🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 63]

• 59 472
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Новите цени на пътуване с корабчетата на Шехир Хатларъ  от техния сайт. Чекиране с Истанбулкарт

# 496
Kayla, съжалявам за разочарованията, които са съпътствали вашето пребиваване в Истанбул.
Добре е, че сподели за хотела, все пак ток, интернет и хубава закуска за добър старт на деня, са си важни неща и за мене, и липсата им би ми развалила настроението.
Но не се отказвайте, дайте втори шанс на Истанбул, понякога лошото време или ей такива неуредици влияят на оценката ти за някое място.

Благодаря за инфото и на Дидева, и на sweetvit

А ето къде може да се скриете от дъжд и студ в Истанбул. 😉 😜 https://www.instagram.com/reel/C182S04Iff4/?igsh=MTdiYWxudzVrY3pxeQ==

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 16:06 от pepel_ot_rozi

# 497
  • на Мелмак
Доста са паркингите в Истанбул, които ти искат ключ Simple Smile
Също в центъра са много хотелите, описани от госпожата. Рядко се намира нормален и то на различна цена. Хубаво е да се прегледат и другите квартали и другия континент. Има чудесни хотели с хубави паркинги.
В централните части сградите са стари и еднотипни, и всички хотелчета са такива. Кои чисти, но ток има Simple Smile
Хубаво е и различно мнение. Според мен е различно заради хотела. Бяхме миналата година в доста приличен до парка Гюлхание. На ММ не му хареса леглото и липсата на място за колата. Иначе аз лично бих го повторила.
Сега бяхме в един до Мол оф Истанбул. Прекрасен като цена /качество, разбира се със собствен паркинг.

# 498
Въпреки хотела и някой несгоди със сигурност се влюбих в Истанбул и искам да отида не веднъж,а още поне 10 пъти.. Simple Smile В този ред на мисли,според вас кой е най-подходящ сезон за пътуване натам?

# 499
Здравей в началото на март ще ходим до Истанбул за 3-4 нощувки, но ние сами ще си го организираме и се чудя хотелът ни дали е да е около Таксим или Фатих. Как бихте ми препоръчали

# 500
  • София
И на двете места съм отсядала,  Таксим не ми хареса. Много туристическо, само хотели, заведения и викачи. Местни и атмосфера няма, поне докато тръгнеш по Истиклял.
Знам много добър паркинг ако решите да е там- под сградата на телевизията, на 8 етажа.
Не знам дали е към Фатих, но последния път нощувахме ето тук и беше много удобно - с трамвая Т1, автобус и пеша се придвижвахме.

Точно до хотела има голям паркинг, също съм доволна, въпреки че си беше ливада, не като на Таксим.

# 501
Здравей в началото на март ще ходим до Истанбул за 3-4 нощувки, но ние сами ще си го организираме и се чудя хотелът ни дали е да е около Таксим или Фатих. Как бихте ми препоръчали

Сиркеджи Wink

# 502
Също така имам и един друг въпрос. От кое пристанище да си хванем корабче за да идем до  Азия и по-точно квартал Кадъкьой- Кабаташ или Еминьоньо и как да се ориентираме от хилядите корабчета да не объркаме нещо.

# 503
За Кадъкьой или Юскюдар - от Еминьоню.

За разходка по Златния рог- от Каракьой (срещу Еминьоню като минете моста).

За Принцовите острови - от Кабаташ.

# 504
Здравейте ,дами! Дълго време отлагах ходенето до Истанбул,ама най-сетне се решихме да отидем.За фестивала на лалето.Гледах оферти..но мъжа ми иска да пътуваме с личен автомобил и не нощес...та вече букнаме две нощувки предварително.Обаче....ние сме пушачи,държим на стая с балкон,фирмата не знае даже в кой хотел ще ни настанят,камо ли за балкон.Та,в дилема съм.Понеже не сме били  в Истанбул както вече стана ясно ми се иска да се влючим в организирани екскурзии.В дилема съм...най-добрия вариант е да се самонастаним,а да ползваме организирани ескурзии на някоя БГ фирма.Писах на фирмата,която бяхме избрали,не ми отговориха.Какъв съвет ще ми дадете?Ще ми се ексурзовод на български....

# 505
  • Варна и...духом на Босфора
Белла Дончева,
Без дилеми!
Чети тука темите назаде,и сама ще се организираш!
Е,къде,колата ти готова!
Агенциите не предлагат/ или много рядко/стаи с балкон.
Но в хотелите не се пуши,има глоба.
Букваш си хотелче
Имай предвид,че Тогазе е бетер Олимпиадата,по тюлпено време,в Истанбул.
Демек- Ма многУ народ!
Ужасен Ужасон!
Да си знаете,де.
Обаче къде букнахте нощувките
Дай да видим

# 506
  • София
Последния път търсих точно стаи с балкон, точно по същата причина.
Филтърът в Букинг е много удобен, но изборът наистина се смалява.
Не знам дали да го препоръчвам, имах забележки (нямаше никакво почистване 3 дни, абсолютно нищо), но е нов, като цяло хубав и с асансьор. Midpoint се казва, преди 3-4 поста пусках карта с локацията му. Никой не ни е правил забележка за пушене.
Обаче дневното пътуване, аз лично не го препоръчвам. В Истанбул влизам между полунощ и 6 сутринта, паркирам и бедствам малко на тръгване в трафика, но тогава просто няма как иначе.

# 507
Белла Дончева,
Без дилеми!
Чети тука темите назаде,и сама ще се организираш!
Е,къде,колата ти готова!
Агенциите не предлагат/ или много рядко/стаи с балкон.
Но в хотелите не се пуши,има глоба.
Букваш си хотелче
Имай предвид,че Тогазе е бетер Олимпиадата,по тюлпено време,в Истанбул.
Демек- Ма многУ народ!
Ужасен Ужасон!
Да си знаете,де.
Обаче къде букнахте нощувките
Дай да видим
Фестивала гледам,че е март и април.Март не мога,май-няма ли да е много жега за обикаляне?Ще се самоорганизираме ама ексурзоводите изнася беседи...исторически факти...интересно ще ми е.Хотела е LİNDA PORT HOTEL

# 508
  • Варна и...духом на Босфора
Март няма много ляленца.
То зависи и от зимата ,де.
Май месец не е жега,като август да речем.
Хотела е нанадолнище 😁.
Обаче две нощувки ще са ви малко,но вие си решавате.

# 509
Март няма много ляленца.
То зависи и от зимата ,де.
Май месец не е жега,като август да речем.
Хотела е нанадолнище 😁.
Обаче две нощувки ще са ви малко,но вие си решавате.
Две ако ще си включим към организирана екскурзия.Ако не,ще са повече.Вече обсъждаме ходене по-рано,началото на февруари.Не мога да се ориентирам.Къде в Истанбул са широките алеи покрай водата,за разходка с малки заведения с улична храна?

Общи условия

Активация на акаунт