🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 63]

• 59 616
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Наистина няма от какво да си предубеден.

И аз мисля, че по добре сами, щом вече имате опит.

# 571
  • Варна и...духом на Босфора
Не съм от София , и не съм ползвала въпросната фирма...дори ги чувам за първи път. Ако не се стряскате от работа с навигация и тълпи хора, ще си спестите средства и нерви да чакате някой заспал,не чул,не видял и не разбрал (винаги има такива😁)ако си букнете един хотел и купите два двупосочни билета за автобуса за Истанбул. Има такъв обем информация в темите тук, че война и мир ряпа да яде😀
Благодаря, ще го обмисля. В Западна Европа не съм имал притеснения за неорганизирани пътувания, но понеже става въпрос за Турция 🤷🏻‍♂️
Може би съм една идея предубеден.
Не бъдете!
Тука четете и пак помислете😽☺️

Винаги сме готови!
И за Истанбул,и за помаганИ😃

# 572
Въпреки, че не са официално в Европа, са много по-европейци от нас, няма да се уморя да го казвам. Транспорта им е транспорт, обслужването им е обслужване. Разказвала съм как са ме питали имам ли нужда от помощ случайни хора. Никой не отказва помощ, ако питаш. Последния път човека от хотела дойде да ни помогне, че навигацията ни водеше на друга улица. Та така, смело тръгвайте сами. Няма нищо страшно.

# 573
Здравейте!
Скрит текст:
За първи път пиша във форума, но силно се надявам че ще ми обърнете внимание.(Всъщност е втори опит за тази публикация, но тогава не знаех правилата за линкове, както и не се бях изразил особено конкретно)
С приятелката ми сме студенти в МУ-София, и след сесията решихме да отскочим организирано до Истанбул за откровено казано доста кратко време(3 дни) , тъй като това ни позволява работния и университетски график. Разглеждайки отделни туроператорски компании попаднах на Nicky M, но честно казано самата им обява съдържа оскъдно количество информация, пък и ми изглежда прекалено евтино. Някой тук с мнение за тях? Ще се радвам да споделите!
И аз не съм от пишещите и четящи във форума, но попадайки на Вашия пост малко се стресирах.
Въпросната фирма работи само дистанционно от 13. 3 .20 г.    Защо? Аз лично за 1-ви път я чувам.
В София има толкова много други фирми от сорта на РУАЛ, Бохемия, Глобус, Глобал турс, Караджъ турс и т.н. които са известни и доказани във времето. Естествено, това не ги прави автоматично добри, но поне отзиви има. Аз съм се начела във фейса на хора които са контактували само онлайн и опита не е бил много добър, особено за първи път. Друго е живия контакт, ще чуеш нещо, ще попиташ за друго за което преди човек не се е сещал, още повече че Ви е първо ходене.
Имайте превид, че буса тръгва към 8 ч вечерта от София(на всички фирми), спира се някъде след Пловдив за тоалетна и цигара, после чак на границата, а след това до Истанбул не спират, ако изрично някой не вдигне олелия.

# 574
Абсурдно звучи това последно написаното😲Толкова хора пътуват от София и околията (освен ако не става дума за точно търсената агенция)че все щеше да се чуе за подобно поведение. Аз пътувам вече със само една -единствена фирма, с най-добрият шофьор който ме е возил в посока Турция. Винаги си доплащам за първи седалки (на моите кокошки им става лошо)спира се редовно.

# 575
Здравейте момичета. Мечта ми е да посетя Истанбул и случайно попаднах на вас.

Така аз искам на разходка, да разглеждам,да хапна вкусна храна,мъжо иска спа и релакс.Добре,приемливи цени,но удрям на камък с басейните им.Масово отзивите са,че басейните не се отопляват и са със студена вода...Вие бихте ли ми препоръчали нещо?Много ще съм Ви благодарна!

# 576
  • Sofia
Предубеден си. Истанбул е топ туристическа дестинация и по организацията на града не отстъпва на европейските си конкуренти.
Щом сте млади и пътували в чужбина, не би трябвало да имате проблем да се самоорганизирате. Ако все пак изберете да ползвате агенция, не се навирайте при някаква никому неизвестна. Съмнително ниската цена е червена лампа в общия случай. Сравнете цените на 2-3 от известните туроператори за сходни оферти и ще се убедите, че и цените им също са сходни.

Спа центрове и басейни търсете в луксозните хотели и вериги. Има чудесни, но са бая солени като цени. Градът не е спа дестинация. В темите тук дори не се сещам някой да е споделял такъв опит.

# 577

Така аз искам на разходка, да разглеждам,да хапна вкусна храна,мъжо иска спа и релакс.Добре,приемливи цени,но удрям на камък с басейните им.Масово отзивите са,че басейните не се отопляват и са със студена вода...Вие бихте ли ми препоръчали нещо?Много ще съм Ви благодарна!
Топли басейни в съседна Румъния😀 или,в краен случай както са те посъветвали търсите в луксозните вериги...Истанбул го свързвам с ходене с километри пеш, и турска баня😀 но никога със СПА...иначе града ще ви омагьоса и после няма измъкване.

# 578
Абсурдно звучи това последно написаното😲Толкова хора пътуват от София и околията (освен ако не става дума за точно търсената агенция)че все щеше да се чуе за подобно поведение. Аз пътувам вече със само една -единствена фирма, с най-добрият шофьор който ме е возил в посока Турция. Винаги си доплащам за първи седалки (на моите кокошки им става лошо)спира се редовно.
Какво толкова Ви е абсурдно?
София-Капитан Андреево го давят 270-290 км. Хайде за по-кръгло да кажем 300 км. Не знам с коя ТА пътувате и какъв Ви се пада шофьора по роднинска линия, ама имено е абсурдно да се твърди, че се спира на всяко дръвче и паланка.
Всеки шофьор има карта, едно време му казваха шайба, която се пази 10 г. На нея са записани всички почивки/спирки, колко време е карал, колко почивал, с колко км в час.
И защо вместо да давате квалификации на чужди постове не напишете името на фирмата с която пътувате? Та и другите да пътуват като бели хора, а не да не смеят да пийнат няколко капки вода повече?

# 579
  • Пловдив

За спа, на мен ми препоръчаха Vicenza Hotel, цената им за турска баня е 80евро и нямат паркинг, та се отказахме и резервирах  Grand Hotel Gulsoy Old City, с безплатен  достъп до спа услуги, мога да споделя впечатления след три седмици.

Не съм била в Лалели от доста години, прочетох няколко отзива, че района не е подходящ за нощни разходки и понеже ще сме женска група, ако някой е отсядал наскоро моля да сподели как е.
Също ако времето е подходящо искаме да се качим на корабче, моля за препоръка на фирма.

# 580
  • Варна
Малко , по-малко удължават линията на метрото.

https://bgtourism.bg/novini-udsljrna-e-metrolinijata-do-letishte … MyvHUaVZclqCWwykE

# 581
Какво толкова Ви е абсурдно?
София-Капитан Андреево го давят 270-290 км. Хайде за по-кръгло да кажем 300 км. Не знам с коя ТА пътувате и какъв Ви се пада шофьора по роднинска линия, ама имено е абсурдно да се твърди, че се спира на всяко дръвче и паланка.
Всеки шофьор има карта, едно време му казваха шайба, която се пази 10 г. На нея са записани всички почивки/спирки, колко време е карал, колко почивал, с колко км в час.
И защо вместо да давате квалификации на чужди постове не напишете името на фирмата с която пътувате? Та и другите да пътуват като бели хора, а не да не смеят да пийнат няколко капки вода повече?
Никой не ми се пада никакъв, точно и за това не съм написала името на фирмата. Абсолютно наложително е да намалите малко тона! Кой от къде се качва и колко пътува е въпрос на локация и организация. При нас се спира на 3( понякога и 4места ) без да броим границата (където пак има тоалетни и се почива доволно ,понякога с часове наред)Ако вие имате кофти опит с ТА, това е друга тема....после света не е София 😀има и други градове в тази държава.
При нас разстоянието е около 200км до граница, но на половината се прави 15минутна почивка (цигари,тоалетна и т.н.) после граница, после след 100-120 км пак почивка около 15-20 минути....и така.

# 582
  • Някъде в Европа...
И аз да се включа за безопасността в Истанбул - слизаме от трамвая на Еминюню, час-пик, много народ, някакви младежи се сдърпаха. Полицията на мига дойде, ама на мига, и не гледат само тези полицаи 😉, веднага "разрешиха" проблема...
Лично съм се разхождала след 22 ч сама и из Лалели и из Таксим, никога не ме е било страх, нито пък някой ме е закачал...
За Истанбул пътувам винаги с Караджъ турс, но не съм от Сф...

Чудя се дали да "почерпя" синковеца с един Истанбул за "последния" празник на мама 😀, преди да навърши пълнолетие 😀..Първо гледах за уикенда на 15.03, че го даваха невалежно времето, сега пък се сменила прогнозата и точно обратното - за 8.03 го дават без дъжд, та съм в дилема 😀...Ще е лежерна разходка, със синковецът сме ходили (даже беше уикенд изцяло организиран за него - с Рахми Коч, Виаленд, Леголенд, Сапфир, разходка по Босфора....Тогава категорично не искаше джамии той, сега ако поиска ще го заведа до Чамлъджа, поне и музея да види..
Та, съм на крачка от резервация 😀

# 583
Ами щом го влече младежа, давай...моят има РД през март и планувам нещо подобно в началото на април за лаленцата😀 ще го водя и до Сапфир, симулацията ще му хареса (не само на него де)

# 584
  • Sofia
Чудя се дали да "почерпя" синковеца с един Истанбул за "последния" празник на мама 😀 

Направо ти се чудя на дилемата! Може да ме почерпиш мене, ако дятето нещо вземе, че заотказва.. Stuck Out Tongue Winking Eye

И една ретро картинка, да не съм съвсем спам.

Общи условия

Активация на акаунт