Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 28 961
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Момичета,  реших за пръв път да затварям домати за зимата. Ама в рецептата има захар. Ако не сложа захар дали ще се затворят като хората или не?

Ако ще ги стерилизираш, нямаш проблем. Ние не слагаме захар.

# 391
tays, изглеждаш чудесно!

# 392
Тайс, супер си! Мога благородно да завидя за хубавите кг (аз си мечтая скромно за 7-ца)

За доматите без захар- да, ще станат. Ние също ги правим без (мисля, че ролята на захарта е малко да убие киселината и няма отношение, щом ще се варят.. но варенето май теябва да е дълго.. поне вкъщи всичко с домат отнася 2ч след завиране)

Лещеният хляб стана, елдата - малко глетаво , но по идея тук разрязах на филии и върнах за още малко да се цвърнат.

До тук децата отказаха категорично 🤭🤭🤭мм не смее да каже  “ не”, нали бори холистерол

# 393
Fotokod по коя рецепта го прави? 😃

Tays супер форма . Браво за резултатите и за тв м че се оправя 💐
Елора Много неприятно  ние всички минахме някакъв вирус covid ли пак беше или нещо друго из въздуха но без ТТ
мен ми потресе 1 -2дни ама аз съм си такава Но една кашлица ужасна с месеци влачехме...

# 394
Куц сезон е сега - хем още има от летните вируси със стомашно-чревните проблеми, хем вече има и от настинките... Ама поне те е мотивирало да намаляваш цигарите, пак си е файда Grinning

# 395
Дара, не знам ковид ли е. Не съм изследвала, не ми и дреме.
Факт е, че като дрът пушач тези заболявания ги карам не толкоза добре като преди.
Без бой си признавам, че станаха днес 11.
Карай да върви, и утре е ден.
Но поне мога да кажа, че не съм замествала с храна.
Миналия път като ги спирах даже намалих храната. Просто не ми идва да ям нещо нон стоп, само защото не пуша. Това поне е хубаво.
Нати, да - пак си има файда. Намалянето е първи етап, после е спирането.

# 396
Напоследък меря и аз КЗ сутрин и не е ОК- 5.3,5.4,5.5… От понеделник орязвам ВХ за кетоза, че ми писна да виждам такива цифри. Последния път в кетоза нивата варираха около 4.4, 4.7, което ме устройваше. Само на два пъти имах хипогликемия при ст-сти 3.3, 3.9.
Всеки ден правя 18:6 фаст и се чувствам все по-добре + кардио 25мин и 15 мин тежести в домашни условия. -1 кг за две седмици, но не се усещам с енергията на “еднорог”. И това ще стане…
Скрит текст:
Днес се понагласих, защото празнувахме годишнина от сватбата.
Менюто беше супер кето:
Oбаче се чувствам така заради спад в настроението:

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 10:44 от Анонимен

# 397
Nani, много си красива, ❤.

# 398
Нани, прекрасна си!😍 Честита годишнина!🤗
Аз си продължих захранването по предвидената схема.🙂 След вчерашния бульон, днес консерва сардини със зехтин и ябълков оцет и месото от два пилешки фенера (140 грама). Плюс домашно ферментирали краставички и карфиол (всяко с размер на орех- уникални се получиха на вкус, карфиол за първи път правя🥰). Ферментиралите зеленчуци включих заради пробиотиците. Дъвчех много бавно, даже по-бавно от обикновено. Нямам никакви странични реакции след въвеждането на храна, просто се чувствам много добре заситена.🙂

# 399
Много нежна Нани честита годишнина  🍾нашата беше вчера😃

# 400
Tays, Nani - много сте хубави!!!

Момичета, преди да съм забравила: май имаше някой, който се оплакваше от болки в ставите/артрит изостряне на кето? Попаднах на видео на друга тема (спомняте ли си, преди време се тръшках, че ми изчезнаха кетоните от урината, а правех всичко съвсем дисциплинирано)? Обяснението, което някой от групата даде, че кетоните са изчезнали от урината, защото съм започнала да ги използвам се потвърди. Но не това е важното. Докторът споменава друг интересен момент: когато някой едва започва да влиза в кетоза при първоначална смяна на диетата, докато организмът (конкретно бъбреците) се адаптират, има период, в който кетоните се изхвърлят с урината, но се увеличава уреята в кръвта. Причината е, че нетренираните за кетоза бъбреци (т.е. преди организмът да се е кетоадаптирал) трудно правят разлика между кетоните и пикочната киселина, а увеличеното количество на пикочна киселина в кръвта може да предизвика временно засилване на симптомите на подагра, ставни заболявания и пр. В рамките на седмици до месец, след кетоадаптиране, тези симптоми изчезват и организмът си задържа и използва кетоните, а пикочната киселина се отделя от бъбреците. Но ако влизате и излизате, т.е. прекъсвате режима и после пак, този процес ще се случва отново и отново.
Та, ако има някой с такива симптоми, би трябвало да реши дали да спазва до постигане на кетоза и да си стои в нея, или да стои на безболезнено растояние.
Иначе аз съм ОК, меря непрекъснато, почна малко по-добре да ми се изяснява картинката и, струва ми се, при този режим меренето само на кръвната захар не дава пълна представа  какво се случва. Утре ще пиша резултатите подробно.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 00:50 от Lynda

# 401
Здравейте, момичета!
Тези дни,  не съм писала тк. бях на едно обучение, после изпит и така, важното е, че всичко мина успешно.
С килограмите все още, не мога да се похваля по- скоро задържам или искам скоростно да изчезнат тези пет кила 🤭
Една статийка за  Оземпик, нещата наистина са сериозни ... с тези медикаменти..
https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/15674362?fbclid=IwA … 6k7520ld4k5f0iiwj

# 402
От утре започвам 1 седмица на карнивор с надежда да подобри състоянието на моя стомах. Ще ми липсват основно плодовете, но една седмица ще изтърпя.
Babri, една седмица ще ти е необходима само за адаптация; за резултати (в здравословен план) препоръчват 90 дена и нагоре...

# 403
И според мен една седмица е нищо и няма да има кой знае какъв ефект, особено ако преди това храненето не е било НВВМ или кето. Ако се тръгва от стандартно, даже и месец може да отнеме адаптацията.

# 404

Момичета, преди да съм забравила: май имаше някой, който се оплакваше от болки в ставите/артрит изостряне на кето? Попаднах на видео на друга тема (спомняте ли си, преди време се тръшках, че ми изчезнаха кетоните от урината, а правех всичко съвсем дисциплинирано)?
Lynda, благодаря за информацията. Аз все още се оплаквам от болки в ставите, а от 1 месец спрях режима докато се оправя.

Общи условия

Активация на акаунт