🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 63]

• 59 751
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
За децата потърсете назад в темите отзиви за музея Рахми Коч. Много майки са споделяли, че го одобряват и деца, и съпрузи, бил интересен. А в нета все ще има и някакви снимки сигурно. На турски се изписва така Rahmi Koç.
Големите дворци са скъпи и дълго се обикалят, не са за деца според мен.

# 601
Потвърждавам за музея,300пъти ще е  по интересен на детето,а там има неща за малки и големи да не говорим  ,че в големите експонати-вагони,влакове машини влизаш и може да седнеш и пренесеш поне 1век назад Grin. Цената беше 400тл.средата на ноември. Самия музей е  пълен с много семейства/майки с малки дечица-основно турци, така че много по добре е да го посетите него от колкото Долмабахче, не че не сме били и там и не ни е харесало,напротив супер е и там,но тук идва реч за детенцето какво ще му хареса  повече.

# 602
Ние сме ходили на подобна симулация в аквариума в квартал Флория, но тази в Сапфир ни хареса повече.
Т.е. филмчето е различно ли?

Разгледах сайта на мола и аквариума във Флория, но не открих нищо за симулацията. Дано все още я има, така и така ще водим детето в аквариума, че да види и нея.
Има разлика в двете филмчета, да. Не знам съществува ли още в аквариума, ние бяхме през 2019 г. Но купихме някакъв комбиниран билет, който важеше за аквариума, след това въпросното филмче, и едно страхотно влакче, на което слагаш очила VR и все едно си на скоростно влакче, много ни хареса.

# 603
  • моята мила родна страна
Благодаря, Мария, ще проверим на място, дано все още го има там.
За Музея на Рахми Коч...мислила съм го като опция, но не знам дали ще предизвика интерес, все пак детето е  момИче и не се впечатлява особено он коли, влакове и подобна техника...като момчетата примерно. Wink

# 604
Здравейте, Търся един крем, няма го в аптеките в България. Дали някой може да ми го вземе от Турция? Ще го платя по какъвто начин е най-удобен за вас. Става дума за крем за изгаряния след лъчетерапия - Lamiderm cream 60 ml.

# 605
Рових се,рових се ,но се отказах. Няма да е почивка със Спа.Вече търся само за една нощувка,развалиха ни се плановете.Та сега ,имаме така казано 2 дни да обиколим (събота и неделя) .Евтини нощувки намирам в кв.Фатих в района на Синята джамия.Ние ще пътуваме от Приморско ,т.е. ще минем през границата на Малко Търново рано сутринта.Обаче ...обаче..пустата ми тиква не може да измисли маршрут. Двоумя се от къде да започнем.Повечето хотели приема гостите след 14ч,което значи,че преди това трябва да търсим паркинг.Гугъл мапс ми намира няколко,добре,но се чудя от къде да започнем, Галата,Босфора?Джамията, Света София?На аквариуми и подобни скъпо струващи забавления и забележителни за сега няма да ходим.Както казвам на ММ искам да видя табелата Истанбул и Босфора, това ми стига. На него му е все тая къде ще го заведа ,той заради мен отива,сиреч ще ми бъде личен шофьор. 😂 И така момичета, ние сме сила,помагайте,че тотално главата ми вече е блокирала от ровене и търсене. 💖🌺

# 606
Така или иначе вероятността да намерите хотел с паркинг не е огромна, та сигурно ще се наложи паркинг за целия ви престой. Само за 1 нощувка отивате, така ли?

# 607
Аз за края на февруари съм букнала Biter hotel, пише че имат паркинг. Локацията също ми се видя добра.

# 608
Рових се,рових се ,но се отказах. Няма да е почивка със Спа.Вече търся само за една нощувка,развалиха ни се плановете.Та сега ,имаме така казано 2 дни да обиколим (събота и неделя) .Евтини нощувки намирам в кв.Фатих в района на Синята джамия.Ние ще пътуваме от Приморско ,т.е. ще минем през границата на Малко Търново рано сутринта.Обаче ...обаче..пустата ми тиква не може да измисли маршрут. Двоумя се от къде да започнем.Повечето хотели приема гостите след 14ч,което значи,че преди това трябва да търсим паркинг.Гугъл мапс ми намира няколко,добре,но се чудя от къде да започнем, Галата,Босфора?Джамията, Света София?На аквариуми и подобни скъпо струващи забавления и забележителни за сега няма да ходим.Както казвам на ММ искам да видя табелата Истанбул и Босфора, това ми стига. На него му е все тая къде ще го заведа ,той заради мен отива,сиреч ще ми бъде личен шофьор. 😂 И така момичета, ние сме сила,помагайте,че тотално главата ми вече е блокирала от ровене и търсене. 💖🌺

Почти всичко е скъпоструващо вече там за чужденци. Дори Св.София вече е платена около 50лв мисля (да не подведат някой но мисля че е толкова) Евтина си остава разходката по Босфора с корабче (края на октомври беше 150 лири), Египетският пазар, Капалъчаршъ , да пообиколите и разгледате. Ще попиете малко от колорита на града😁 До Пиер Лоти  можете да се качите на цената на градски билет с лифта....

# 609
Рали Децата и работата ни позволяват толкова. Баба им ще може да ги гледа само за уикенда, следователно в понеделник всички сме на работа.

Ze-Ze и аз го гледах,но пък искам да стигам от точка до точка с кората,но паркинг е трудно да намериш, или поне аз като погледнах в гугъл ,отзивите са,че или няма свободни места тъй като са малки или че направо си обират чуждинците, споделят също и за лошо отношение.Аз харесах Sea star Duran apart ,има добри отзиви, аз ги гледам и в гугъл отзивите ,че в Букинг май се пишат само хубавите ,а там има и доста лоши ,които направо ме отказват.Хотела има безплатен паркинг,но само с резервация.Сега ще резервирам и ще им пиша за уточнение, ако не ще се откажа и ще продължа мисията си 😃

Bebe О,да несъмнено и Капалъчаршъ ще посетим Simple Smile Макар,че ще е от любопитство, не за пазар,че като чета било страшно скъпо за чужденци. Египетския пазар само за подправки ли е ? За разходката по Босфора гледам,че се тръгва от моста до Галата,от там ли е?Аз предпочитам тези 90мин.,че сигурно сега февруари ще си е голям студ ,макар че другата седмица го дават 15 градуса,ние за тогава планираме пътуването, но все пак този морски вятър със сигурност няма да е приятен на лодката. 😃

Да попитам и за тези магистрали техните 🙄 Разбрах за HGS стикера, до колкото разбрах само той струва около 40лири, колко трябва да заредим до там?И как да разберем от гугъл мапс през коя ще ни прекара, през държавна или частна?

# 610
Купувате си стикера от Малко Търново от жълтата барака. Сложете там 300-400 лири да има, няма значение държавна или частна  е магистралата, цената е една и съща. Сега увеличиха таксите на магистрали и мостове някои поскъпнаха с повече от 50%. За това казвам 300 лири да има, по-добре да останат...
За корабчето от моста Галата от лявата страна, ще ги видите. Има си каса с цена и часове на тръгване. Разходката е 90 минути, обръщат под вторият мост. Можете да седнете в долната част на корабчето и да си пиете топъл чай 😃

# 611
Купувате си стикера от Малко Търново от жълтата барака. Сложете там 300-400 лири да има, няма значение държавна или частна  е магистралата, цената е една и съща. Сега увеличиха таксите на магистрали и мостове някои поскъпнаха с повече от 50%. За това казвам 300 лири да има, по-добре да останат...
За корабчето от моста Галата от лявата страна, ще ги видите. Има си каса с цена и часове на тръгване. Разходката е 90 минути, обръщат под вторият мост. Можете да седнете в долната част на корабчето и да си пиете топъл чай 😃

Днес гледах едно клипче в една турска група
,че таксите по частните са малко по-скъпи ,но каквото такова, абе важното е да се отиде 😃

# 612
Някой по-напред имаше притеснения за Лалели. Толкова оживена улица, според мен страшно няма. С моя мъж хванахме Т1 и слязохме там към 21:00ч. за да отидем на Кумкапъ рибените ресторанти. После се върнахме пеш в 1 през ноща до Еминюню пристанището. Едно че ресторантите още бяха пълни и второ много жени имаше с деца по това време. Писах тогава в темата, защото се чудих какво правят с деца по това време на вън.

# 613
  • Варна
Рали Децата и работата ни позволяват толкова. Баба им ще може да ги гледа само за уикенда, следователно в понеделник всички сме на работа.

Ze-Ze и аз го гледах,но пък искам да стигам от точка до точка с кората,но паркинг е трудно да намериш, или поне аз като погледнах в гугъл ,отзивите са,че или няма свободни места тъй като са малки или че направо си обират чуждинците, споделят също и за лошо отношение.Аз харесах Sea star Duran apart ,има добри отзиви, аз ги гледам и в гугъл отзивите ,че в Букинг май се пишат само хубавите ,а там има и доста лоши ,които направо ме отказват.Хотела има безплатен паркинг,но само с резервация.Сега ще резервирам и ще им пиша за уточнение, ако не ще се откажа и ще продължа мисията си 😃

Bebe О,да несъмнено и Капалъчаршъ ще посетим Simple Smile Макар,че ще е от любопитство, не за пазар,че като чета било страшно скъпо за чужденци. Египетския пазар само за подправки ли е ? За разходката по Босфора гледам,че се тръгва от моста до Галата,от там ли е?Аз предпочитам тези 90мин.,че сигурно сега февруари ще си е голям студ ,макар че другата седмица го дават 15 градуса,ние за тогава планираме пътуването, но все пак този морски вятър със сигурност няма да е приятен на лодката. 😃

Да попитам и за тези магистрали техните 🙄 Разбрах за HGS стикера, до колкото разбрах само той струва около 40лири, колко трябва да заредим до там?И как да разберем от гугъл мапс през коя ще ни прекара, през държавна или частна?
Откажи се от идеята да стигаш от точка до точка с колата.
Преди няколко страници го обсъждахме.
Върни се, прочети.

# 614
Baby,  във вашия случай бих направила следното - бих резервирала хотел с паркинг в началото на града, с достъп до метро. Така оставяте колата на паркинга и с метрото се придвижвате до централната част. Имайки предвид краткото време, което имате на разположение, за мен поне не си струва да се губи такова за влизане и излизане към и от централната част с колата.

Общи условия

Активация на акаунт