Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 72

• 28 966
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
При мен захарта се вдига дори от кафе без нищо в него, дори и след цял ден глад.
И, да, както е казала Невена - 48 часа фаст не стигат изобщо, но всяка седмица тридневни фастове - т.е. повече от 72 часа, кето режим през цялото друго време ,и чак след 5-ия ден от новия фаст, т.е. след 120-ия час, да е 4.5- 5 захарта, не е писано в нито една книга за ИР като възможност, колкото и да сме различни. Ако е диабет вероятно може.

Скрит текст:
Пост, в който съфорумки може да бъдем упрекнати, че не сме честитили рождените дни на майките на потребителки или се е случило, но "с половин уста", макар да са майките на Елора и Долче, май не е за тази тема.
А и по принцип щастливите хора не се оплакват.

# 376
Ако визираш моето, "под вола теле", то е в посока, да не се заяждаме една с друга. На мен лично, нищо не ми пречи- нито снимки, нито рецепти, нищо...
Даже си мисля, да си взема 1 глюкомер, че да съм в тон, обаче ме притеснява, това отворче от боцването, бързо ли минава, щото работя с хартия, пипам стотици рецепти дневно  и от там, да не ми влезе някоя бактерия... се чудя...
Изобщо нямах предвид нещо, което си писала! Съжалявам за недоразумението - имах предвид себе си: обичам да се ровя, чета, това имам предвид да търся под вола теле (то пък е режимномесоядно, та може от там да идва). Mask Прекалено задълбавам, но това е положението с всяко нещо, което ме интересува. Обаче знам, че понякога може да е много досадно.

Вземай смело глюкомер, изобщо не боли, дупчицата се "затваря" за минути. Аз взех KetoMojo, който мери и кетони, защото не изключвам възможността за сериозни фастове (72 часа+) по-късно; още не се чувствам достатъчно готова (физически), за да е безопасно. А и още проучвам фастовете.

Lynda, покачването след хранене е както казваш, заради протеините, но и заради конкретното състояние на твоя организъм в дадения момент. Вероятно, роля играят и други неизвестни фактори.

Мен например такова хранене като цитираното, не ме изхвърля от кетоза.  При захар 4,6-4,7 кетоните при мен се въртят около 1,9-2,0. Чак захар над 5,0 след хранене ме изхвърля и кетоните са под 1,0.
Това си мисля и аз (подчертаноудебеленото по-горе), но като се понатрупат повечко данни, ще го мисля. Просто ми се видя странно, че 0 ВХ хранене може да повиши така КЗ - от друга страна, повишението е минимално, а излизането от кетоза е нормално и физиологично. Не че мрънкам, ама с толкова стриктно спазване на режима и кетони на границата между лека и умерена кетоза... това добре ли е или не. Както и да е, чувствам се ОК, всички параметри са в норма като че ли, пък и това огромно тегло над нормата го влача поне 20 години, с йойота, но все над, и годините, и менопаузата, всичко си казва думата. Жалко, че нямам изходните данни, от преди да почна режима, но това е положението.

Fotokod: Тази схема е класически carb cycling (вариране на въглехидратите с цел стимулиране на метаболизма и метаболичната гъвкавост; неизбежно има и дефицит на калории, особено когато се прилага ОМАД/2МАД и гладуване). Това няма да работи при хора с инсулинова резистентност, които не са кетоадаптирани и на практика нямат достатъчно метаболична гъвкавост; винаги съществува риск да си разбуташ хормоните, а и да разрушиш постигнатите резултати, макар че временно ще загубиш тегло. Моята позиция я знаете - никакви въглехидрати, а и не виждам смисъл от игра с енергийния баланс, било то в калории или макроси. Хъх, с макросите може би си струва, защото не знам кое точно съотношение мазнини/протеини за мен работи най-добре, с всякакви пропорции се чувствам добре, но конкретни данни от измервания нямам за обективно проследяване. Упс, пак се отплеснах за краставицата и 99% вода...
Фастовете ме интересуват от гледна точка на здравословни ползи, а отслабването е здравословна полза, макар и далеч не най-важната за мен в момента, а и приятен бонус. Та за мацката - според мен тормози тялото си по този начин.

# 377
И аз от 16 (носени бременна) съм на старите 12 (става въпрос за ризи ). Но още имам очертан корем (оправдавам се 🤭усложливо с хернията, но си имам и мастна престилка - наскоро четах, че тя е характерна и за след бременност 🤔).. Но яз дълго време съм си отглеждала корема 🤨може и факта , че 6 м съм била на утрогестан, да ми е поразбъркал настройките 🤔отделно дълго годишно кърмене.. Въобще.. низ от фактори, които явно търпеливо ще изчакам да стопя

Но в ханша не смея и да се надявам да се върна на М.. просто кокалите миси личи как вече са “изместени”.. Та ще съм си Л там, приела съм го (но пък пт ХЛ се върнах на Л Simple Smile приемам го за победа)

Аз съм силно впечатлена от промяната в бедрата.. там най се съмнявах, признавам. Но ето, че от 65 слязах на 55 см.. Нося си същите панталони, но вече рпиятно ми “хлопкат” на бедрата 🤭🤭

Ръцете.. там мисля, че си трябват упражнения за стягане и оформяне. Някой наскоро беше споделил снимки на упражнения.. едни кръгове с ръце.. Аз съм ги пробвала преди време.. голям зор е 😂😂😂а уж само махаш във въздуха

ПП: свалила съм си снимките и нямам налична скорошна, но ще щракна една в аснсьора скоро и ще ви покажа снимка преди старт и сега (+ хернийката 😂😂😂.. тя си е още с мен)

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 16:49 от fotokod

# 378
fotokod, аз мислех, че "коремната престилка" е по-скоро обусловена хормонално и  е свързана с пременопаузата и следващите я процеси, защото аз имах съвсем малък корем по време на бременността, нямах и една стрия никъде, а "престилката" ми е от последните 5 - 6 години.
Отслабването в бедрата и качването около талията и корема също е обусловено с хормоналните промени.
Да не взема да обидя някого без да искам, в случай, че си много по-млада

# 379
Rosita, млада, млада 🤭🤭🤭колко да съм млада.. 44 🤭🤭Иначе с такава “престилка” приятелка беше диагностицирана още на възраст 30+ нераждала 🤔 А аз наскоро се зачетах от чисто любопитство (пъзла съм и не обичам болници грам) за оперативното премахване на мазнини на корема и там пишеше , че са в резултат на бременност (явно пак на хормонална основа 🤔).. А при мен (освен бремености в късна възраст) имам и 3 загуби помежду и тези наченки на бремености също са разместили настройките 🤔..

# 380
fotokod, да, вероятно бременността е първопричината, после добавяме и отнемаме хормони, кожата се отпуска + други последващи  промени и накрая е плачевно.
Скрит текст:
Аз пък се оправдавам, че коремът ми два пъти е рязан вертикално отпред - от пъпа до долу + още веднъж отстрани - отзад, където е бъбрекът, също имам и хернии. В случая при мен са мазнини + кожа, а и само кожата да ми махнат, ще е идеално.

# 381
Линда, аз също искам да чета за измервания, т.к. те все пак дават яснота. Ами 5.5 - 5.6, 5.7 е сутрешната....не ми харесва. Вечеря макс в 21.00. Хранителен прозорец - 14.00 - 21.00. Уж режимно доколкото може разбира се. Храня се и навън през седмицата и не мога да съм сигурна как се готви.
Момичета,  реших за пръв път да затварям домати за зимата. Ама в рецептата има захар. Ако не сложа захар дали ще се затворят като хората или не?

# 382
  • на острова на мечтите
Поспах около половин час, че после и да искам няма как да се олежавам. Навъртях пет км. със зор, откакто паднах малко трудно ми идва, ама не се отказвам. И докато се развявам насам натам и похърквам, вий сте изписали орталъка. То добре, ама много дълги постове. Забравих аз какво съм писала, така че няма да коментирам нищо. Объркала съм вярно дните. Не са 29 а 11, та пардон за грешката.
И аз искам бисквити, Дара.  Може и солени. Ама хрупкави. Само дето не ми се получават никога такива. Днес се сетих, че имам кокосово брашно и кокосови стърготини. Сложих едно яйце а малко белено конопено семе и се получи  нещо като палачинка. Без подсладители. Но не е хрупкава.
Купих си от пазара пресни сардини. Опекох ги във фрайера. Има и за довечера.
Благодаря за разяснението за карнивор /месояден. Не е за мен определено. Без зеленчуци и салата няма да ми е комфортно.
Фастове правя когато съм навън. На работното ми място няма къде да седна да хапна. Т.е. има едно бистро , но предлагат предимно сандвичи и сладки неща. Понякога се налага да чакам час сама, та си чета и не се сещам за ядене.
Другият вид фастове са като яхна метлата. Ядосат ли ме, край на яденето 😉
Приятни почивни дни!
П. С. Нането, редовно затварям буркани без захар. Понякога си сол забравям. Попарвам ги, беля и ги слагам я буркани. Стерилизирам за 15/20 минути. Или ги меля и завирам до 100 °. Сипвам ги горещи в буркани, затварям и слагам бурканите в найлонови торбички, които завивам с одеяло. Оставям ги за ден, докато изстинат.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 18:06 от danilu

# 383
Днес използвах хубавото време да направя 16 000 крачки в Борисовата. От глюкофажа вече втори ден нямам никакво усещане за глад, чак сега си правих риба, салата с домати и магданоз и карфиол. Не знам обядвах ли, вечерях ли.
Ей ме днешна 😀. 64 кила живо тегло.
Имаше един виц за жената на някакъв комунист. " Кому ниска, кому висока, на мен си ми е добра" И аз така. Кому дебела, кому гърчава, аз си се харесвам 🤣. Предлагам всяка да направи същото и да продължим напред 🥳
Скрит текст:

# 384
Тайс, в супер форма си, браво! Flowers HibiscusPurple Heart

# 385
Тайс, в супер форма си, браво! Flowers HibiscusPurple Heart
Мерси, ще започвам спорт, че съм се обастунчила. Но като видя хубаво време, предпочитам да шавам с краката и да се снабдявам с кислород за мозъка. Това, последното, покрай боледуването на мм му е казано. Да диша дълбоко, иначе ще оглупее. Та и аз се уплаших от същото 😀
Шарпи, мерси 😀.

# 386
Елорка, то вирус държи 7 дни, съжалявам да прочета, че още не си във форма. Сестра ми беше със стомашен вирус, миналата седмица излязохме, и и прималя. Чак днес беше във форма и тя.
Оздравявай 🥳

# 387
Елора, много точно казано!👌
Тайс, чудесна си! Използвай хубавото време!🤗

# 388
Тайс, цвят и настроение вкара в темата днес с коментара и снимката си! ✨🌸

# 389
Елорка, то вирус държи 7 дни, съжалявам да прочета, че още не си във форма. Сестра ми беше със стомашен вирус, миналата седмица излязохме, и и прималя. Чак днес беше във форма и тя.
Оздравявай 🥳

Е, ще съм във форма.
Добре че са вирусите да ме стегнат да ги махам тия цигари. Ама момето е повече от седмица.
В абстиненция съм. Треперукам малко, глава ме боли.
Знам ли от това ли е вече.
Не съм ги спряла. Просто отделих сутринта 10 и това е за деня. Така ще видим колко дни.
Бавно и славно.

Общи условия

Активация на акаунт