Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 28 952
  • 736
  •   1
Отговори
# 405

Момичета, преди да съм забравила: май имаше някой, който се оплакваше от болки в ставите/артрит изостряне на кето? Попаднах на видео на друга тема (спомняте ли си, преди време се тръшках, че ми изчезнаха кетоните от урината, а правех всичко съвсем дисциплинирано)?
Lynda, благодаря за информацията. Аз все още се оплаквам от болки в ставите, а от 1 месец спрях режима докато се оправя.
Хм, по принцип кетоните имат противовъзпалителна функция; в твоя случай може би, за да можеш да се възпозлваш от кетоните без кетоза, май един възможен вариант би било да си продължиш на поносимо нисковъглехидратен режим, но включиш МТС. В друго видео ми попадна инфо, че може да се комбинира МТС с кокосово масло, действат синергично (МТС повишава усвояемостта на маслото, а маслото засилва действието на МТС); примерно, да заместиш закуската с кафе с 1 чаена лъжичка МТС плюс лъжичка кокосово масло?
Или даже по-малка начална доза, да не вземеш да влезеш в кетоза непланирано? И често хранене, но на по-малки порции; така би трябвало да поддържаш достатъчно висока КЗ, за да не си в кетоза, но не прекалено висока, за да е токсична. Поне докато овладееш възпалението. Така ще дадеш възможност на организма ти да се адаптира към кетоните без да си в кетоза. Донякъде ще е похабен материал, но би трябвало да има полза. Кофтито е, че ВХ засилват възпалителните процеси, а няма как да ги откажеш.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 04:24 от Lynda

# 406
Благодаря за коментарите. Аз мислех една седмица пробно да видя дали ще има някакъв ефект изобщо. Може и да го продължа повече. Аз се храня кето от доста време вече, а и не съм лакома, не ми се прияждат неща, с изключение на плодове, но вече съм готова и изобщо да не ям само да ми се реши проблема със стомаха. Или поне да не е ежедневно разстроен.

# 407
  • на острова на мечтите
Nani,  честита годишнина 🥂 Много добре изглеждаш. Комплименти!
Ай ся и кетоните да си търся в урината!?
И моят хляб от елда става малко теклав, ама защото го пека в силиконова форма и във фрайер фурна. Трябва на по- ниска температура и по- дълго време. Или с обръщане.
Бриа, браво на теб! И за килограмите ще успееш!
Дописвам. В темата за подсъзнанието може всичко, често се обсъждаше "вторачването" в желанието. Когато много искаш и очакваш нещо, времето сякаш спира. Така май става и с килограмите. Фастове, стриктно хранене, разходка  при мен и активно спортуване при вас, и нищо. Кантарът си знае своето. И когато най-малко очакваш идва промяната.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 09:48 от danilu

# 408
От доктор Боз:

# 409
Здравейте, включвам се отново с един месец стриктно кето, менюто ми е чисто кафе с МсТ, обяд кисело мляко с чия или омлет, като омлет е доста рядко, не обичам яйца😟 и вечеря свинска пържола с гарнитура печени зеленчуци, по един ден в седмицата съм хапвала риба за вечеря и плодове рядко за следобедно хапване, ако прегладнея много.Всеки ден правя упражнения, клекове, разтягане.
Резултата е минус един килограм, премерих се преди малко и меко казано съм отчаяна.Моля за съвет какво да променя😓

# 410
А обиколките как са
Едно кило мас е доста.
Нани, като Мадоната си 🧡

# 411
Не съм се мерила, но сега ще го направя за следващия месец да имам и тази отправна точка, ако съдя по дрехите нямам съществена промяна😵‍💫
Предписан ми е еутирокс,които не пия, дали може да е от това?
Най-малката доза, защото отклонението ми беше малко и мислех,че от режима ще се регулира, след месец ще направя изследвания да видя как са показателите, пия магнезий, цинк, селен, Б12,чудя се млякото ли ми е такъв проблем или 6 праскови за цял месец😟

# 412
Както писах по-горе, адаптацията само, може да отнеме месец. Тези праскови и кисело мляко, вероятно не ти правят никаква услуга за целта.

Тези упражения създават ли ти проблем/затруднение в сравнение преди да минеш на режим? В адаптационния ми период беше абсурд да правя упражнения. При мен продължи около месец, чак след това ми дойде енергия за физическа активност.

# 413
Fierche, аз не бих си играла с еутирокса на своя глава.

# 414
Fierche, не знам, щом ти е предписан, хубаво е да пиеш.
Когато ти установиха проблем с щж ядеше ли тестени и захарни изделия?
Ако да, е възможно това отклонение да мине.
Но пак, щом е изписан, си помисли.
Пък оки, тествай се след време да видиш дали се е оправило след започване на режима. Но ако не е, ще трябва да си го пиеш.

Аз си купих табекс за тия цигари.
Това вчера беше тормоз психически. Да, пуших по-малко, а и електронни, ама мозъка иска обикновена, а тялото реагира. Особено кожата ми.
Табекса поне ще ми направи гадна цигарата и няма да мисля за глупости.
Като или ако се появят странични ефекти ще го мисля.
Този път поне имам няколко дни по-малко, не е баш рязко, ама не става така да си броя, да мисля кога да пуша, пък айде електронна, пък не ми стига, пък мрън мрън. Нещо трябва да ми ги отврати стандартните цигари.
Вчера трябваше някой неща да свърша, а забравих, щото в тиквата ми цигари, та цигари.
Майка ми също ще е в кюпа, щото и казах. Тя каза, че и тя си го е мислила. Та с мен е. Купих и за нея табекс и тя ще ги намаля и спира.

# 415
Fireche, пробвай без киселото мляко всеки ден, в него има ВХ, които вероятно ти пречат да влезеш в кетоза, според мен си в някакъв по-лек вариант на ВМНВХ, но не и кето. Плодовете вероятно също пречат, пробвай без тях в първите месеци.

ВМ-НВХ има три варианта:
ВСТЪПИТЕЛЕН : Мазнини 60%, Протеини 25%, Въглехидрати 15%
ОСНОВЕН : Мазнини 60%, Протеини 30%, Въглехидрати 10%
СТРИКТЕН (КЕТО) : Мазнини 60%, Протеини 35%, Въглехидрати 5%

Оттук: https://lichentrenior.com/visoko-mazninno-nisko-vaglehidratno-hranene-vm-nvh/

# 416
Права е Тайс за обиколките- може да е само 1 кг, но много сантиметри загуба. Първо адаптация към НВХ и чак след това физическо натоварване. Аз влизам за 48 часа в кетоза според лентите, но енергията идва чак след две седмици от началото на режима. Пробвай да влезеш в такъв режим- тогава се сваля интензивно и не се чувства глад. Еутирокс съм приемала само по време на двете ми бременности под лекарско наблюдение. Но щом е изписан, следва да се приема.
Елора, голяма трудност е спирането на цигарите, но щом сте “двама - страшно няма”.  Трябва ти разсейване и дълги планински преходи за начало. 😜 Свекър ми от раз ги отказа след една разходка. Не можеше да изкатери баира на една по-стръмна улица и се уплаши.
Допълнение към поста на Росита- Fireche, можеш да си правиш следобедна закуска от време на време с шепа берита, високомаслено кисело мляко 10% [но то също има доста Вх] и малко пекан, слънчоглед и кокосови стърготини, малко кокосово масло.

# 417
Колко да е трудно Нани. Човек ако иска нещо и зависимост ще пребори. Табекса ми помогна миналия път, и този път ще стане. Като ми стане гадна цигарта, ще се замисля хубаво за следващата.
Веднъж го направих /42 дни/, но пропуших, защото 10 дни не ходех да раждам, получих силен сърцетуп, а тсх скочи над 10. Май 12 и нещо беше, не помня.
Само се моля тоя път да няма такива простотии.
Ще видим де. Ако има нещо след месец, ще питам ендото за идеи, защото не идея пак да пропуша, тъпо ми е.
Навици нови ще градя, не е като да не съм ги спирала, да не знам.

# 418
Няма да те съборят едни цигари, сигурна съм! 💪
Защо се случват тези промени с ЩЖ, метаболитни след спиране на цигарите?

# 419
Нямам обяснения честно казано. Но ще чета по въпроса, ще потърся инфо. Дано намеря.
Лекаря в болницата ми каза, че често се наблюдават тези проблеми.
Тялото е свикнало с цигари. Цигарите са вредни за щитовидната, но е свикнала и реагира.
Тоест за самото тяло е стрес, не че е вредно за щитовидната да спреш да пушиш. И като е вид стрес и тая щж откача явно.
Но не ми  каза какво да правя. Но той беше гастро. Ендокринолога също не ми каза тогава нищо по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт