🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 63]

• 59 735
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Някой да е ползвал ферибота Sariyer - Eminonu на Sehir Hatlari ?
Корабчетата близо до брега ли плават и виждат ли се добре къщите ?
  Прекрасно се виждат.
Миналата година го пътувахме, корабът беше един сууупер бавен, имаше време и за гледане, и за снимки, много ми хареса. Повече от туристическата обиколка предишния ден.

Довечера потегляме ние, ММ категорично ме отряза, но си намерих компания. Нямаме твърда програма, но ако открия нещо интересно, ще споделя задължително.

# 91
  • Варна
Някой дали се е възползвал от местен гид или агенция в Истанбул ?
Иска ми се да пътуваме с кола до Истанбул и вече там някой да ни поеме ,а не да се лутаме
Преди 12-13 години, когато за първи път отидохме в Истанбул пътувахме с нашата кола и се настанихме в избран от нас хотел, но всеки ден се присъединявахме към организираната група на Караджъ турс.

Вече не помня дали се съобразихме с датите на които те ще водят група там или просто съвпадна.

Хотелът беше близо до мястото на което се качвахме на техния автобус и обикалянето и влизането в забележителности и екскурзовод на български беше с тях.

Не ми хареса, че за 3 годишния ни син, доплатихме за екскурзоводско обслужване, че май беше и 50%...

Не знам дали туристическите агенции все още имат такава практика.
Избрахме Караджъ, защото те имаха група за желания от нас период.

# 92
Едно любопитно видео за растежа на цените
https://www.instagram.com/reel/Cx99361N9uW/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

# 93
  • Варна и...духом на Босфора
Сиенче, 💓 в Ченгелкьой има една сладкарница за японски палачинки  Пуфу 😊 , но миналия път не можахме да стигнем дотам.
За мой късмет, междувременно са открили втора, някъде в Бешикташ мисля.
https://www.instagram.com/p/Cw0Iz7loyzO/
Имам адреса (от описанието под видеото), така че..... 😉 😜 

Пепелче, прощавай, че чак сега ти отговарям! Heart
Тия японски вкусотии бих ги пробвала, чудни изглеждат. Адресът в Бешикташ е на удобно място в Ортакьой. Благодаря! Ти кога тръгваш натам? Към Истанбул де Stuck Out Tongue Winking Eye
А по другия въпрос – имам три локации в Юскюдар от Присъда и Йомер. Ако те интересуват, драсни ми на лично, да не спамя тук.
Мммм....
Локейшън за каждое дизи Ич дън са смята за спамчИ,тъй де амчи как😻
А,
ДавайтИ кото иматИ и толкоз!

Ще чета,взе,че ви изтървах,
Бях в друга приказка....💜

# 94
Сиенче, 💓 в Ченгелкьой има една сладкарница за японски палачинки  Пуфу 😊 , но миналия път не можахме да стигнем дотам.
За мой късмет, междувременно са открили втора, някъде в Бешикташ мисля.
https://www.instagram.com/p/Cw0Iz7loyzO/
Имам адреса (от описанието под видеото), така че..... 😉 😜 

Пепелче, прощавай, че чак сега ти отговарям! Heart
Тия японски вкусотии бих ги пробвала, чудни изглеждат. Адресът в Бешикташ е на удобно място в Ортакьой. Благодаря! Ти кога тръгваш натам? Към Истанбул де Stuck Out Tongue Winking Eye
А по другия въпрос – имам три локации в Юскюдар от Присъда и Йомер. Ако те интересуват, драсни ми на лично, да не спамя тук.
Мммм....
Локейшън за каждое дизи Ич дън са смята за спамчИ,тъй де амчи как😻
А,
ДавайтИ кото иматИ и толкоз!

Ще чета,взе,че ви изтървах,
Бях в друга приказка....💜
Не е спам, а дискриминация. Искаме къщииии! Случайно, ако някой има адресите на къщи от "Моята сладка лъжа", ще го почерпя с турски локум!

# 95
  • Sofia
Момичета, не съм предполагала, че би имало интерес към тия локации, иначе не са ми някаква лична тайна Grinning
Споделям ги с удоволствие.
Скрит текст:
От сериала Йомер:
41.01020516703076, 29.013011633079113 – тук, в кооперацията, са домовете на част от главните герои. Уви, няма стрийт-вю.
41.02294419506314, 29.009333510086698 – това е локация от новия сезон.

От сериала Присъда – 41.021927529120646, 29.0090915273333 – координати на една от основните къщи.

От сериала за Фатмагюл (доста старичък) – 41.079828477375706, 29.075480571085745 – къщата край реката. С уговорката, че мястото е доста променено, минали са години от снимките.

Емич, по какви приказки ходиш ти, че никаква те няма тука? Stuck Out Tongue Winking EyeHeart

# 96

Този цветен,  колоритен  и космополитен град събрал в себе си  легенди, дворци , джамии и история през вековете ни посрещна със слънце , а ни изпрати с дъжд .
Пак  стигнахме до Истанбул с влак.
И в двете посоки влакът имаше закъснение .
Двуместно купе, има хладилник, мивка, течен сапун, кърпи за ръце няма ( поискайте си от шафнера) ,   климатик, температурата индивидуално се регулира, шафнерът раздава пакетирано спално бельо,  има дебели одеала .
Дават малко натурално сокче, вода,  солети десертче .
Пристигайки на гара Халкалъ се качихме на Мармарай. Заредихме Истанбулкарт. Цена на пластиката е 70 лири,   автоматът за закупуване и зареждане на Истанбулкарт не работи с банкноти от 200 лири.
Има автомат за закупуване и зареждане на Истанбулкарт с дебитна/ кредитна карта.
На гара Халкалъ все още няма откъде да си купите храна и напитки.
Отседнахме отново в хотел Aslan home apart в Сиркеджи , стаята ни беше на първи етаж ( изрично бях посочила в резервацията ) . Резервация чрез Букинг. Плащане кеш в хотела.
Без закуска е.
Хотелът е с много добра локация, не е луксозен.
В музея Мадам Тюсо чуждестранни студенти след представяне на международна студентска карта ползват намаление, също и лица с експертно решение на ТЕЛК  . За три лица ( два билета с намаление и един редовен билет-  963 лири платихме).
Посетихме Анадолската крепост, цена за чужденци е 80 лири. Пътувахме с корабче на Шехир Хатларъ от Юскудар до Анадолу кавагъ цената е 23 лири , първото корабче тръгва в 11:45ч. от Юскудар.
Но времето не беше с нас , последният ден беше порой , трябваха ми плавници. На прибежки бяхме в магазините около хотела.

# 97
  • Монтана
Здравейте отново,
моля да ме посъветвате за комуникативен район в Истанбул,кой ще ни е най удобния?

# 98
Здравейте отново,
моля да ме посъветвате за комуникативен район в Истанбул,кой ще ни е най удобния?
Зависи с какво ще пътувате. Влак, кола? Какво искате да посетите? Аз се побърках с тази мания за гледка, но отиваме с влак. Куфарът ми двупосочно е доста тежичък. Та май в Юскюдар ще се позициониране, че Мармараят спира там.

# 99
Момичета, знаете ли дали паркинга пред гара Sirkeci, с какво работно време е в момента? Когато отсядаме в района оставяме колата там за няколко дни, но скоро не ни се е налагало.

# 100
  • Варна и...духом на Босфора
Момичета, не съм предполагала, че би имало интерес към тия локации, иначе не са ми някаква лична тайна Grinning
Споделям ги с удоволствие.
Скрит текст:
От сериала Йомер:
41.01020516703076, 29.013011633079113 – тук, в кооперацията, са домовете на част от главните герои. Уви, няма стрийт-вю.
41.02294419506314, 29.009333510086698 – това е локация от новия сезон.

От сериала Присъда – 41.021927529120646, 29.0090915273333 – координати на една от основните къщи.

От сериала за Фатмагюл (доста старичък) – 41.079828477375706, 29.075480571085745 – къщата край реката. С уговорката, че мястото е доста променено, минали са години от снимките.

Емич, по какви приказки ходиш ти, че никаква те няма тука? Stuck Out Tongue Winking EyeHeart
Асляма!
Бакхир!❤️💜❤️
Само ако знаеееееееш,
Магия,приказка,Сбъднати мечти!

И не е Истанбул, необичайно за мен,нали😃?

Благодаря за локациите😘😘😘😘😘😘

# 101
Момичета, знаете ли дали паркинга пред гара Sirkeci, с какво работно време е в момента? Когато отсядаме в района оставяме колата там за няколко дни, но скоро не ни се е налагало.

В началото на септември го посетихме. Беше петък и беше фул, но ММ се сприятели с времето с момчетата там и за него винаги намират място. То в повечето си време е пълно. Рано сутринта /към 5ч/ тръгнахме и нямаше никой, но си беше със свободен достъп.

# 102
  • Монтана
Здравейте отново,
Зависи с какво ще пътувате. Влак, кола? Какво искате да посетите? Аз се побърках с тази мания за гледка, но отиваме с влак. Куфарът ми двупосочно е доста тежичък. Та май в Юскюдар ще се позициониране, че Мармараят спира там.

Ще сме със собствен автомобил .Искани се да пообиколим основните неща ,но с друг транспорт-не личния.

# 103
Здравейте отново,

Ще сме със собствен автомобил .Искани се да пообиколим основните неща ,но с друг транспорт-не личния.

Района на Сиркеджи за мен винаги е бил най комуникативен. Има паркинг /платен/ и много удобни транспортни средства, включително и фериботи/корабчета. Близо е и  до историческия полуостров.

# 104

Здравейте, наистина е хубаво да се вижда такава информация. Ако се погледне промяната на курса на лирата към еврото - септември 2021  , 1 лира = 0.101 евро, септември 2022  , 1 лира = 0.0552 евро, септември 2023  , 1 лира = 0.0347 евро. И по този начин се вижда, че голямото поскъпване е между септ 21 и септ 22 - от 10.1 евро (общо сметка) до 19.43 евро. През септ 23 имаме 19.98 евро.

Общи условия

Активация на акаунт