, както е била Долче. Никой не е омаловажавал нечии резултати, просто разсъждаваме по темата.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 11:32 от Rosita

# 341
  • Бургас
Момичета, октомври ще инвестирам в малко изследвания, вкл. на КЗ и И, но без обременяване, трябва ли да вкарам въглехидрати няколко дни преди това или това важеше само при обременяването

# 342
bur02, освен ако не смяташ да вдигаш въглехидратите за постоянно, карай си както обикновено.

# 343
Никой не е казвал нищо на Долче, че е яла торта. Изказа се мнение, че има доста захар, че да е подходяща за нас.
В случая фокусът е върху нейното мнение, което крещеше, че е срещу друг от темата.

Явно само на теб нещо ти крещи. Както казах гладна кокошка...
Пак ли с тая торта. Тортата за която Долче не е писала, че е кето и е дала подробна рецепта как се прави.
И в стандартните сладкарници се слага захар в много по-голямо количество от това което тя е сложила.
А това, че ти и 1 ден едвам издържа на фаст, дава ли ти право да обвиняваш хора, които не познаваш, че лъжат.
Самата ти писа, че уж си на режим, пък си качила.
Сега да взема аз или други да пишем, че послъгваш и си хапваш разни неща, но ни лъжеш.
Как ще се почувстваш?
Не те обвинявам, само давам пример, да не рипнеш сега Grinning

bur02 , доколкото знам вдигане на в само на обременяване се прави.

# 344
Долче доколкото знам е от хората, които много трудно свалят на режим и затова е включила и фастове. Аз така разбрах. И кое му е лошото на това да искаш да си оправиш кз, инсулин, да си свалиш килограмите?
Кой къде е казал, че е лошо? Напротив, похвално е. Лично аз изложих разсъждения  защо до петия ден на пълен глад, при редовни фастове и строго кето през последните няколко месеца, захарта продължава не пада и направих предположение защо - защото организмът се провокира да произвежда още захар. В какво съм виновна?

Общи условия

Активация на акаунт